2024. április 29. Hétfő, Péter.
 

Aki eddig habozott ingatlant venni, elõbb-utóbb rászánja magát a tranzakcióra - legalábbis egyes elemzõk ezt remélik. Eladások tekintetében kettészakadt az ország.

Kissé javult Magyarországon a fogyasztói bizalom a második negyedévben az elõzõ negyedévhez képest, ugyanakkor még nem közelíti meg a tavalyi vagy az azelõtti szintet a GfK Hungária Piackutató Intézet legfrissebb felmérése szerint.


Ártánd – Több ezer hamis márkajelzésû pólót és fehérnemût találtak kedden éjszaka Ártándon egy Törökországból érkezõ és általános ruhanemûket szállító kamion rakterében – tájékoztatott szerdán Kupecz József regionális vám- és pénzügyõrségi szóvivõ.

Célirányosan a motorosokat ellenõrzik a rendõrök egész héten a közlekedési balesetek elkerülése miatt. Az elmúlt fél évben 333 személyi sérüléses baleset következett be a megye útjain, de egy motoros sem vesztette életét.

Kissé gyengült a forint csütörtök reggelre, az eurót 7 óra táján 286,13 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a szerda esti 285,75 forint után.


Sokkal hatásosabb védelmet nyújthat a fogszuvasodás ellen, ha a fogkrém és a szájöblítõ összetevõihez a hínárból származó enzimeket kevernek - állapították meg tudósok.

Felsorolni is nehéz a teljesség igénye nélkül, hogy hány és hány fontos munkajogi szabályon változtatott a júliustól hatályos új Munka törvénykönyve. A Bán, S. Szabó & Partners Ügyvédi Iroda szakértõje, dr. Szemán Péter átfogó, részletes sorozatának befejezõ része segítségével az [origo] megpróbálja összefoglalni a legfontosabb változásokat.

A Naprendszer legnagyobb bolygója, a Jupiter, valamint holdrendszere július 15-én hajnalban égi kísérõnk, a Hold mögé "bújik".

Minden eddiginél jobban hajlítható és nyújtható, vezetõképességét mégis megtartó anyagot hozott létre egy nemzetközi kutatócsoport. A technológia lehetõvé teszi, hogy a gumiszalaghoz hasonló tulajdonságú, kényelmes elektronikus eszközökkel felügyeljék az orvosok pácienseik egészségi állapotát.

Tények: az utóbbi évtizedekben a kozmetikai ipar robbanásszerû fejlõdésének lehettünk tanúi. Ebben a bõségben nincs egyszerû dolga annak, aki valóban a számára legmegfelelõbb készítményt szeretné megtalálni. Ehhez mindenek elõtt tisztában kell lenni azzal, hogy milyen is bõrünk felépítése, és mik az esetleg eddig felfedett érzékenységeink (allergiák).

Elfogadta a Parlament a babakötvényeket érintõ új szabályokat. Sok szülõ nem tud arról, hogy 2005 után született gyermekei életkezdésének megkönnyítésére félretett pénzéhez néhány ezer forintos állami támogatást is kaphat, ha azt Start számlára helyezi el. Lehetõség nyílik a 2005 elõtt született gyermekek nevére is Start számlát nyitni.

Finn rocker-csellisták és magyar legendák – többek közt ezt kínálja idén a július 25-én kezdõdõ Campus Fesztivál, amelyet ezúttal is a debreceni Nagyerdõ szívében rendeznek. Évrõl évre többen látogatnak ki Kelet-Magyarország legnagyobb nyári bulijára, tavaly közel ötvenezren voltak négy nap alatt.

A rendkívüli meleg és szárazság miatt már több megyében tûzgyújtási tilalom lépett érvénybe – közölte a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium.

Budapest, 2012. július 3., kedd (MTI) – A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) üdvözli az Alkotmánybíróság (Ab) keddi döntését, amellyel alkotmányellenesnek minõsítette és megsemmisítette az állami ösztöndíjas hallgatókkal kötendõ hallgatói szerzõdés lényeges tartalmát szabályozó kormányrendeletet – mondta Nagy Dávid, a HÖOK elnöke a döntést kommentálva az MTI-nek.


Budapest, 2012. július 4., szerda (MTI) – A várható heves zivatarok és felhõszakadások miatt több megyére sárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) szerdán hajnalban.

Minimálisan gyengült a forint szerda reggelre. Az euró árfolyama 20 fillérrel 285 forintra emelkedett, hétfõhöz képest azonban valamennyi fontos külföldi deviza gyengült.


Debrecen - A kollégistákra is fokozottan érdemes odafigyelni a kábítószerek tekintetében.


A Hagyományõrzõ Lovasnapon került sor az elsõ Bihari ízek Találkozójára, amelyre tízen neveztek be. Erdélyi Zoltánné (méhészeti termékek), Krucsó Gyuláné (száraztészta), Kerek Egy Ég Alatt Közhasznú Alapítvány (mézeskalács), Radics László (mézeskalács), Bulcsú László (ízesített sajt), Farkas Jánosné (kenyérlángos), Rágyanszki Zoltán (briós), Kmecz Ferencné (kürtõs kalács), Kmecz Frencné (pogácsa), Módos Imre (füstölt kolbász).


Budapest, 2012. július 2.-tól,  Az uniós szabályozásnak megfelelõen júliustól tovább csökkentek a roaming díjak, illetve a magyar kormány bevezette a telefonadót.

Budapest, 2012. július 3., kedd (MTI) – A héten nem változtat az üzemanyagok nagykereskedelmi árán a Mol Nyrt. – értesült piaci forrásokból az MTI hétfõn.

Aki eddig habozott ingatlant venni, elõbb-utóbb rászánja magát a tranzakcióra - legalábbis egyes elemzõk ezt remélik. Eladások tekintetében kettészakadt az ország.

Motoros ellenõrzések2012-07-02 14:31:21

Az Országos Rendõr-fõkapitányság Közlekedésrendészeti Fõosztályának vezetõje a motorkerékpárosok, illetve segédmotor kerékpárosok által okozott, illetve elszenvedett balesetek megelõzése érdekében 2012. július 2-8. között célirányos közúti ellenõrzést rendelt el.


Hajdú-Bihar - Az intézményfenntartásra költött milliókat szeretnék „visszakapni”.

 

Az elmúlt évtized hatalmas befolyással volt a hazai lakásállományra és a lakást vásárlókra egyaránt. Tízezrével épültek az új házak és lakások országszerte, és újultak meg mûszakilag és esztétikailag elavult lakótereink. Mindeközben kialakult egy jól szervezett üzletág, az ingatlanközvetítõké. A közvetítõk megjelenésérõl, a jelen és a jövõ kihívásairól, a vevõk igényeinek és elvárásainak fejlõdésérõl, az új építésû projektekben lévõ lakások értékállóságáról, és a lakáspiacon várható trendekrõl Kühne Katával, az Otthon Centrum ügyvezetõ igazgatójával, és Déry Attilával, az Otthon Centrum vezetõ elemzõjével beszélgettünk.

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) hétfõn megkezdi a nyári ellenõrzéssorozatát, amelynek során üdülõhelyeken, vásárokon és fesztiválokon is ellenõrzik a számla- és nyugtaadási kötelezettségek teljesítését.

« Előző 1 ... 1077 1078 1079 1080 1081 1082 1083 « 1084. oldal » 1085 1086 1087 1088 1089 1090  ... 1201 Következő »