2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 

A fizetõs balatoni strandokon csaknem mindenhol változatlan belépõ-árakkal indul az idei szezon, a tó körül sok helyen strandfejlesztések is történtek.

Az új hónap meglehetõsen sok új változást hoz. Több száz trafikosnak kell költöznie. Keservesebb lesz a honatyák élete. Több banknál kaphatóak lesznek a hosszabb távú lakossági állampapírok. Szigorodnak a fogyasztóvédelmi szabályok is.

Megélénkül, néhol megerõsödik a szél és többfelé várható esõ pénteken és szombaton, a tavasz utolsó napjain. Vasárnap már csak elszórtan lehet esõ, de nagy nyári meleg még nem várható, néhol 20 Celsius-fokig sem melegszik a levegõ – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésében.

Hatalmas kertünk van, és benne nagyon sokféle gyümölcs megterem: a korai szamócától, a kései szilváig, szõlõig, sõt még berkenye és csipkebogyó is.

Az Európai Bizottság a nyaralási szezon kezdete elõtt listát állított össze olyan tanácsokból, amelyekkel segíteni akar a több millió útra kelõ európai polgárnak.

A táboroztatásnak nincs szakmai akkreditációja, ezért elengedhetetlen, hogy a szülõ alaposan tájékozódjon, ha a gyerekét olyan táborba küldi, amelyet még nem ismer.

Biztos van, akivel elõfordult már, hogy megvett valamit, amit másnap a töredékére akcióztak.

Forró, száraz nyár jön2014-04-27 11:23:05

Magyarországon a jövõben aszályosabb nyarakra és csapadékosabb telekre kell számítani, az extrém idõjárási jelenségek intenzitása pedig nõhet - mondta az MTI-nek az Országos Meteorológiai Szolgálat elnöke a Klímapolitika: a klímaváltozás elleni küzdelem jövõképe címmel tartott konferencia kapcsán csütörtökön, Szegeden.

 

Budapest, 2013. augusztus 27., kedd (MTI) – Már egy hét sincs hátra a nyári szünetbõl, szeptember 2-án a köznevelési intézményekben megkezdõdik a tanítás. Az idei köznevelési tanévnyitót szeptember 1-jén, vasárnap a Debreceni Református Kollégiumban tartják.
„Ujjé! A Ligetben nagyszerû…”
Berettyóújfalu – Hétköznap nem kell nagy nyüzsgésre számítani, de szombaton és vasárnap ki lehet tenni a „Telt ház” feliratot a berettyóújfalui Bihar Termálliget strandfürdõre.
Illusztráció - Ítélkezési szünet lesz egy hónapigFotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – A megye bíróságai a korábbi években kialakult gyakorlatnak megfelelõen az idén is ítélkezési szünetet tartanak július 16. és augusztus 16. között a nyári szabadságolások miatt.

Az országos ellenõrzési sorozat részeként Budapesten és Pest megyében is megkezdõdött a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyári akciója. Adórevizorok és pénzügyõrök július elejétõl augusztus végéig járják a kiemelt idegenforgalmi, turisztikai területeket, strandokat, fesztiválokat, és fokozott figyelmet fordítanak az internetes kereskedõk adózási fegyelmére is. A NAV munkatársainak fellépése a nap bármely szakaszában várható.

A megszokottnál jóval korábban, július 31-ig kell a szülõknek csekken befizetniük az állami tulajdonú Könyvtárellátó Nonprofit Kft. (Kello) számlájára a tankönyvcsomagok árát - értesült a Népszava.

hirdetés

Itt a nyár és a kánikula, amivel az energiaszámlák megugrása is természetes jelenség. De ennek nem kell így lennie, ha betartod a különösen nyári idõszakban hasznos tippeket.

 

Május-június hónapokban már több gyümölcsfaj termését szüretelhetjük.A betakarításkor azonban nagyon sok tényezõre oda kell figyelnünk. Ismerkedjünk meg ezekkel.

A hideg idõjárás miatt jelentõs fagykárra számítanak a gazdák
Debrecen – Az elhúzódó tél miatt, a vártnál minden bizonnyal kevesebb és drágább lesz a gyümölcs az idén nyáron a hajdú-bihari piacokon, üzletekben.

Ragyogó nyárutó köszöntötte az õszt Váncsodon
Váncsod – Hamisítatlan késõ nyári idõ fogadta azokat a közel s távoli vendégeket, akik eleget tettek a váncsodi õszköszöntõ fesztiválra szóló meghívásnak, s kilátogattak a református templom melletti rendezvénytérre.

Pár napja még 40 fokot mértük, ám a hétvégén már csak 25 fokig melegszik majd a levegõ hõmérséklete Hajdú-Bihar és Debrecen térségében is.

Csütörtökön jó idõ lesz, ám itt-ott zápor, zivatar is elõfordulhat. A délutáni órák hõmérséklete már 24 és 31 fok között alakulhat, azonban a hétvégére afrikai meleg érkezik Debrecen térségébe is.

A nyárral együtt beköszöntött a szúnyogszezon is. A helyzetet legegyszerûbben úgy lehetne összefoglalni, hogy az önkormányzatok irtanak, a hatóságok bírságolnak, a boltok akcióznak - a szúnyogok pedig csípnek. Mutatjuk a legolcsóbb megelõzési technikákat is.

« Előző « 2. oldal »  Következő »