2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

A mögöttünk hagyott rendkívül enyhe és száraz tél kedvezett a kórokozók áttelelésének, intenzíven támadnak növényeinken.

A héten sok esõ várható, többször megerõsödik, néhol viharossá fokozódik a szél. A hõmérséklet helyenként 20 Celsius-fokig emelkedhet, de lesznek területek, ahol csak 10 fokig melegszik a levegõ – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésében.

A hétvégén is folytatódik a változékony idõ, a napsütés mellett több helyen lehet esõ, akár zivatar is. Néhol megerõsödhet, viharossá is fokozódhat a szél, de marad a meleg idõ, vasárnap, akár 27 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Itt-ott porzik a határ2014-05-07 13:17:11

A megyét jellemzõ 100-150 milliméternyi csapadékhiány némileg mérséklõdött.

Szombatra a várható jelentõs mennyiségû esõ miatt négy megyére másodfokú, az ország többi területére a heves zivatar, felhõszakadás, illetve erõs szél miatt elsõfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Május elsején többórás napsütés várható, de helyenként záporok, zivatarok is lehetnek. A hosszú hétvége második felében viszont – várhatóan szombaton – hidegfront érkezik, amely sok csapadékot, erõs szelet és lehûlést okoz. Vasárnap már csak 17 Celsius-fokig emelkedhet a hõmérséklet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdán az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Tizenegy megyére és a fõvárosra adott ki figyelmeztetést a várható felhõszakadás miatt keddre a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti:

Forró, száraz nyár jön2014-04-27 11:23:05

Magyarországon a jövõben aszályosabb nyarakra és csapadékosabb telekre kell számítani, az extrém idõjárási jelenségek intenzitása pedig nõhet - mondta az MTI-nek az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke a Klímapolitika: a klímaváltozás elleni küzdelem jövõképe címmel tartott konferencia kapcsán csütörtökön, Szegeden.

Kilenc megyére figyelmeztetést adott ki péntekre a meteorológiai szolgálat a várható felhõszakadás miatt.

A hétvégén is folytatódik a változékony – meleg, szeles és esõs – idõjárás. Néhol akár 24 Celsius-fokig is emelkedhet a hõmérséklet, de továbbra is többfelé várható zápor, s a szél is megerõsödhet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésében, melyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Hamisítatlan áprilisi idõ2014-04-24 06:14:47

Hajdú-Biharra észak-déli megosztottság volt jellemzõ csapadékosság tekintetében. Agrometeorológia a Debreceni Egyetem Agrártudományi Központjából.

A húsvéti hosszú hétvégén továbbra is változékony lesz az idõjárás, de fokozatosan melegszik a levegõ, több helyen 20 Celsius-fok fölé emelkedik a hõmérséklet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú elõrejelzésében, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Az elmúlt hónapok szokatlanul meleg idõjárása komoly megtakarítást hozott a háztartások számára, hiszen a korábbiaknál jóval kevesebb energiát kellett elhasználni a fûtéshez.

Mindenhol elsõfokúra mérsékelték a korábban a viharos szél miatt kiadott másodfokú riasztásokat.

A gazdák úgy mondják, hogy bár „sokat hál még kint a növény”, a mostani jó nevelõ idõjárás magában hordozza egy tisztességes terméshozam (búzából hektáronként átlag 4-5 tonna) ígéretét.

A héten hûvös, szeles, esõs idõ várható. Egy-egy záport jégdara is kísérhet, a magasabb területeken akár hózápor is lehet. A leghidegebb órákban fagypont körüli értékek is lehetnek, s többfelé nappal is csak 10 Celsius-fokig melegszik a levegõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Hat megyére és a fõvárosra másodfokú, az ország többi részére elsõfokú figyelmeztetést adott ki hétfõre a várható viharos szél miatt a meteorológiai szolgálat.

Az ország tíz megyéjére és a fõvárosra figyelmeztetést adott ki a várható talaj menti fagy miatt vasárnapra a meteorológiai szolgálat.

Gazdabarát az idõjárás2014-04-12 08:55:35

Némi csapadék még elkelne, de összességében jól haladnak a tavaszi munkákkal.

Az Országos Meteorológia Szolgálat jelenti:

A várható talaj menti fagy miatt három megye kivételével az egész ország területére figyelmeztetést adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Több megyében már végeztek a tavaszi kalászosok – az árpa és a zab – vetésével, és folyamatban van a többi kora tavaszi növény vetése is. A munkálatokat segíti a száraz idõ, de egyes megyékben jelentõs mennyiségû csapadék hiányzik a földekbõl – mondták el az MTI által megkérdezett Gyõr-Moson-Sopron, Csongrád, Hajdú-Bihar, Békés, és Zala megyei agrárszakemberek.

A hétvégén is folytatódik a változékony idõ, sok lesz a napsütés, de többfelé csapadékra is számítani lehet. Vasárnapra némileg enyhül az idõ, több helyen várható esõ, de néhol így is 20 Celsius-fok körüli melegre lehet számítani – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez csütörtökön eljuttatott elõrejelzésébõl.

A héten, április elsõ napjaiban változékony idõ várható: sok napsütésre, de esõre, záporra is készülni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

« Előző 1 ... 10 11 12 « 13. oldal » 14 15 16 17 18 19  ... 20 Következő »