2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

Az augusztus 20-i ünnepi rendezvényekre érkezõk és a nyári szabadságukról Nyugat-Európába visszautazó külföldiek magas száma miatt az Ártándi közúti határátkelõhelyen mindkét irányban rendkívül intenzív forgalomra számítunk ezen a héten, kiemelten a hétvégén.

2013. január 1-tõl országszerte 175 járási, a fõvárosban pedig 23 kerületi kormányhivatal kezdi meg mûködését. Azt már biztosan tudtuk, hogy Berettyóújfalu járásközpont lesz, viszont az illetékességi területe csak most  vált véglegessé.

Amíg a használt lakások piacán már stagnáló, vagy minimálisan emelkedõ tendenciát mutatnak az árak, addig a lakásépítési statisztikák továbbra is lefelé tartó trendet jósolnak az új építésû lakások piacán. 2012 elsõ félévében alig több mint 4400 lakást adtak át Magyarországon; ez 20 százalékkal kevesebb, mint 2011 ugyanezen idõszakában. A szocpol és a kamattámogatás pedig eddig nem sokat ért - többek között ez derül ki az Otthon Centrum legfrissebb Lakáspiaci Monitor elemzésébõl.

Munkahelyük megtartása, cégük fennmaradása érdekében demonstráltak a Gyulai Húskombinát dolgozói kedden Nádudvaron, a cég tulajdonosa, a HAGE Hajdúsági Agráripari (HAGE) Zrt. székháza elõtt.

Az iskolakezdés gyermekenként akár 50 ezer forintot is meghaladó terhét az idén is csökkenteni lehet a munkáltatótól kapott iskolakezdési támogatással. Jövõre azonban több változás is lesz. Az RSM DTM adótanácsadó és pénzügyi szolgáltató blogja összegyûjtötte a legfontosabb tudnivalókat.

Az elmúlt néhány hétvége kedvezõtlen baleseti statisztikát hozott, egymás után a harmadik „fekete hétvégérõl” történt tájékoztatás az országos médiában. Ezeken a hétvégéken többen vesztették életüket az utakon, mint a megelõzõ év azonos idõszakaiban.

 

Már hagyománnyá vált Komádiban, hogy az ötvenedik és hatvanadik házassági évfordulós házaspárokat a Városnapon köszöntik. Így történt ez legutóbb is 2012. augusztus 11-én. 10 házaspárból sajnos csak négy volt jelen e nemes és kiemelkedõ rendezvényen.

 

Ötödik alkalommal rendezte meg a Régiós Nyugdíjas Találkozót az „Aranykor” Városi Nyugdíjas Klub. Mike Zoltán a klub elnöke a megnyitójában többek között ezt mondta:- Az összetartozás, a barátság az, ami minden évben összehoz minket. Nagyon jó és felemelõ érzés széttekinteni az ismerõs arcokon és átélni az újratalálkozás örömét.

Tüntetés az iskola megtartásáért Szentpéterszegen
Szentpéterszeg – Gáborjáni lakosok tüntettek a szentpéterszegi önkormányzat elõtt hétfõn. A település lakosai ugyanis nem akarják, a szomszéd község általános iskolájába járatni a gyermekeiket.

Illusztráció
Hajdú-Bihar - A kukorica és a búza árrobbanását piaci eszközökkel képtelenek az állattartók kezelni.

Enyhe gyengüléssel indított a forint, de az euró árfolyama kedd reggel is 280 forint alatt maradt.

Háromhelyszínes idegenforgalom Hajdú-Bihar megyében
Hajdú-Bihar – Egy a napokban a Magyar Turizmus Zrt. által kiadott, a Központi Statisztikai Hivatalban készített lista szerint Budapest és Hévíz után Hajdúszoboszló a harmadik a Magyarországon tavaly eltöltött vendégéjszakák tekintetében. Annak ellenére is, hogy a 719 ezres szám 7,7 százalékos visszaesést jelent 2010-hez képest. A kimutatásból az is kiderült, hogy 20 várost figyelembe véve Debrecen 12. Gyõr után, de 2 hellyel megelõzve Szegedet és 4-el Pécset. Ebben a listában nem szerepel Hortobágy, hiszen nem ott éjszakáznak a vendégek, de tudjuk, kedvelt célpont.

