2024. április 27. Szombat, Zita.
 

A héten hûvös, szeles, esõs idõ várható. Egy-egy záport jégdara is kísérhet, a magasabb területeken akár hózápor is lehet. A leghidegebb órákban fagypont körüli értékek is lehetnek, s többfelé nappal is csak 10 Celsius-fokig melegszik a levegõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

A hétvégén is többfelé megerõsödhet, helyenként viharossá fokozódhat a szél. Csapadékra vasárnap lehet számítani, a hétvége nagy részén jellemzõen napos, meleg idõ várható, 24 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet.

Magyarország térségében a jövõ héten is többször megerõsödik majd a szél, ám ezzel együtt napsütéses, meleg idõre lehet számítani. Többfelé már 20 Celsius-fok fölé is emelkedik a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésébõl, amelyet vasárnap juttatott el az MTI-hez.

A kormány 2012 szeptemberében indította el uniós finanszírozással azt a programot, amelynek célja a magyarországi mentés fejlesztése. Hétfõn tíz új mentõautót kapott az Országos Mentõszolgálat.

A hétvégén jellemzõen borús idõ várható, sokfelé lehet esõ, zápor. Nem hûl le nagyon a levegõ, néhol még a leghidegebb órákban is plusz 8 Celsius-fok lehet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésében.

Az egészségügyért felelõs államtitkár szerint a jövõben célzottabb, hatékonyabb lehet az Országos Mentõszolgálat munkája.

A hétvégén is folytatódik a lehûlés, a leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lehet, és nappal is fagypont körül alakul a hõmérséklet. Többfelé megerõsödik a szél, amely a havazással érintett területeken hófúvást is okozhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Az év elsõ hétvégéjén jellemzõen borús idõ várható, helyenként szitálás, esõ zápor is lehet. Ezzel együtt továbbra is folytatódik az enyhe idõ, néhol még a leghidegebb órákban is plusz 7, napközben akár plusz 15 Celsius-fok is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

November utolsó hetében téliesre fordul az idõ. Már hétfõn, Katalin napkor is több helyen várható hózápor. Majd a hét további részében is jellemzõen csapadékos lesz az idõ, helyenként esõ, másutt havas esõ, havazás valószínû. Megerõsödhet, viharossá is fokozódhat a szél, s jelentõs lehûlésre is készülni kell. Néhol napközben is csak 0 fok lehet, a leghidegebb órákban pedig akár mínusz 9 Celsius-fokig is csökkenhet a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Idõjárás Illusztráció
Budapest, 2013. szeptember 1., vasárnap (MTI) – Kisebb lehûléssel, záporokkal, zivatarokkal indul az õsz elsõ hete, de a hét közepétõl ismét több napsütésre lehet számítani, akár 28 Celsius-fokos meleg is lehet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.
Melegrekord: 41,7 fok! 2013-06-18 09:54:23
Az Országos Meteorológiai Szolgálat öt megyére elsõ-, tizennégy megyére és a fõvárosra pedig másodfokú figyelmeztetést adott ki keddre a hõség miatt.

A következõ napokban változékony lesz az idõ, az ország nagy részén jelentõs mennyiségû csapadék hullhat, a hétvégén viszont ismét strandidõ várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hétfõn az MTI-vel.


Budapest, 2012. július 4., szerda (MTI) – A várható heves zivatarok és felhõszakadások miatt több megyére sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerdán hajnalban.

Budapest, 2012. június 12., kedd (MTI) – A várható heves zivatarok miatt az ország nagy területére másod-, illetve elsõfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kedd délután.

Szerdától országszerte nagyon erõs UV-B sugárzására figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) - a sugárzás az egész országban elérheti a 7,5-ös értéket.
« Előző « 2. oldal »