2024. május 15. Szerda, Zsófia, Szonja.
 

A tavalyi alacsony árnak köszönhetõen a burgonya ára 74,9 százalékkal növekedett a KSH adatsora szerint. Ugyanakkor a marha és a tojás ára jelentõs csökkenést mutatott.

 

A gyártók nem tudják, kivel szerzõdjenek, a koncesszióért felelõs összeírja azokat, akik nagyon megérdemelték volna a koncessziót, de mégsem kaptak, miközben összesen 45 nap maradt a rendszer indulására. A cigaretta ára már a nyáron elszállhat, a feketepiac pedig károkat okozhat.

 

Az elektronikus útdíj bevezetésével kapcsolatos, év eleje óta tartó bizonytalanság és az információhiány nemcsak a fuvarozói szektort, de a megbízókat is sújtja.

 

 

Strasbourgban egy magánszemély nyert pert az állam ellen a 98 százalékos különadó miatt. Egyedi esetrõl van szó, vagy a titokzatos N.K.M esete precedens lehet a nemzetközi jogi fórumon?

 

 

A gazdasági nehézségek hatására látványosan alakul át életünk Európában. A felmérések szerint igencsak megváltoztak fogyasztási szokásaink az elmúlt években, szinte észre sem vesszük, és egyre inkább elmegy a kedvünk a hagyományos vásárlástól, kezdjük unni a klasszikus márkákat, közben pedig olyan lehetõségekkel ismerkedünk meg (újra), mint az alternatív fogyasztás, az újrahasznosítás, a használtcikk-piac, vagy a csoportos vásárlás.

A gyesen, gyeden lévõ magyar nõk mindössze felének van olyan munkahelye, ahová vissza tud térni. Iskolázottság szerint azonban óriási különbségek vannak, természetesen az iskolázottabbak javára. A nyolc osztállyal rendelkezõk csupán 12 százalékát, míg a diplomások 92 százalékát várja vissza munkaadója.

A gyesen, gyeden lévõ magyar nõk mindössze felének van olyan munkahelye, ahová vissza tud térni. Iskolázottság szerint azonban óriási különbségek vannak, természetesen az iskolázottabbak javára. A nyolc osztállyal rendelkezõk csupán 12 százalékát, míg a diplomások 92 százalékát várja vissza munkaadója.

Látványos háromszöget alkot az esti égbolton a Vénusz, a Jupiter és a Merkúr május 26-án, de már mostantól érdemes követni a mozgásukat.

 

Kevés a jó helyen lévõ, ideális méretû trafik, és eleve drágább a négyzetméter-arányos bérleti díjuk, de a trafiktender miatt még inkább felszaladhat az áruk.

Új, az uniós normáknak is megfelelõ KRESZ-t akarnak a  FIDESZ szakpolitikusai, ami valószínûleg azzal járhat, hogy mindenkinek, aki vezet és továbbra is vezetni akar újra kell vizsgáznia.

Itt az olcsóbb hitel2013-05-14 11:50:31

Május 1-jétõl a kormány a korábbi 2 százalékról 5 százalékra emelte a Széchenyi Beruházási Hitel, az uniós pályázatokhoz igényelhetõ Széchenyi Önerõ Kiegészítõ Hitel és Széchenyi Támogatást Megelõlegezõ Hitel konstrukciókhoz biztosított kamattámogatást − elfogadva a kártyaprogramot mûködtetõ KA-VOSZ Zrt. erre tett javaslatát.

Háromból két hipermarketben olcsóbban vásárolhatunk be, mint egy hónappal ezelõtt - a Privátbankár májusi Árkosár-felmérésében csak egy helyen kértek 18 ezer forintnál többet mintakosarunkért. A magyar eperért mélyen a zsebünkbe kell nyúlni, a fagyit és a ketchupot viszont fillérekbõl is megúszhatja, aki bírja az ilyesmit.

Az elsõ negyedévben kikerülhettünk a tankönyvi értelemben vett recesszióból, vagyis negyedéves alapon bõvülhetett a gazdaság − mondják az elemzõk, hozzátéve, hogy a tavalyi bázishoz mérten viszont továbbra is 1 százalékot meghaladó a visszaesés mértéke.

2013. május 14. Hétfõn több betétet is elért a kamatcsökkentés, szerdától pedig további vágások várhatók. Sorra dõlnek ki a még tûrhetõ feltételeket kínáló konstrukciók. Rosszul járnak az apránként megtakarítók és a hosszú távon gondolkodók is.

Még javában tart az szja-bevallási szezon, de sokan már számot adtak 2012. évi jövedelmeikrõl és várják a postást vagy nézegetik számlaszámunkat, mikor érkezik a visszajáró szja. Az adóhatóságnak az igényléstõl számított 30 napja van arra, hogy kiutalja vagy kiküldje az szja-visszatérítést, feltéve, hogy a bevallás hibátlan volt és valóban jár vissza adó. Lehet, hogy mi hibáztunk?

Az érintett devizahitelesek harmada, több mint 150 ezer ember élt március végéig az árfolyamgát lehetõségével - mondta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének (PSZÁF) elnöke csütörtökön Pécsen.

 

Tetemes összegû adót, bírságot, egészségügyi hozzájárulást kérhetnek vissza felügyeleti intézkedés keretében az adóhatóságtól azok a magánszemélyek, akiket az elmúlt években óriási közteherrel sújtott az adóhatóság, miután üzletszerûvé minõsítette az ingó értékesítésüket.
Elkészült az elsõ hazai stressztérkép, amely az aggodalomra hajlamos és nyugodt emberek arányának kimutatására alkalmas. A férfiaknak és az idõsebbeknek nagyobb, a nõknek és a fiatalabbaknak kisebb a stressztûrõ képességük - állapította meg felmérésében a life.hu egészségügyi portál.

 

A Deloitte összeszedte a leggyakrabban kritizált rendelkezéseket, kedvezõ újításokat és a bizonytalanságot okozó értelmezési kérdéseket.
Az ingyenes kampánynak köszönhetõen 800 ezer fiatal sajátíthatja el a gyalogos és kerékpáros közlekedés biztonságos szabályait, 30 ezren pedig olcsóbban juthatnak jogosítványhoz.

Tekintse meg a megye I, megye II dél, megye III dél labdarúgó bajnokság e heti mérkõzéseinek a az eredményeit!

szúnyogA szúnyogriasztás céljára árusított karkötõk forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkeznek, hatékonyságuk nem igazolt, így alkalmazásuk semmiképp nem tanácsolható. A B-vitamin (akár tapasz formájában, akár tablettaként szedve) a vérszívó ízeltlábúak riasztására szintén alkalmatlan.

Top-adósok Hajdú-Biharban2013-05-13 19:36:03

Top-adósok Hajdú-Biharban
Debrecen – A textilipari cégeket igencsak megrostálta a gazdasági válság elmúlt néhány esztendeje a megyében.

Debrecen – A tavaszi pollenszezon csúcsidõszakában vagyunk: tüneteket okozó koncentrációban egyszerre tíznél is több allergén van a levegõben – tájékoztatta portálunkat dr. Majoros Mária, a Hajdú-Bihar Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szervének osztályvezetõje.

Traffipax információ 2013. május 13-19.
Hajdú-Bihar – Nézze meg, hogy hol és mikor mérnek megyénk rendjének õrei!

« Előző 1 ... 1029 1030 1031 1032 1033 1034 1035 « 1036. oldal » 1037 1038 1039 1040 1041 1042  ... 1201 Következő »