2024. május 1. Szerda, Fülöp, Jakab.
 

 

Traktorszlalom a vízfoltok között
Hajdú-Bihar – “Két hete csak a vizet szívatjuk le a földjeinkrõl, hogy egyáltalán a táblákra rá lehessen menni. Sajnos, áldatlan állapotok alakultak ki a környezõ csatornák mentén, a saját kotrógépünk például már egy hete vesztegel a sárba ragadva” – dohogott Polgár József komádi gazdálkodó, amikor arról kérdeztük, hogy a tavasz beköszöntével sikerült-e felpörgetni a munkálatokat a földeken.

 

bago-illusztrácio
Debrecen – A 40-42 ezer üzletileg többé-kevésbé sikeres egység helyett néhány ezer, zömmel új alakul.

Júniustól jöhetnek az új kkv-hitelek

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság ezentúl heti bontásban elérhetõvé teszi a Hajdú-Bihar megyei sebesség mérések helyére vonatkozó információkat. A közzétett adatok tájékoztató jellegûek.

A hírre kattintva tekintheti meg a részleteket!

Az iráni és a venezuelai olajminiszter is úgy véli, hogy az OPEC tagországoknak rendkívüli ülésen kellene megvitatniuk a kõolaj termelési kvóták változtatását, mivel az olaj árfolyama tavaly nyár óta elõször süllyedt a 100 dolláros szint alá. Több tényezõ is arra utal véleményünk szerint, hogy ettõl függetlenül nem lesz elõrehozott találkozó és majd csak a május 31-én esedékes rendes ülés keretein belül születhet döntés.

A Magyar Bankszövetség fõtitkára bízik benne, hogy június 1-jétõl elindulhat a kis- és közepes vállalkozások kedvezményes hitelprogramja. Kovács Levente úgy véli, olyan növekedési paktumra van szükség a bankok és a kormány között, amely a hitelezési aktivitás növeléséért csökkenti a bankok terheit.

Árvíz/belvíz – Csökken a belvíz a Tiszántúlon
Debrecen, 2013. április 21., vasárnap (MTI) – Egy nap alatt 1500 hektárral csökkent a belvízzel elöntött földek nagysága a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig) területén – közölte Bara Sándor védelemvezetõ vasárnap az MTI-vel.

A jövõ héten már 29 fok is lehet
Budapest, 2013. április 21., vasárnap (MTI) – A jövõ héten túlnyomóan napos, száraz idõ várható, akár a 29 fokot is elérheti a hõmérséklet, elszórtan lehet egy-egy zápor vagy zivatar – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Nem tudtak csodát tenni2013-04-21 17:01:55

Nem tudtak csodát tenni
Noha becsülettel küzdött a hiányosan kiálló MVFC-Berettyóújfalu az ország legjobb futsalcsapata, a Rába ETO elleni slágermeccsén, mégis 7–2-re alulmaradt a több külföldi játékost is a soraiban tudó Gyõrrel szemben, mely együttes ezzel megszerezte negyedik bajnoki címét.

Kertbarát közösségvezetõk tanácskozása Földesen
Földes - Az elhúzódott tavaszkezdés sürgetõ kertészeti teendõirõl, a kertbarát körök mûködésének fontosabb módszertani elemeirõl- a „Kertészkedj – mûvelõdj – barátkozz és védd a természetet” jelmondatuk jegyében- cseréltek véleményt a kertbarát közösségek vezetõi azon a találkozón, melyet április 20-án rendezett meg Földesen a Kertészek és Kertbarátok Hajdú- Bihar megyei Szövetsége.

A hírre kattintva tekintheti meg a részleteket!

Illusztráció
Debrecen – Már második alkalommal rendezi meg a „józanság napját” a Forrás Lelki Segítõk Egyesülete a Debreceni Kábítószer Egyeztetõ Fórum segítségével.

 

Illusztráció - NMH: megugrott az új álláshelyek száma márciusban
Budapest, 2013. április 19., péntek (MTI) – A magyarországi foglalkoztatók márciusban összesen csaknem 142 ezer üres álláshelyet jelentettek be a munkaügyi kirendeltségeken, így februárhoz képest több mint hatszorosára, az elõzõ év márciusához viszonyítva pedig két és félszeresére nõtt a munkalehetõségek száma – derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal (NMH) honlapján közzétett legfrissebb munkaerõ-piaci adatokból.

 

 

Segítik a hazai vállalkozásokatNagyrábé – A húsboltot, feldolgozóüzemet és vágópontot az agrárminiszter adta át.

 

A hírre kattitntva tekintheti meg a részleteket!

Bruttó 6-6 forinttal csökkentette a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát pénteken a Mol Nyrt.

Minden létezõ traffipaxot bevetnek a gyorshajtók ellen.

 

A nemzetbiztonsági védõernyõ alatt lefolytatott tenderen gyõztes cég szerzõdését a hírek szerint már alá is írták. A Népszabadság szerint a cégnek partnerek egész sorára lesz szüksége az útdíjrendszer kialakításához.

Nem kedvezõek az elõjelek az MVFC számára
Berettyóújfalu – A rájátszás ötödik fordulójában ismét összetalálkozik a két nagy rivális, az MVFC és az ETO.

 

Az átlagjövedelem 70 százalékát kellene megkapnunk ahhoz nyugdíjasként, hogy tisztességesen megéljünk öreg korunkra. De erre kevés az esély. Hacsak nem lépünk mi magunk.

 

 

A Rendõrség 2013. április 16-tól 2013. április 30-ig terjedõ idõszakban a kerékpárosok fokozott ellenõrzését hajtja végre, mely kiterjed:


 

Milliárdos bevételkiesés a gyártónál, havi több százezres bukta a patikában - így fizetik meg a gyógyszeripar szereplõi a lakosság és az állam által megspórolt összegeket. Azt állítják, hosszú távon nemcsak õk, hanem a gazdaság is veszít a rendszeren, az ellátás pedig bizonytalanabb lesz. A vaklicit miatti korábbi aggodalmak viszont nem igazolódtak be.

Pótszékeket kellett betenni, annyian látogattak el a csökmõi Faluházba április 6-án este a Gizi Labor III. nevet viselõ showmûsorra.  Gál István zenetanár és a Csökmõi Népdalkör közös produkciója már az elmúlt két évben is teltházat vonzott, és nagy sikert aratott, s ez az idén sem volt másként.

Borzasztó baleset történt szerdán délelõtt a 47-es úton Berettyóújfalu és Tépe között. Három nagy jármû ütközött, teljes az útzár.

 

 

« Előző 1 ... 1034 1035 1036 1037 1038 1039 1040 « 1041. oldal » 1042 1043 1044 1045 1046 1047  ... 1201 Következő »