2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 

Immár egy évtizede szervezi meg a Magyar Vöröskereszt Berettyóújfalui Területi Szervezete elsõsegélynyújtó versenyét általános és középiskolás diákok számára. Az ideit a vöröskereszt bázisiskolájában, a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában tartották.

Utolsó szezonját nyitotta meg pénteken a budapesti Vidám Park, amely a már megszokott játékokkal, számos szórakoztató rendezvénnyel és kedvezményekkel várja a közönséget.

Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa szerint alternatív bankrendszer nélkül nem lehet megoldani a devizahitelek problémáját Magyarországon.

Átáll az államkincstár informatikai rendszere egy újra, ez idõ alatt viszont nem tudnak fogadni új kérelmeket. A mostanában igényelt vagy most igénylendõ gyes vagy családi pótlék csak késõbb érkezhet, így több tízezer család marad ellátás nélkül egy idõre.

személyi jövedelemadó - illusztrációNégy hónap helyett hat hónap alatt, és 100 ezer forint helyett 150 ezer forint adókötelezettséget lehet pótlékmentesen, részletekben teljesíteni.

Forrás: 123rf.comZuhan az arany árfolyama, az elmúlt két napban már 10 százalékot veszített értékébõl a nemesfém. Ez már közel sem egy holmi kis korrekció, hiszen ennyi idõ alatt ekkora esést az elmúlt harminc évben nem szenvedett még el az árfolyam. Valami nagyon megváltozott az arany körül, ami a nemesfém speciális helyzete miatt csak újabb veszélyeket szülhet: minél többen kérdõjelezik meg ugyanis a biztonságos menedék funkciót, az ár annál mélyebbre eshet, tovább növelve a szkeptikusok számát. Egy ördögi kör, ahogy az elmúlt évek gigantikus árrobbanása is az volt. A tanulság csak annyi, hogy ha már a sarki fûszeres is aranyban utazik, inkább maradjunk távol a kínált portékától.

 

Kismarja –  A Berettyó folyó töltésén akart felmenni traktorjával egy gazda Kismarja határában, amikor a jármû felborult és maga alá temette az 50 év körüli férfit – tájékoztatott Sütõ János, a debreceni mentõszolgálat mentésvezetõje.

A hûvös, havas, csapadékos áprilisban a gyümölcsösben kárt tevõ gombák remekül érzik magukat. A legfontosabbak: a monília, tafrina és a varasodás.

Felszámolás alatt álló hajdú-bihari cégek (2013., 15. hét)
Hajdú-Bihar – Nézze meg mely cégek állnak felszámolás alatt Hajdú-Bihar megyében!

A további részletekért katt a hírre!

Citerások Pocsajban – tizenegyedszer
Pocsaj – Tizenegyedik éve jönnek össze Pocsajban a citerazenét kedvelõk: április 13-án ismét megtelt az iskola tornaterme a népzenekedvelõkkel.

Földes Napjára emlékeztek2013-04-14 19:35:26

Földes Napjára emlékeztek
Földes – 15 éves pereskedés után- 234 évvel ezelõtt- 1779. április 14-én Földes pert nyert Szabolcs vármegyével szemben, így visszaszerezte a korábban elvitatott törvényhatósági, községi helyhatósági jogkörét.

A jövõ héten akár 26 fok is lehet, de hétvégén lehûlés várható
Budapest, 2013. április 14., vasárnap (MTI) – A jövõ héten tovább melegszik az idõ, s akár 26 fok is lehet, a hétvégén azonban esõ, zivatar és lehûlés várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Újra nyitva a mezõtúri árvízkapu
A Berettyó folyó napok óta végig apad, így péntek délutántól harmadról, másodfokra csökkentette a Tivizig a készültséget Szeghalomnál, 499 centiméteres vízállás mellett. A folyó felsõ szakaszán továbbra is elsõfokú a készültség. Pocsajnál ma reggel 395 centiméter volt a vízállás.

Elemzõk példátlannak nevezik azt a monetáris élénkítési tervet, amit a japán jegybank jelentett be. Hatalmas pénznyomtatásba kezdenek a szigetországban, ami a gazdasági szereplõket kockázatvállalásra ösztönözheti, hiszen nõ az inflációs nyomás.

Forrás: Wikipedia/Richard BartzA sok csapadék kedvezhetett a kullancsoknak, és a hosszabb tél sem okozott gondot nekik: már a február-márciusi hidegekben aktivizálódtak. Természetjárás után már hazafelé, a buszon, autóban ajánlott ellenõrizni a ruházatot, otthon pedig az egész testfelületet. Aki nem akarja, hogy kertjében kullancsok legyenek, tegye számukra kevésbé vonzóvá.

Traffipax információ 2013. április 15-21.
Nézze meg hol mérnek megyénk útjain április 15. és 21. között!

Vastolvajokat fogtak Biharnagybajomban
Biharnagybajom – Két héten belül 3 alakalommal összesen 20 szál vascsövet tulajdonított el egy biharnagybajomi ház udvaráról az a három férfi, akiket 2013. április 10-én késõ délután fogtak el a rendõrök.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén 2013. április 11-én 4 személyt fogtak el, 22 személyt állítottak elõ a rendõrök, közülük 3 fõt bûncselekmény elkövetésnek gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 10 esetben történt.

 

A héten ez már a második árcsökkentés, ezzel a benzin átlagára 420-421 forint, a gázolajé pedig 425-426 forint lett.

Februárban a mezõgazdasági termelõi árak 17 százalékkal emelkedtek az elõzõ év azonos idõszakához képest. Míg az állati termékek árának növekedése továbbra is kisebb mértékû volt, a növényi termékek áremelkedése meghaladta a 20 százalékot.

A hírre kattintva tekintheti meg a részleteket!

A csapadékos idõ miatt újabb vízszintemelkedések várhatók – hívta fel a figyelmet az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) szerda délután az MTI-hez eljuttatott közleményében.

“Fesztivál a hagyományokért”
Pocsaj-Bojt – A Bojtért Egyesület fesztivált rendezett a hagyományok jegyében 2013. április 8-án Bojton, a Roma Nemzetiségi Nap keretében.

A Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) szerint megalapozatlan azt állítani, hogy az idei belvíz termény- vagy élelmiszer-áremelést eredményez.

« Előző 1 ... 1035 1036 1037 1038 1039 1040 1041 « 1042. oldal » 1043 1044 1045 1046 1047 1048  ... 1201 Következő »