2024. április 29. Hétfő, Péter.
 


Hajdú-Bihar – Nézze meg mely cégek állnak felszámolás alatt megyénkben!

Június derekán évszázados hõségrekordok dõltek meg. A hõségriadó elrendelését követõen a berettyóújfalui Gróf Tisza Kórházban járt a hajdupress.hu szerkesztõsége, s az iránt érdeklõdtünk Dr. Pete László orvos-igazgatótól, hogyan vészelik át a rendkívüli meleget, hogyan érinti a kórház mûködését, a gyógyító munkát a rekkenõ hõség.

„Sugar-veszély” Kabán!2012-06-22 09:54:34

Az egykori Kabai Cukorgyár lakótelepén élõkkel szemben folytatott jogtalan intézkedésekrõl, vérlázító eseménysorozatról tartott sajtótájékoztatót Kulcsár Gergely, a Jobbik országgyûlési képviselõje.

Kis képekbõl rakja össze az óriási panorámát (a képre kattintva nagyban is megnézheti)
Közel száz darab miniatûr digitális fényképezõgép található belsejében, és ötven gigapixeles felbontású óriásfotókat képes rögzíteni két amerikai egyetem kutatóinak fejlesztése.

 


A 2012-es Országos Szenior táncversenyt Békésen rendezték meg, ahol 43 tánccsoport, illetve szólisták léptek fel. A táncverseny házigazdája a Békés Megyei Nyugdíjas Szövetség volt. A rendezvény fõvédnöke Békés Megye Önkormányzata volt.

 

Pocsaji BMW-találkozó2012-06-21 11:01:30


Pocsaj - Elõször rendezik meg a faluban a BMW-sek találkozóját a hét végén: a háromnapos rendezvényre sok látogatót várnak a szervezõk.


Derecske - A településen az általánosan erõs oktatási rendszer ellenére felmerült, hogy valami egyedit kellene felmutatni. Az
I.Rákóczi György Gimnázium, Szakközépiskola és Szakiskola rendvédelmi orientációjával sikerült megtalálni ezt, sokan jelentkeznek oda szerte az országból.

Derecske – A középiskolát körülbelül öt éve átállították a településen pelletfûtésre, az óvodában pedig talajhõvel „melegítenek”. –Azt látjuk, hogy talán még ezektõl is gazdaságosabb, ha a saját magunk által megtermelt fából készült aprítékkal fûtünk, ezért idén 10 hektáron energiaerdõt telepítettünk.


Labdarúgás – A Labdarúgó Hajdú-Bihar Megyei Bajnokság második vonalában a felnõtteknél az északi csoportban a DEAC, míg a déliben a Komádi végzett a tabella elõ helyén. A szokásoknak megfelelõen a két csoport elsõ egy külön mérkõzésen dönti el, hogy ki lesz a „bajnokok bajnoka”.


Derecske - A rendvédelmi középiskolások, sõt a közterület-felügyelõk is a településen tanulnak.

Nádudvar – Mihályhalmánál, Nádudvar külterületén, a volt lõtérnél nagy területen ég az aljnövényzet a Hortobágyon – tájékoztatott dr. Kiss Szilvia Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivõje.


Gyõr, 2012. június 21., csütörtök (MTI) – Nem kapta meg a regionális környezetvédelmi felügyelõség engedélyét a jövõ kedden kezdõdõ soproni VOLT Fesztivál; az indoklás szerint a rendezvény megtartása nem egyeztethetõ össze a terület védetté nyilvánításának céljával és indokával – írja csütörtöki számában a Kisalföld.

A mai nappal hivatalosan felmondta a Neo FM kereskedelmi rádiót mûködtetõ FM1 Zrt. -vel kötött mûsorszolgáltatási szerzõdését a Médiatanács.


Labdarúgás – Veretlenül nyerte meg a megyei harmadosztály idei bajnokságát a Létavértes SC ’97 II. csapata.


Debrecen - A NIF Zrt. szerint elég lesz az idõ a 4-es elkerülõ út év végi befejezéséig.

Figyeljünk egymásra !2012-06-20 10:49:42

Bonyolult nyomozás zárult le. A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság Bûnügyi Osztálya a napokban fejezett be egy hosszan tartó nyomozást, melyben a nyomozók jelentõs erõkkel és szisztematikusan felépített munkával derítettek fel eseteket, melyben számos bûncselekmény megalapozott gyanúja merült fel.

Olcsóbb lett a tankolás2012-06-20 10:44:58


A múlt heti 8 és 6 forintos csökkentés után szerdától 5 és 6 forinttal mérséklõdött a benzin és a gázolaj ára.

Harmadfokú riasztás él az ország szinte egész területén a várható aszfaltolvasztó hõség miatt. A kánikulához még extrém erõsségû ultraviola-sugárzás is társul, ami már negyed óra alatt megpirítja a bõrt. Ha tehetik, hûsöljék át valahol a napot.


Vékony és könnyû lesz az otthonra szánt tablet
Nagyjából egy évtized után volt képes elõrukkolni a Microsoft olyan táblagéppel, amelyet valószínûleg nem lesz kínszenvedés használni. Megfelelõ áron a Surface olcsóbb változata az iPad komoly riválisa lehet, a drágábbik modell azonban nagyban hasonlít egy hagyományos laptopra.

Növelte elõnyét a forint 2012-06-20 10:28:46

Folytatódott a forinterõsödés a devizapiacon, szerda reggel az euró a 287-es szint felé vette az irányt.

Megye II–es eredmények2012-06-19 10:40:44

 


Tekintse meg a Megye II-es labdarúgó mérõzések eredményeit!

 

 

Hõségriasztás!2012-06-19 10:30:13

Narancs riasztás! Tizenöt perc alatt is súlyosan meg lehet égni a napon és extrém magas az UV-B sugárzás!

Megye I–es eredmények2012-06-19 10:25:04

Tekintse meg a Megye-I-es labdarúgó mérkõzések eredményeit!

 

Hajdú-Bihar - A gazdák az áraktól teszik függõvé, hogy eladják, vagy inkább tárolják az idei búzatermést.

 


A Pixel Film stábjával, és Mucsi Zoltán fõszereplésével készítette el új videoklipjét a Depresszió.

« Előző 1 ... 1080 1081 1082 1083 1084 1085 1086 « 1087. oldal » 1088 1089 1090 1091 1092 1093  ... 1201 Következő »