2024. április 29. Hétfő, Péter.
 

Kissé erõsödött a forint a fontosabb devizákkal szemben szerda reggel, az euró 285,50 forint körül forgott a bankközi kereskedelemben az elõzõ esti 286,90 körüli jegyzések után.

Lovasnap volt Komádiban2012-06-26 11:33:05


Körösmenti Hagyományörzõ Lovasnap és Bihari ízek találkozója.
Beszéljenek a képek! Az eredmények késõbb.


Debrecen – A gazdasági válság elhúzódására tekintettel már két évvel ezelõtt új feltételrendszerû bérlakáspályázatot dolgozott ki a debreceni önkormányzat.

London, 2012. június 25., hétfõ (MTI) – Másodpercenként 2,5 terabit, azaz 66 DVD tartalmának megfelelõ adatot szállít az a fénysugár, amelyben új technikájukkal amerikai és izraeli kutatók “megcsavarták” a hullámokat – közölte a BBC hírportálja.

 


Hajdú-Bihar - ”Egy fillér tartozásunk, hitelünk sincs, de mindent meg is teszünk azért, hogy ez így maradjon.”

 

 

 

Néhány nap múlva a pénzforgalom elmúlt 15 évének legjelentõsebb fejlesztése valósul meg Magyarországon. A hazai bankok ugyanis képesek lesznek az elektronikusan benyújtott átutalásokat a jelenlegi egy munkanap helyett legfeljebb négy órán belül eljuttatni a címzettekhez. A rendszer napokon belül élesedik, a bankok - saját bevallásuk szerint - felkészültek, a Pénzcentrum.hu pedig mutatja a részleteket.


Jelentõsen csökken szerdától a benzin és a gázolaj ára is a hazai töltõállomásokon. A benzin és a gázolaj ára is megközelíti a 400 forintos határt.

Adószakértõk évek óta hangoztatott álláspontját erõsítette meg csütörtöki döntésében az Európai Bíróság, amely kimondta: jogsértõ a magyar adóhatóság eddigi áfa-ellenõrzési gyakorlata. Nem tagadható meg ugyanis az áfalevonási jog arra hivatkozva, hogy a revizorok szabálytalanságot találtak a beszállítónál.

Évrõl évre egyre több diák dönt úgy, hogy a szünidõt - vagy annak egy részét - munkával tölti, ezért ismét aktuális a diákok foglalkoztatási szabályainak áttekintése. Sok tanuló a nyári idõszakon túl rendszeresen is végez munkát.

Tiszta víz fillérekért!2012-06-26 09:30:01

Egy olyan vízszûrõ berendezést ajánlunk figyelmükbe, melyet otthon is nagyon könnyû felszerelni, sõt még utazáskor is magával viheti, mert mindenféle csaphoz illeszthetõ. A készülékkel nagy tisztaságú vizet kapunk. A berendezés olcsó, amit csak egyszer kell megvenni, és ami a lényeg: az üzemeltetése is nagyon olcsó, szinte fillérekben sem fejezhetõ ki egy liter tiszta víz ára!

Az igazgatóhoz kísérhetné a rendõr azt az általános iskolás diákot, aki igazolatlanul marad távol a tanítási órákról - ezt javasolja Pintér Sándor belügyminiszter a rendõrségrõl szóló törvény módosításában.

Európa-bajnok a forint2012-06-26 09:12:24

A forint, amely a dollárral és az euróval szemben 2012 eleje óta minden európai devizánál jobb teljesítményt nyújtott, jó erõben várja a keddi kamatdöntést is.

Vasárnap délután rendezték meg a megye II. rájátszását. Az abszolút bajnoki címért az Északi csoport gyõztese, a DEAC-Szertár Sportbolt II. csapott össze a Déli elsõvel, a Komádival. Az izgalmas találkozón a Komádi csapata mindvégig közelebb állt a gyõzelemhez, sokkal több helyzetet dolgozott ki, mint ellenfele. A hajrában - Tóth kiállítása miatt - 10 fõre fogyatkozott komádiak becsülettel küzdöttek, de a jobb helyzetkihasználás 2-1-es debreceni sikert hozott, így Katona László csapata lett a bajnokok bajnoka.

