2024. április 27. Szombat, Zita.
 

 

  Nagy bajban van egy kisfiú és a családja címmel írtunk karácsony elõtt a csökmõi Jakab Károlyékról, akiknek tizennégy éves kisfiuk hetekig feküdt súlyos betegséggel a debreceni klinikán. Az ötgyermekes, nehéz anyagi körülmények között élõ család helyzetét tovább nehezítette fiuk állapota, hiszen naponta utaztak be hozzá a hetven kilométerre lévõ megyeszékhelyre. A róluk megjelent cikk nyomán sokak siettek a segítségükre. Utánajártunk, mi történt azóta velük.

Versenyfelhívás2009-01-28 15:40:06

Az Apáczai Kiadó Szivárvány heted 7 határon gyermekújságjának "Tiszán innen, Dunán túl..." ALSÓ TAGOZATOS NÉPDALÉNEKLÉSI VERSENYE, mint minden évben, most is megrendezésre kerül két, (1-2 osztályos, 3.-4. osztályos) kategóriában (az 5.-6. osztályos kategória az Apáczai Kiadó felsõ tagozatos népdaléneklési versenyén vehet részt.

Hajdú-Bihar – Ha a komádi Eurotex Kft. olasz tulajdonosa úgy dönt, hogy a megendelések drasztikus visszaesése miatt akár csak átmeneti idõre lakatot tesz a magyarországi érdekeltségére, ez háromszáz asszony utcára kerülését jelentheti...

Mezõpeterd Község Önkormányzata 2008-ban sikeresen pályázatott a Mezõsas-Mezõpeterd Körjegyzõség Mezõpeterdi Kirendeltségének komplex akadálymentesítésére és Európai Uniós forrásból megvalósította a kirendeltség épületének akadálymentesítését. A pályázat az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretein belül az Észak-Alföldi Operatív Programban valósult meg. Az önkormányzat a kivitelezés megvalósításához 9.271.826 Ft támogatást kapott.

Reggel, munkakezdésre érkezünk. Hamarosan kiderül, mégsem jó ez az idõpont, mert a délelõtt folyamán négy halott vár boncolásra. Talán két óra múlva...Így hát 11 óra után visszamegyünk.

Pocsaj – Családja elõtt is titkolta terhességét, majd miután megszülte gyermekét, megölte. az eset 2006-ban történt, a bíróság most hozott ítéletet.

Közös ünnep, kilencedszer2009-01-20 09:42:10

Nagyvárad, Berettyóújfalu – Immár kilencedik alkalommal rendezik meg közösen Nagyváradon és Berettyóújfalun a magyar kultúra ünnepét, január 19. és 26. között. A fõvédnökök: Szili Katalin és Markó Béla.

Teljes útzár a négyesen2009-01-19 13:40:26

Három sérültje lett annak a frontális ütközésnek, amely hétfõn délelõtt történt a 4-es úton, Debrecen és Bocskaikert között, ahol egy fát szállító kisteherautó és egy személyautó karambolozott.

A "2000 LE alatti települések szennyvízkezelése" címû pályázat a régió kistelepülései számára jelent régen várt lehetõséget.

Mikepércs – A Guiness-rekordok könyvébe szeretne Mikepércs bekerülni, mégpedig azzal, hogy 500 pár táncolja el a mikepércsi csárdást az augusztusi falunapon.

Hajdú-Bihar - Gyanúsnak tartják a LEADER-források elosztásának körülményeit a bihari-sárréti térség fideszes polgármesterei.

ÁLLATORVOSI ÜGYELET-BERETTYÓÚJFALU KÖRZETÉBEN

Berettyóújfalu, Szentpéterszeg, Gáborján,  Bakonszeg, Zsáka, Furta, Darvas, Vekerd, Csökmõ, Újiráz, Komádi, Magyarhomorog, Körösszakál, Körösszegapáti, Mezõsas

Az Észak-alföldi régióban 15 pályázó összesen 6,24 milliárd forint támogatást nyert a Észak-Alföldi Regionális Operatív Program keretében kiírt "Települési bel- és külterületi vízrendezés" pályázat elsõ fordulójában -tájékoztatott a Regionális Fejlesztési Ügynökség.

2009. január 1-jétõl módosul a rendelési idõ a háziorvosoknak.

Hencida - Agyonverte feleségét még december 27-én egy 38 éves hencidai férfi – közölte kedden Sápi Tibor rendõrségi szóvivõ. Az indok: a nõ nem találta a bejárati ajtó kulcsát, és még a bort is megitta…

Berettyóújfalu - A közelmúltban 1,5 milliárd forintos iskolafelújításra nyert Berettyóújfalu támogatás; a napokban ismét örömhírrõl adhatunk hírt, ugyanis a város belvárosa szinte teljesen megújul!

Két berekdaróci fiatalt gyanúsít a rendõrség azzal, hogy berettyóújfalui üzletekbe törtek be októbertõl decemberig.

 
Évek óta hagyomány Csökmõn a Mindenki karácsonya, ami a falu önkormányzatának, civilszervezeteinek, magánszemélyeinek összefogásával jön létre. Az idén december 20-án gyûlhetett össze a lakosság egy közös ünneplésre a Tájház udvarán.

Berettyóújfalu - A város kapujában, az ipari parkban a legkorszerûbb technikával felszerelt épületet kapott a berettyóújfalui hivatásos önkormányzati tûzoltóság.

« Előző 1 ... 1186 1187 1188 1189 1190 1191 1192 « 1193. oldal » 1194 1195 1196 1197 1198 1199  ... 1201 Következő »