2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Bõnynél szerda délután két-három méteren átszakadt a gát és elvitte a víz a homokzsákokat. Várhatóan kiterjesztik a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a veszélyhelyzetet a Sajó, a Hernád, a Zagyva és a Bódva térségére.
Kihirdette a veszélyhelyzetet kedden késõ este a Kormányzati Koordinációs Bizottság Pásztó és Hasznos térségére. A veszélyhelyzet elrendelését és a koordinációs bizottság összehívását a Nógrád Megyei Védelmi Bizottság kérte, ...
Még mindig a víz az úr2010-06-02 10:33:49
Tombol a lengyel ár2010-05-25 09:02:20
Izzik a segélyvonal2010-05-21 15:49:50
Már viszonylag nyugodt éjszakájuk volt az árvíz sújtotta Borsod megyében lakóknak. A folyók, ha igen lassan is, de apadnak. A vízügyi szakemberek szerint tartósan magas vízállásra kell számítani.
Az árvíz miatt több folyón összesen ezer kilométeren van védelmi készültség az országban, közel 9 ezer ember dolgozik a gátakon. A legsúlyosabb helyzet továbbra is Borsod megyében van, ahol egyszerre három folyó tetõzik.
Apadnak a folyók Borsodban, de az átázott töltések miatt még mindig jelentõs védekezési munka zajlik Edelényben. Most Ónodon a legkritikusabb helyzet, a település közelében ugyanis összeért a Sajó és a Hernád árvize, ...

Borsod-Abaúj-Zemplén megyei útállapotok 2010. május 19-én. Fontos információk az autósoknak!

A hajdú-bihari katasztrófavédelemtõl egyelõre 22-en vesznek részt az árvízi mentésben a megyehatáron túl – tudtuk meg.

Kitelepítések, útzárak, áradások - a harmadik napja tartó viharos idõjárás továbbra is komoly gondokat okoz országszerte. Borsodban a kormányzat veszélyhelyzetet hirdetett azokon a településeken, ...
Továbbra is a víz az úr2010-03-01 19:09:33

A Berettyó ár- és belvízvédelmi helyzetérõl adott jelentést Vécsei Tibor szakaszmérnökség vezetõ a berettyóújfalui Bihari Hírlapnak. Onnan idézünk:

Hétfõn reggel újra megnyitották a korábban a Sajó áradása miatt lezárt útszakaszt Királd közelében, Putnok és Borsodbóta között.

Elérheti vasárnap este az elsõfokú készültség elrendeléséhez szükséges értéket a Bodrog vízszintje a határnál, a Sajó pedig hétfõn várhatóan Miskolc illetve Alsózsolca térségében tetõzik.

« Előző « 4. oldal »