2024. április 27. Szombat, Zita.
 
Tovább drágulhat a benzin2012-07-16 09:55:50

A héten az autósok ellen dolgoztak a fõbb folyamatok a nemzetközi piacokon, a benzin és a gázolaj ára így tovább emelkedhet a kutakon.

Valamennyi fontosabb devizához képest erõsödött a forint hétfõ reggelre. Az eurót 287,4 forinton jegyezték nyolc óra elõtt.

Néhány nap múlva befejezõdhet az õszi búza aratása, mivel a gazdálkodók már a betakarítás több mint 60 százalékával végeztek az országban - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter karcagi határszemléjét követõen .

Debrecen – A biztosítási szektort a jövõ évtõl terhelõ évi, közel ötven milliárdos teher hosszú távon teheti veszteségessé azon biztosítótársaságokat, melyek nem emelik díjaikat 2013-tól.

Ingatlanpiac: valami van2012-07-15 20:39:34

Hajdú-Bihar – Noha Debrecen (az ország második legnagyobb városaként) az elmúlt évtizedekben szinte folyamatosan növekvõ lélekszámmal büszkélkedhetett, az ingatlan-beruházók most a hajdú-bihari megyeszékhelyen is inkább kivárnak – tájékoztatta a Naplót Geréb László, az OTP Ingatlanpont hálózat megyénkért is felelõs régióvezetõje.


Konyár – A hagyományaink fontosságával nem lehetünk eléggé tisztában, ezért is lényeges, hogy tudatosan ápoljuk a múltat.


Hajdú-Bihar. Az országos és a regionális tüdõgyógyász szakfõorvos javaslatának megfelelõen Hajdú-Bihar megye egész területén a megyei tisztifõorvos kötelezõ tüdõszûrést rendelt el június 28-án, a 30 éves és ennél idõsebb lakosoknál – olvasható az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat hivatalos honlapján.

 

Kismarja - A helyiek arra keresik a választ a pénteki falugyûlésen, miért hagyták, hogy megtörténjen a “válás”.

 

 


Debrecen. A kulturális szövetség tagtelepülései mutatkoznak be azon a fesztiválon, melyet a Városok, Falvak Szövetsége Kulturális Régió Egyesület pénteken(ma) és szombaton rendez meg Debrecenben a Kossuth téren.

Budapest, 2012. július 12., csütörtök (MTI) – Feloldotta az országos tûzgyújtási tilalmat csütörtökön a vidékfejlesztési miniszter – tájékoztatta a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) csütörtökön az MTI-t.

 

Készenléti hitelmegállapodásról kezd tárgyalásokat jövõ kedden a Nemzetközi Valutaalap (IMF) a magyar kormánnyal, nem elõvigyázatosságiról, ahogyan a kormány szeretné - tette egyértelmûvé tegnapi sajtótájékoztatóján Gerry Rice, az IMF nemzetközi kapcsolatokért felelõs igazgatója.

A józan ésszel ellentétben, a rendkívül bizonytalan gazdasági és nemzetközi helyzet ellenére fogadta el a magyar parlament már júliusban a kormánypárti képviselõk szavazataival a jövõ évi költségvetés fõ számait, amelynek arról tanúskodnak, hogy a kormány folytatja adónövelõ és megszorító politikáját, mert másképpen nem tudja tartani a 2013-ra ígért 2,2 százalékos költségvetési hiányt.

A Szabadidõközpontban került megrendezésre az Aratófesztivál.  A helyi lakosokon kívül részvettek a rendezvényen a környezõ településekrõl érkezõk is. Bár rekkenõ hõség volt, de a kiváló szervezésnek köszönhetõen a sátrak árnyékában ez elviselhetõ volt és a sport – és kulturális programok is üdítõen hatottak.

 

Püspökladány – Az iskolai szünet elsõ három hetében három óvoda konyhájában volt fõzés, az azt követõ három hétben a Karacs Ferenc Gimnázium kollégiumában és a Többcélú Nevelési Oktatási Intézmény konyhájában folytatják a rászoruló gyerekek étkeztetését.


A társasházi lakásokba felszerelt úgynevezett mellékvízórákat a tervek szerint a jelenlegi hat- helyett nyolcévente kell cserélni – az errõl szóló kormányrendelet-módosítás tervezete a kormány honlapján jelent meg.


Mint már korábban arról többször beszámoltunk, páratlan esemény elõkészületei folynak Berettyóújfaluban. Mivel a rendezvény fõtámogatója Berettyóújfalu Város Önkormányzata, ezúttal
Muraközi Istvánt, városunk polgármesterét kérdeztük.

Hastáncban gazdag nyár2012-07-12 10:43:18


A nyári hónapok is mozgalmasan kezdõdtek az Igazgyöngy Alapítvány hastáncos csoportjainak


Újabb szolgáltatással bõvül a Bihar Termálliget kínálata. Az aktív pihenést kedvelõk ezentúl Zumbázhatnak is városunk megújult strandján. Igaz a mai edzés még csak kísérleti jellegû volt, de megfelelõ számú jelentkezõ esetén rendszeresen találkozhatunk e sport szerelmeseivel Berettyóújfalu gyógy- és élményfürdõjében, amely
ezen a szombaton ( július 14-én) 22 óráig várja vendégeit!

Ha a származási helyhez Magyarországot írják, az nem minden esetben fedi a valóságot.

Az euró a dollárral szemben kétéves mélypontra gyengült, miután a Fed-jegyzõkönyvbõl arra következtetett a piac, hogy egyelõre nem várható pénzügyi lazítás az Egyesült Államokban. A forint egyelõre jól tartja magát.


A berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórház Központi Aneszteziológiai és Intenzív Betegellátó Osztálya a 2012-es "Az év egészségügyi szakdolgozója" pályázaton a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara csoportos kamarai különdíját nyerte el.


El tudjuk képzelni, hogy milyen lehet az óránkkal telefonálni, facebookozni, emailezni, vagy akár chatelni? Az iWatch, egy igen érdekes koncepció Anders Kjellbergtõl tervezõtõl.


Nagyrábé – A romániai Nojorid és a megyénkbeli Nagyrábé község önkormányzata 1.7 millió Euró pályázati összegbõl valósíthatta meg a határmenti övezet szállítási infrastruktúrájának javítását Nagyürögd és Nagyrábé között.


Körösszakál – XI. alkalommal rendezik Körösszakálban a Körösszakáli Nemzetiségi Néptánc és Népzenei Tábort.


Mint már korábban többször beszámoltunk róla, páratlan esemény  elõkészületei folynak Berettyóújfaluban. Ennek apropóján ezúttal a Bihari Természetbarát Egyesület - mint a Találkozó hivatalos szervezõje - elnökével, Hegedûs Zoltánnal beszélgettünk.

« Előző 1 ... 1075 1076 1077 1078 1079 1080 1081 « 1082. oldal » 1083 1084 1085 1086 1087 1088  ... 1201 Következő »