2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

A jövõ héten akár 26 fok is lehet, de hétvégén lehûlés várható
Budapest, 2013. április 14., vasárnap (MTI) – A jövõ héten tovább melegszik az idõ, s akár 26 fok is lehet, a hétvégén azonban esõ, zivatar és lehûlés várható – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

 

Gomolyfelhõk ugyan lesznek, de hétfõn már nem várható csapadék. Éjszaka még fagyhat, napközben plusz 13 fok is lehet.

 

Az idén elmarad a tavasz2013-04-04 10:02:04

Még nem tudni, mekkora károkat okoz a rengeteg esõ az õszi és a tavaszi vetésnek, de az már biztos, hogy tavaly ilyenkor jóval elõbbre tartott a természet. Két száraz hét kellene a földeken, csakhogy a középtávú elõrejelzések szerint április közepéig még nem lesz klasszikus értelemben vett tavasz.

 

Árvíz/belvíz - Meteorológia: több mint 110 éve nem esett ennyi csapadék az év elsõ három hónapjában
Budapest, 2013. április 3., szerda (MTI) – Több mint 110 éve nem esett országosan ennyi csapadék az év elsõ három hónapjában, mint az idén. Errõl írt szerdán az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a honlapján.

Az idõjárás miatt elmaradnak a megyei bajnokság mérkõzései
Debrecen – Pénteken döntött a Hajdú-Bihar Megyei Labdarúgó-szövetség, a rossz idõjárás és a pályák alkalmatlansága miatt törli a hétvégi megyei elsõ és másodosztályú mérkõzéseket!

Ma 20 fok, jövõ héten hó2013-03-08 09:40:59

Pár nap leforgása alatt óriásit változik az idõjárásunk.

 

Nyugat-Magyarországon már havazik, csütörtökön Debrecen és Hajdú-Bihar térségében még nem fog. Pénteken viszont igen.

A jövõ héten többfelé várható havazás, jön a hideg, kedden már mínusz 10 fok is lehet, majd az átmeneti enyhülés után a hétvégén újra havazás jön.

Havazás – Szombaton helyenként 30 centiméternyi hó is eshet
Budapest, 2012. december 7., péntek (MTI) – Szombaton az ország déli, délnyugati területein intenzív havazásra kell készülni, helyenként több mint 30 centiméternyi friss hó is hullhat. A fokozatosan erõsödõ szél hatására sok helyen hófúvás is várható, s elsõsorban a déli területeken jelentõs hóakadályokkal is számolni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb prognózisából.

A következõ napokban változékony lesz az idõ, az ország nagy részén jelentõs mennyiségû csapadék hullhat, a hétvégén viszont ismét strandidõ várható - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hétfõn az MTI-vel.

Az Országgyûlés a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium számos ponton módosított egyes közlekedési tárgyú törvényeket július 12-én. Az új elõírások döntõ többsége a módosítások kihirdetését követõ 15. napon lép hatályba.

 

Pár napja még 40 fokot mértük, ám a hétvégén már csak 25 fokig melegszik majd a levegõ hõmérséklete Hajdú-Bihar és Debrecen térségében is.


Budapest, 2012. július 4., szerda (MTI) – A várható heves zivatarok és felhõszakadások miatt több megyére sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerdán hajnalban.

Csütörtökön jó idõ lesz, ám itt-ott zápor, zivatar is elõfordulhat. A délutáni órák hõmérséklete már 24 és 31 fok között alakulhat, azonban a hétvégére afrikai meleg érkezik Debrecen térségébe is.

Budapest, 2012. június 12., kedd (MTI) – A várható heves zivatarok miatt az ország nagy területére másod-, illetve elsõfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) kedd délután.

Szombat este éri el az országot észak felõl a hidegfront. Szombaton még átlagosan 27 fok lesz napközben, vasárnap viszont már csak 15 fok várható az országban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Igaz ez Debrecenre és környékére is.

Csütörtökön a napsütés mellett erõteljes gomolyfelhõ-képzõdésre számíthatunk, délutántól szórványosan zápor, zivatar várható Debrecen és Hajdú-Bihar térségében is.

Szerdán még nagy lesz a hõség, csütörtöktõl azonban fokozatosan enyhül az idõ. Hétvégére már kellemes, mérsékelten meleg idõt ígérnek, jégesõ is elõfordulhat - akár Debrecen és Hajdú-Bihar térségében is.

Melegrekordok dõltek meg 2012-04-29 15:08:58

Budapest, 2012. április 28., szombat (MTI) – A budapesti és az országos napi melegrekord is megdõlt szombaton – tájékoztatta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-t.


Budapest, 2011. október 3., hétfõ (MTI) – Csütörtökig még kitart a napos idõ, a hétvégén viszont már hûvös, szeles idõ várható, a legtöbb helyen maximum 15 fok lehet – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa hétfõn az MTI-vel.

Hétfõn több helyen várható intenzív zivatar, az OMSZ kilenc megyére adott ki naracssárga figyelmeztetést.

Budapest, 2011. szeptember 2., péntek (MTI) - Nyári meleg várható a hétvégén az egész országban, bár szombaton néhol még elõfordulhat csapadék - közölte pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-vel.

 

 

Az ország nagy részén kisüt a nap az átvonult hidegfront után. A hét elején általában 30 fokig melegszik a levegõ. Az elmúlt napokban több melegrekord is megdõlt, a következõkben viszont már nem lesz forróság.

A kátyúk képzõdésének igen, a javításuknak nem kedvez az idõjárás.

Sok volt idén a csapadék2010-12-10 14:53:42

Az elmúlt száz év legcsapadékosabb éve lehet az idei. Az átlagos mennyiség másfélszerese hullott le 11 hónap alatt. A szakemberek szerint az idõjárási szélsõségekbõl egyre több lesz az éghajlatváltozás miatt.

« Előző 1 ... 10 11 12 13 14 15 « 16. oldal » 17 18 19 20  Következő »