2024. április 29. Hétfő, Péter.
 

Akkor is kell fizetniük iskolai ebédpénzt a szülõknek szeptembertõl Spanyolországban, ha gyerekük otthonról viszi az ebédjét.


Budapest, 2012. augusztus 8., szerda (MTI) – A tanévkezdés az idén is több tízezer forintos költséget jelent a családoknak, annak ellenére, hogy a tankönyvek ára jellemzõen nem változott az elõzõ évhez képest. Az új tanévet csaknem 1,3 millió diák kezdi meg, legfontosabb változásként életbe lép a köznevelési törvény legtöbb rendelkezése. A nemzeti tanévnyitót szeptember 2-án Pécsett, a ciszterci rend Nagy Lajos Gimnáziumában tartják.

Az OTP Bank hétfõn indította el az új hitelkonstrukciót, az Erste Bank azonban az MTI kérdésére azt válaszolta, hogy vizsgálják a bevezetés lehetõségeit.

Budapest, 2012. augusztus 6., hétfõ (MTI) – Csökkenti bruttó 4 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán, a benzin ára nem változik – értesült piaci forrásokból hétfõn az MTI.

Immár hagyományosan, a zsákai temetõben emlékeztek meg az elmúlt hétvégén a fiatalon, 38 évesen, gyógyíthatatlan betegségben elhunyt Gulyás János barátai, volt csapattársai, rokonok, ismerõsök. A sírnál csokrot helyeztek el a komádi és zsákai sportegyesület képviselõi, néma fõhajtással adózva a kitûnõ sporttárs, a jóbarát, a kedves családtag emléke elõtt.


Budapest, 2012. augusztus 7., kedd (MTI) – Péntekig lehet jelentkezni egyetemi, fõiskolai pótfelvételire, amelyen a szeptemberben induló képzésekre azok juthatnak be, akiket egyetlen megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy nem is jelentkeztek. A pótfelvételin csak egy helyre lehet kérelmet beadni, a meghirdetett képzések pedig kizárólag önköltséges formában indulnak.

 


Interjú Bondár Sándorral, a Herpály Team Kft. ügyvezetõ igazgatójával.

Pontosan 15 éve, az 1997-es gazdatüntetések idején ismertem meg Bondár Sándort, mint aktív szervezõt és résztvevõt. Hogyan vezetett az útja idáig? – fordultam sorozatunk következõ interjú alanyához.

 

Nem csökkenti a korhatárt a választási eljárásról szóló törvényben a Fidesz, és az is kizártnak tekinthetõ, hogy az elõzetesen feliratkozó, de a választástól távol maradó polgárokat eltiltsák a következõ voksolástól. Az még kérdés, hogy más módon büntetik-e majd õket - mondta a Magyar Nemzetnek a Fidesz szakpolitikusa.

Alig változott kedd reggelre a forint árfolyama, jegyzése a hétfõn elért idei csúcs közelében ingadozik: az eurót nyolc óra után 275,5 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben.

Nem halogatható tovább az élõ állatok és állati termékek áfájának csökkentése a Magyar Állattenyésztõk Szövetsége (MÁSZ) szerint – írja a Magyar Hírlap hétfõi száma.


Szeptember végéig kell megfizetni nagyjából 400 ezer gazdának, élelmiszer-feldolgozónak, kereskedõnek évi 5 ezer forintos regisztrációs díjat, kamarai hozzájárulást. Az agrárkamarai tagság ugyanis kötelezõ minden élelmiszer elõállításhoz kapcsolódó vállalkozásnak, õstermelõknek is.


Hajdú-Bihar – Nézze meg, hogy milyen cégek állnak felszámolás alatt megyénkben!

Borsod-Abaúj-Zemplén – „Drasztikusan visszaesett az idegenforgalom, mind a belföldi, mind a külföldi.”


Debrecen - Az eszköz támogatásának feltétele, hogy a kérelmezõ tenyészetéhez legyen rendelve.


Sáránd – A hõség idején igaz, kevesebben jöttel el a sárándi falunapra, de akik dacoltak a napsütéssel, tele gyomorral és jókedvûen várták az esti Király L. Norbi koncertet szombaton.


Pocsaj – Második alkalommal rendezte meg augusztus 4-én Pocsaj Önkormányzata a fogathajtó versenyt a településen – ezúttal is nagy sikerrel.

A Bihari Természetbarát Egyesület 2012. augusztus 12-én 21 órától mindekit szerettettel vár egy kis hullócsillag vadászatra.

Januártól legkevesebb egy mérnökóra ellenértékét kell fizetni a kéményseprõ közszolgáltatónak, a kémény ellenõrzéséért

 

Még egy hónapig van lehetõségük a devizahiteleseknek, hogy megszabaduljanak régi hiteleiktõl. Legalábbis az átlátható árazás biztosító törvénymódosítás értelmében augusztus 31-ig kérhetik bankjuktól a kölcsön módosítását, hogy az megfeleljen az április elsejétõl érvényes kritériumoknak. Ez az a törvény, amivel a kormány el kívánja érni, hogy a banki hitelkínálat átlátható és összehasonlítható legyen, a pénzügyekben kevésbé járatosaknak is. Ez és a 11 hónapos csúcs közelében lévõ euró és svájci frank árfolyam a devizahiteleseknek azt is lehetõvé teszi, hogy forintosítsák hitelüket. Érdemes lecsapni a lehetõségre?

 

Olcsóbb lehet a tankolás2012-08-04 11:18:13

Bár a benzin és a gázolaj tõzsdei árfolyama is emelkedett, a forint erõsödése miatt mégis árcsökkentésre számíthatunk a jövõ héten.


Debrecen - Az ebek kötelezõ megjelölése és zsebbevágó bírság az új állavédelmi törvényben.


Hajdú-Bihar - Közepes terméshozam, ugyanakkor kiváló minõség jellemzi az idei gabonatermést.

A Vata Törzs íjász csoport 2009-ben alakult. Céljuk a hagyományõrzés, õseink íjászatának, harci „modorának” bemutatása, versenyek lebonyolítása. Jelenleg 19-en vannak. A csoport életkorskálája a 10 évesektõl egészen az idõs korig terjed, tehát a bemutatókon ott vannak a gyermekek, (fiúk és lányok) a férfiak és nõk. A csapatvezetõ: Nánási Imre, technikai vezetõ: - Molnár József, a csapat fotósa pedig Lieszkovszky Veronika.

 


A vérben keringõ sok millió egészséges sejt között is képes gyorsan azonosítani néhány elkóborolt ráksejtet az a rendszer, amelyben egy optikai mikroszkóphoz a világ eddigi leggyorsabb kameráját csatlakoztatták amerikai kutatók.

Egy jogszabály értelmében fel kell számolni az utak közelében lévõ reklámfelületeket, mivel azok elvonhatják a közlekedésben részt vevõk figyelmét. Hajdú-Biharban még több mint 600 reklámtáblát kell leszerelni szeptember végéig.

« Előző 1 ... 1071 1072 1073 1074 1075 1076 1077 « 1078. oldal » 1079 1080 1081 1082 1083 1084  ... 1201 Következő »