2024. április 29. Hétfő, Péter.
 

Az uniós csúcstalálkozó pozitív meglepetése után hétfõre korrigáltak a fõbb devizaárfolyamok, a forint kisebb gyengüléssel kezdte a hetet.


Immár nyolcadik alkalommal kapcsolódott be a Bihari Múzeum a Múzeumok éjszakája rendezvénysorozathoz. A minden évben valamilyen tematika köré szervezõdött programok idén a méz körül peregtek.

 


A Semmelweis nap, valamint az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban kitüntetéseket adtak át, illetve egy dolgozót elõléptettek június 28-án.

Vasárnaptól, azaz július elsejétõl má nem kell egy napot várni arra, hogy az átutalt pénz megérkezzen egyik számláról a másikra. Mostantól a bankok közötti és a bankon belüli tranzakciókra is a "négy órás szabály" érvényes.

Egyetlen hazai kórház sem tud maradéktalanul megfelelni a jogszabályban elõírt új minimumfeltételeknek – vélekednek a szakemberek, akik szerint esély sincs a hiányosságok gyors pótlására. Most járt le a határidõ, ameddig a fekvõbeteg-ellátók vezetõinek nyilatkozniuk kellett arról, hogy intézményeik eleget tesznek-e a személyi és tárgyi követelményeknek - olvasható a Magyar Nemzetben.

Elsõáldozók Pocsajban2012-06-30 12:57:58


Pocsaj – Június 24-én, Keresztelõ János születése ünnepén hat gyermek járult elõször szentáldozáshoz a pocsaji görögkatolikus templomban: Gajdics Izabell, Nagy Nóra, Tóth Bernadett, Szima Norbert, Czár Mátyás és Kolozsvári Dominika.

Budapest, 2012. június 30., szombat (MTI) – Több mint tíz allergén növény virágpora van jelen a levegõben, ezek közül több olyan erõs koncentrációban, amely az arra érzékenyeknél már tüneteket is okoz – derül ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet (OKI) legfrissebb jelentésébõl.


A nyári melegben fürdõzni, kikapcsolódni vágyókat ezen a hétvégén szórakoztató programokkal is várja Berettyóújfaluban a Bihar Termálliget.


Megújultak a szivattyútelepek és a belvízcsatornák egynegyede.


Tájékoztatjuk a tisztelt városlakókat, hogy ezentúl a Berettyóújfalui polgárõrség lehetõség szerint havi lebontásban fogja bemutatni a város területén végzett szolgálati munkáját, eseményeit.

Visszakapaszkodott a forint2012-06-29 09:15:04

Sokat erõsödött a forint péntek reggelre a devizapiacon az elõzõ esti komolyabb gyengülés után. Az eurót ismét 287,5 forinton jegyzik az esti 291 fölötti jegyzések után.


A Berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban a sokéves hagyománynak megfelelõen június 28-án, Semmelweis Ignác emlékére és az Ápolók Nemzetközi Napja Alkalmából megtartott rendezvényen került sor a Kiváló Dolgozói kitüntetések, Igazgatói dicséretek, valamint az Orvosi elõléptetések átadására.

Budapest, 2012. június 28., csütörtök (MTI) – Januártól elektronikusan intézhetõk az építési engedélyek – közölte a Belügyminisztérium területrendezési és építésügyi helyettes államtitkára csütörtökön egy budapesti szakmai tanácskozáson.

Budapest, 2012. június 28., csütörtök (MTI) – A pénznyerõ ágazat több mint kilencven százalékát képviselõ érdekképviseleti szervezet, a Magyar Szerencsejáték Szövetség (MSzSz) egyetért az E-Casino Szövetség által javasolt moratóriummal mint az adóterheket átmenetileg csökkentõ javaslattal, az ügyben túlvannak a nemzetgazdasági tárcával történt egyeztetéseken is – közölte Schreiber István elnök az MTI-vel csütörtökön.

Magyarország, Hajdú-Bihar – A hálapénz elõre kikövetelve bûncselekmény, utólag a kórházvezetõ engedélyével azonban elfogadhatja az orvos július 1-jétõl, az új munka törvénykönyv hatályba lépésétõl.


Kaszáljunk, mert vasárnaptól már elvileg „kaszálhat” a hatóság is.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretén belül vizsgálatot folytat az alábbi személyek eltûnése ügyében, és a lakosság segítségét kéri a megtalálásuk érdekében.

Csütörtökön jó idõ lesz, ám itt-ott zápor, zivatar is elõfordulhat. A délutáni órák hõmérséklete már 24 és 31 fok között alakulhat, azonban a hétvégére afrikai meleg érkezik Debrecen térségébe is.

Már nyolcadik alkalommal.2012-06-27 15:35:57

Már nyolcadik alkalommal rendezték meg a Hagyományõrzõ Lovasnapot Komádiban. Reggel a város lakói a Csökmõi fúvószenekar zenéjére ébredtek, hogy aztán részt vegyenek a nagyon színvonalas rendezvényen. A lovasnapról itt is meg lehet tekintheni a képeket!


Projektzáróra gyûltek össze a "Megújuló közösségek Biharban" címet viselõ nyertes pályázat résztvevõi  Biharkeresztesen a mûvelõdési házban 2012. június 25-én. A 2011. január 1-jén kezdõdõ, és több mint másfél évig tartó projekt kedvezményezettje a biharkeresztesi Városi Mûvelõdési Ház és Könyvtár, valamint a berettyóújfalui Bihari Szabadmûvelõdési és Népfõiskolai Egyesület volt.


A LED-es közvilágítás alkalmazásával a jelenleg világításra felhasznált energia 85 százalékát lehetne megtakarítani a LightSaver elnevezésû, a fenntartható fejlõdésrõl szóló tanulmány szerint, amelyet a Rio+20 tanácskozáson is ismertettek.

A nyárral együtt beköszöntött a szúnyogszezon is. A helyzetet legegyszerûbben úgy lehetne összefoglalni, hogy az önkormányzatok irtanak, a hatóságok bírságolnak, a boltok akcióznak - a szúnyogok pedig csípnek. Mutatjuk a legolcsóbb megelõzési technikákat is.


272 igen és 45 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül fogadták el hétfõn azt a jogszabályt, ami akár 30 ezres bírsággal büntetné a kéményseprés elmaradását.

Megszorult, sok esetben BAR-listára került ügyfelek folyamodnak a hitelnek tûnõ konstrukciókat kínáló cégekhez fogyasztói csoportokat szervezõ vállalkozásokhoz. A vizsgált esetekben azonban a fogyasztói csoportok szervezõi hirdetéseikkel túlnyomórészt megtévesztõ tájékoztatást nyújtanak, félrevezetik az ügyfeleket - hangzott el a Gazdasági Versenyhivatal "Ne dõljön be!"- kampányának sajtótájékoztatóján.


Budapest, 2012. június 27., szerda (MTI) – Két év múlva, egy készülõ uniós elõírás szerint, a gázszámlákon is kilowattórában (kWh) jelenik meg a fogyasztás, a jelenlegi megajoule (MJ) helyett, így könnyebben össze lehet majd hasonlítani a gáz- és áramfogyasztást – közölte az energiapiaci szereplõk számára informatikai rendszereket fejlesztõ IP Systems Kft. az MTI-vel.

« Előző 1 ... 1078 1079 1080 1081 1082 1083 1084 « 1085. oldal » 1086 1087 1088 1089 1090 1091  ... 1201 Következő »