2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

A Hortobágy-Berettyó folyón Bucsa és Nádudvar között másodfokú-, a Tisza bal partján Tiszafüred és Tiszakeszi között elsõfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.


Árvízvédelmi készültség a Tiszánál TiszacsegénélÁrvízvédelmi készültség a Tiszánál Tiszacsegénél - Fotó: Matey István
Hajdú-Bihar – Eddig a februári teljes havi csapadékátlagnak több mint kétszerese hullott le.

Négy védelmi szakaszon rendelt el belvízvédelmi készültséget a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság. Az intézkedésre azért volt szükség, mert az elmúlt hetek csapadékos idõjárása miatt a csatornákban és a befogadókban megemelkedtek a vízszintek, így megszûnt a belvizek gravitációs levezetési lehetõsége.

Eltûnt egy férfi a Tiszában Szajolnál. A 25 év körüli fiatalembert tûzoltók és búvárok keresik.

Nyolcvankilós óriásharcsát fogott ki egy halász Tiszalöknél. A hal 40-50 éves lehetett.

Tovább csökkent a belvízzel elöntött terület Magyarországon, 83,5 ezer hektár van víz alatt, egy szakaszon még mindig harmadfokú készültség van érvényben - közölte az Országos Vízügyi Fõigazgatóság pénteken az MTI-vel.

Debrecen, 2013. április 24., szerda (MTI) – A Berettyó torkolati szakszán megszüntette az árvízvédelmi készültséget a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (Tivizig), a folyón így már sehol nincs védelmi készenlét – közölte Bara Sándor védelemvezetõ szerdán az MTI-vel.

A Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság területén II. fokú árvízvédelmi készültség van érvényben a Hortobágy-Berettyó bal parton a Bucsa és Nádudvar közötti szakaszon, valamint a Berettyó torkolati szakaszán.

A fiát mentette ki a Tiszából, de saját magán már nem tudott segíteni az a férfi, aki szombaton este fulladt bele a folyóba a Csongrád megyei Mártélynál. A 41 éves férfi három fiával horgászott a Tiszán, ...

Elérheti vasárnap este az elsõfokú készültség elrendeléséhez szükséges értéket a Bodrog vízszintje a határnál, a Sajó pedig hétfõn várhatóan Miskolc illetve Alsózsolca térségében tetõzik.

« 1. oldal »