Derecske – Fõzõversennyel, gyermekprogramokkal, térképkiállítással, huszárfelvonulással, majd este Esztergályos Cecília szórakoztató mûsorával, valamint a PG Csoport fõtéri koncertjével ünnepelték a város napját a derecskeiek szombaton.

Négy, súlyos sérülésekkel járó közúti baleset történt vasárnap délután Debrecenben, illetve Hajdú-Bihar megyében: a belesetekben öten súlyosan megsérültek, közülük egy személy sérülése életveszélyes – közölte a térségi mentõszolgálat mentésvezetõje az MTI-vel.

Hivatalosan július elsõ napjától, vasárnaptól, a legtöbb dolgozónak hétfõtõl hoz változást a munka törvénykönyvének változása. A szabályok rugalmasabbá váltak, de ez azzal is jár, hogy a munkavállalóknak jobban kell figyelniük, mint eddig, ha nem akarnak hátrányba kerülni. Több pénz elvehet a munkaadó, ha tönkretesz a dolgozó egy gépet, nem lehet majd trükközni az orvosi igazolással, nem éri meg elhallgatni a terhességet, ugyanakkor kedvezõ változások jönnek a szabadságolásban. A változások miatt a leleményes cégvezetõk már jövõ hétfõn új szerzõdéssel várhatják a dolgozókat.

Dalos találkozó Földesen2012-06-24 19:35:48


Földes – A magyar nóták és népdalok szépséges csokrát hozta el szombaton tíz település 22 elõadója arra a dalos találkozóra, melyet negyedik alkalommal nagy érdeklõdés mellett az Árpád mozi színháztermében rendezett meg a Földesen mûködõ Nosztalgia Hagyományõrzõ Egyesület.

Budapest, 2012. június 24., vasárnap (MTI) – Egy hét múlva, július elsején az egészségügyi dolgozók hivatalos ünnepén több változás lép életbe az egészségügyben: elindul az új ellátási rend, az országos várólistákat a betegek az interneten is követhetik. Azt egyelõre nem tudni, hogy a Veszprém megyei kórházon kívül mely intézményekben lesz hivatalosan is írásba foglalva a hálapénz elfogadásának lehetõsége.

1. BMW-találkozó Pocsajban2012-06-24 19:17:58


Pocsaj – Elsõ alkalommal került megrendezésre Pocsajban a hét végén a helyi önkormányzat és a Bihari BMW klub közös szervezésében a BMW-sek találkozója.

Több településen, többek között a hajdú-bihari Derecskén indulhat új kereskedelmi rádió a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának döntése értelmében.


Három – derecskei szinten komolynak számító - bûncselekmény sorozat eredményes felgöngyölítésérõl számolt be Parti Attila rendõr-õrnagy, a helyi rendõrõrs bûnügyi alosztályvezetõje, aki egyúttal kérte a lakosság segítségét, közremûködését is.

Megkezdte kétéves szabadságvesztésének letöltését a trükkös táskás tolvaj, aki Berettyóújfaluban követte el sorozatos lopásait – tájékoztatta portálunkat Dr. Lingvay Csaba kapitányságvezetõ, rendõrségi fõtanácsos.

A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség Ügyeletének tájékoztatása szerint a román közlekedési hatóság a 7,5 tonnát meghaladó tehergépjármûvek vonatkozásában forgalomkorlátozást rendelt el Románia területén az ott érvényben lévõ narancs fokozatú meteorológiai riasztásra tekintettel. A korlátozás – a meghatározott jármûkategóriánál – 2012. június 22. és 23. napján 10.00-19.00 óra közötti idõben van érvényben, amely (jelenleg) nem érinti az ártándi határátkelõhely forgalmát. A korlátozás alá esõ jármûvek az államhatártól számított elsõ – részükre kialakított – parkolóhelyig közlekedhetnek.


Tépe - Tépén nincs fajgyûlölet, és a bûnügyi statisztika fogalmát is csak hírbõl ismerik.

Vacsora a halállal2012-06-22 10:19:26

Haláli éttermet nyitottak, ahol vacsorázni, ebédelni, vagy akár teázni is lehet a halállal. Videó!

« Előző 1 ... 1079 1080 1081 1082 1083 1084 1085 « 1086. oldal » 1087 1088 1089 1090 1091 1092  ... 1201 Következő »