2024. április 29. Hétfő, Péter.
 

A fõpolgármester közlése szerint még dolgoznak a szakemberek a dugódíj, illetve a hídpénz bevezetésének részletein, nem dõlt el, mekkora legyen a gyûrû átmérõje és mennyit kellene fizetni.

Bruttó 5 és 6 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol.

Szakemberek szerint kiváló minõségû lesz az idén a termés. Július második felében 70-80 forintos kilogrammonkénti árra számítanak a vevõk. Tudjon meg mindent a görögdinnyérõl!

A XX. Megyei Polgárõrnap megrendezésére Hajdúnánáson, a sportpályán került sor, amelyen Hajdú-Bihar Megyébõl kb. 62 szervezet vett részt, továbbá más megyékbõl: 4 csoport. A résztvevõk száma kb.: 4000 fõ. 60 csoport fõzött, és kb. 1500 adag ételt értékesítettek a házigazdák /bonyolítók/.

Hajdú-Bihar – A kis- és nagyberuházások legtöbbször elengedhetetlen velejárója, a régészeti feltárás kettõs megítélés alá esik a közvéleményben.

Drágább állam, stagnáló jóléti kiadások, nominális értelemben növekvõ deficit − így foglalható össze a Napi szerint címszavakban a 2013-as költségvetési tervezet, amely péntek este került a parlament elé. A lakosság adóterhelése kerek 500 milliárd forinttal nõ.

Egy hónapos csúcsára erõsödött a forint az euróhoz képest a nemzetközi devizakereskedelemben röviddel a görögországi parlamenti választás részeredményeinek közzététele után. Késõbb azonban gyengülésbe váltott a magyar deviza, így valamennyi külföldi deviza drágult.

Az a megtiszteltetés érte a Gróf Tisza István Kórház Szülészet-Nõgyógyászati Osztályát, hogy 1995 után második alkalommal rendezhetett országos szülésznõi konferenciát. A résztvevõk nagy száma miatt a háromnapos konferenciára a hajdúszoboszlói Béke Hotelben került sor.


Nézze meg, hogy mely vállalkozások vannak felszámolás alatt Hajdú-Bihar megyében

 


Körösszegapáti – Tizenhat lány és fiú Kormányné Virányi Ilona tanárnõ osztályfõnök és Vad Erzsébet igazgató vezetésével járta be az iskola osztálytermeit, hogy még egyszer búcsút vegyenek a most feldíszített helyiségektõl. Az iskola tanulói sorfalat álltak és ezzel is ünnepélyesebbé tették ezt a napot a búcsúzó diákok számára.

 

 

 


Körösszakál (HBN-Vmirjáncki József) – Gyõri Zoltán iskolaigazgató és Monok Sándor osztályfõnök vezetésével gyülekeztek immár utoljára az osztálytermükben az általános iskolát végzett nyolcadik osztályos tanulók. Beültek a helyükre, ahol évekig dolgoztak. Mögöttük felsorakoztak a szülõk is, akik szebbnél szebb virágcsokrokkal és ajándékokkal jelentek meg az osztályteremben.


Miskolc – A tuning fesztiválon gyakorlatilag mindent bemutattak, ami az autózást szenvedéllyé teszi.


Pocsaj – Elballagtak a pocsaji általános iskola nyolcadik osztályosai június 16-án, búcsút vettek az iskolától: szeptemberben már más iskola padjait fogják koptatni mindannyian.


A nyárral együtt nem csak a vakáció ideje jött el a gyermekek számára. A szülõknek a gyermek programjai mellett az apró, veszélyes kullancsokra is fel kell készülniük. Összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat, hogy ne legyen nagy baj.

 


A Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség 2012. június 9-én tartotta meg a XX. Megyei Polgárõr Napját a hajdúnánási sportpályán.

(Bottó Gabriella helyi és megyei alelnök beszámolója)

 


Jelentõs árengedményeket nyújtanak az országba látogató külföldieknek a görögországi szállodák, illetve az utazásszervezõ cégek.


Aki az öreg kontinensen listavezetõ, nem fér fel a „világbajnoki dobogóra”.


Budapest, 2012. június 15., péntek (MTI) – A Telenor a telefonadó bevezetése miatt módosítja tarifacsomagjait, az árváltozás július 16-án lép életbe – közölte a mobilszolgáltató pénteken az MTI-vel.

Biharnagybajom - Menekülnie kellett egy bajomi autósnak egy könnyû sérüléses baleset után.

A „Leg a láb” Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény a TÁMOP-3.2.11/10-1-2010-0150 azonosítószámú, „Alternatív pedagógiára épülõ kulturális tevékenységek a Viharsarok kistelepüléseinek oktatási intézményeiben a néptánc, néphagyomány kultúrájának megszerettetése” címû projektjének köszönhetõen végzi munkáját Komádiban.

Táncversenyen a pocsajiak2012-06-15 09:51:45


Pocsaj-Békés –  Elõször kapott meghívást Pocsaj a Békésen megrendezett táncversenyre június 8-án: bronzéremmel tértek haza!


Berekböszörmény- Az olimpia évében emléktáblát avattak Veres Gyõzõ súlyemelõnek, szülõfalujában.

2012. június 16. Néprajzi Múzeum: Mesés rajzok

Vendégünk az Igazgyöngy Alapítvány, L. Ritók Nóra és Spitzer Gyöngyi Soma

 


Soron következõ testületi ülését május utolsó napján tartotta városunk önkormányzata. Egyebek közt elfogadták a Gróf Tisza István Kórház 2011. évi beszámolóját, a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok múlt évi ellátását, módosították a parkolási rendeletet, döntöttek rövid lejáratú hitel felvételérõl, hatályon kívül helyezték az önkormányzati rendeletek szabálysértési rendelkezéseit, illetve hozzájárultak óvodai és középiskolai pályázatok benyújtásához.

Jó erõben nyitott a forint2012-06-15 09:11:30

A forint erõsödött az euróhoz, a frankhoz és a dollárhoz képest pénteken kora reggelre a csütörtök esti jegyzésekhez viszonyítva.

« Előző 1 ... 1081 1082 1083 1084 1085 1086 1087 « 1088. oldal » 1089 1090 1091 1092 1093 1094  ... 1201 Következő »