 

Ünnepség Apáti testvértelepülésén Réven
Körösszegapáti, Rév – A Révi Református Egyház és a Pro Rév Egyesület hetedik alkalommal szervezte meg a településrõl elszármazottak találkozóját.

 

Bizonyos változtatásokkal - a korhatár elõtti ellátások kivezetésével, a rokkantnyugdíj-számítás megváltoztatásával - 2025-ig fenntartható a jelenlegi szinten a nyugdíjrendszer, ezért a kormány nem tervezi emelni a nyugdíjkorhatárt - közölte Asztalosné Zupcsán Erika, az Emberi Erõforrások Minisztériumának helyettes államtitkára.

700 ember állhat a gátakra Hajdú-Bihar megyében
Hajdú-Bihar – A hivatásos katasztrófavédelem 700 önkéntese tett esküt megyeszerte szombaton délelõtt

Jászkisér kertbarát köre látogatott Földesre
Földes – A „Kertészkedj – mûvelõdj – barátkozz és védd a természetet” országos kertbarát köri jelmondat jegyében ismét kertbarát kört fogadott szombaton a Balásházy János Kertbarát kör.

Színes falunap Sápon2012-08-12 21:53:29

Színes falunap Sápon
Sáp – A falunap egy olyan nap, amely a közösség, a falu napja, az együttlét, a találkozások lehetõsége és ünnepe. Benamy Sándor író és Bojtor Imre magyar nóta énekes szülõfaluja szombaton rendezte meg hagyományos falunapját.

Hagyományõrzõ kézmûves tábor Földesen
Földes – Földes, Nagyszalonta, Nagyrábé 10- 16 éves fiataljai közül huszonheten egy hétig a népi hagyományok õrzése jegyében Kézen fogva címmel Hagyományõrzõ Kézmûves táborban ismerkedtek a kézmûvességgel, a gyöngyszövés és szalmafonás mûhely titkaival.

X. falunap Pocsajban2012-08-12 21:48:07

 

X. falunap Pocsajban
Pocsaj – Tizedik alkalommal rendezte meg Pocsaj a falunapot a községben – augusztus második hétvégéjét most is a várva várt falunappal ünnepelték a helyiek. A találkozón részt vettek a község testvértelepülésérõl, Tomestibõl érkezõ vendégek is.

 

Õsztõl várhatóan ezres nagyságrendben vásárolja az ingatlanokat a Nemzeti Eszközkezelõ (NET), miután a közelmúlt jogszabályváltozásai alapján a jogosultak köre jelentõsen bõvült - közölte a Nemzeti Eszközkezelõ Zrt.


A 2007-2008-ban tapasztalt élelmiszerválsághoz hasonló krízis alakulhat ki, ha a gabonatermelõ országok ismét exportkorlátozó intézkedésekhez nyúlnak – figyelmeztetett az ENSZ élelmezésügyi és mezõgazdasági szervezete, a FAO abban a jelentésében, amely az aszály miatti globális élelmiszerár-emelkedésrõl számol be.

A benzin esetében 3-5 forint, a gázolaj esetében pedig 2-4 forint áremelést indokolnak a nemzetközi piaci változások a jövõ héten a GKI Energiakutató Kft. számításai szerint.

A 47-es számú fõúton, a Debrecen, Homokkerti felüljáró Wesselényi utcai lehajtó ága /Berettyóújfalu irányából/ 2012. augusztus 10-én napközben útjavítási munkálatok miatt lezárásra kerül, ezért a Nyíregyháza irányába haladó forgalmat a rendõrök irányítják, egy Budapest irányába haladó ideiglenes sávon.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata 2012. augusztus 18-án szombaton, 18 órai kezdettel a Szent István téren tartja ünnepi rendezvényét, ahova minden érdeklõdõt szeretettel várnak a szervezõk.

 

A munkahely elvesztésétõl, valamint a jövedelemkieséstõl való félelem miatt hat év alatt egyharmadával csökkent a táppénzesek száma. Ma már csak azok mennek betegállományba, akik valóban betegek - olvasható a pénteki Világgazdaságban. a

« Előző 1 ... 1070 1071 1072 1073 1074 1075 1076 « 1077. oldal » 1078 1079 1080 1081 1082 1083  ... 1201 Következő »