2024. április 28. Vasárnap, Valéria.
 


Az október 6-i ünnepélyes átadó utáni napon Budapesten, sajtótájékoztatón jelentették be a 40. jubileumi játszóteret az Unilever Magyarország Kft. Delikát8 „Fõzzön játszóteret!” címû kampány nyertes játékosa – Nagy Ernõné - és településünk polgármestere – Muraközi István – jelenlétében.

Berettyóújfalu - Újra hazai pályán játszik az újfalui nõi futsalcsapat.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság 2011. október 03-án eljárást indított lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, egy tegnap a nyomozók által elfogott 28 éves helyi férfi ellen, aki hétfõ hajnalban a Berettyóújfalu, Dózsa György utca 50/A szám alatti lakóház elõtt parkoló személygépkocsi tetõablakát felfeszítette, a gépkocsiba beült, majd onnan eltulajdonított 1 darab fényképezõgépet.


A megnövekedett bölcsõdei igények kielégítése miatt pályázott az önkormányzat a Vass Jenõ Óvoda és Bölcsõde bõvítésére. A nyertes pályázat következtében elkészült a bõvítés, melynek projektzáróját a napokban tartották.


Egyedülálló díjat alapított a baba-mama portál, a babaszoba.hu. Az Év Szülészete címre lehetett pályázni idén május 2-tól július végéig, három kategóriában: szülõszobai ellátás, gyermekágyi és újszülötti ellátás, felszereltség és környezet.

Kádár Vitéz szobrának leleplezésével, és a felújított mozi épületének átadásával lezárult a "Berettyóújfalu, az egészséges város" projekt.

Berettyóújfalu - Magyar nyelvû iskolát nyitnak Romániában.


Nem mindennapos helyszínen történt állampolgársági eskütétel városunkban szeptember 7-én. Kanalas Hajnalka Éva, született Sándor Hajnalka Éva, a Gróf Tisza István Kórház szülészeti osztályának második emeleti tárgyalójában lett magyar állampolgár.

Futsal - Az elsõ évben a kiesés elkerülése a célja az MVFC immár elsõ osztályú nõi csapatának.

 

 

Szeptember elsejei ülésén a képviselõ testület az oktatási intézményeket érintõ döntéseket hozott. Így a korábbi intézkedési tervnek megfelelõen a 2011/2012-es tanév már az új szervezeti keretek között létrejött intézményekben kezdõdött el. Elkészültek a tantárgyfelosztások, tanórabeosztások, s Muraközi István polgármester örömmel jelentette be, hogy Berettyóújfaluban mind az alapfokú, mind a középfokú oktatási intézményekben, rendben elkezdõdött a tanév.

 

Berettyóújfalu - A Berettyóújfalu Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárást folytat fk. Rézmûves Dávid Richárd, 17 éves intézeti nevelt eltûnése ügyében, aki 2011. július 14-én Berettyóújfalu, Honvéd u. 9. szám alatti Pinokkió lakásotthonból engedély nélkül távozott, azóta tartózkodási helye ismeretlen és életjelt magáról nem adott.

 

A Vass Jenõ Óvoda és Bölcsõde kapacitásbõvítésére és fejlesztésére elnyert pályázatról a városházán tartott projektindító sajtótájékoztatón számolt be Pálfi Anikó alpolgármester.

Városunk bölcsõdés korú gyermekeinek fogadására, új épületszárnnyal bõvül a Vass Jenõ Óvoda és Bölcsõde József Attila utcai épülete. Mi tette ezt szükségessé? – kérdeztük Török Istvánné intézményvezetõtõl.

 


Berettyóújfalu - Bihari vándortisznya; A Bihari Múzeum tanórán kívüli és szabadidõs tevékenységei - ez a címe annak a nyertes projektnek, melynek keretében a múzeum munkatársai és pedagógusok az elmúlt egy évben mintegy 500 gyerekkel ismertették meg lakóhelye múltját, kultúrális értékeit.

 

Berettyóújfalu - Az eddigi 36 helyett immár 54 gyermek elhelyezezését biztosítják a helyi bölcsõdében az önkormányzat által elnyert pályázatnak köszönhetõen. A projekt keretein belül a Vass Jenõ Óvoda és Bölcsõde régi fõzõkonyhája helyén kialakítanak egy új csoportszobát, valamint egy modern melegítõkonyha is épül.

A déli órákban, karbantartási munkálatok közben, kidõlt egy Tardy utcai, vályog építésû ház utcafronti oldalfala. Meg nem erõsített információnk szerint, a házon épp javítási munkálatokat kezdtek, miközben az épület egyik sarka megindult. Személyi sérülés, szerencsére, nem történt. Az épület további sorsáról késõbb döntenek.

Táncosok a fürdõben 2011-08-16 12:24:07


Berettyóújfalu – A nem rég átadott berettyóújfalui városi fürdõ a szolgáltatásokon túl kulturális programokat is szervez az odalátogató vendégei számára.

Vasárnap a hajnali órákban állampolgári bejelentés alapján került elfogásra az a berettyóújfalui fiatalember, aki egy belvárosi telephelyrõl kísérelt meg eltulajdonítani szerszámgépeket, valamint egy a telephelyen parkoló kis tehergépkocsit.

Biharkeresztes - Vasárnap öt moldáv személy jelentkezett kilépésre a Biharkeresztes Határrendészeti Kirendeltség Ártánd Közúti Határátkelõhelyen, ellenõrzésük során megállapítást nyert, hogy velük szemben beutazási és tartózkodási tilalom van érvényben, mert megkísérelték vagy át is lépték jogellenesen a Magyar Köztársaság államhatárát, illetve - a részükre kiszabott - helyszíni bírságot nem fizették meg.

 


Berettyóújfalu – Olvasónk jelezte szerkesztõségünknek, hogy Berettyóújfaluban egy mentõhelikopter az idõsek otthona elõtt többször is megpróbált leszállni - a kép készültéig sikertelenül.

 

Berettyóújfalu - Ha a felnõtt berettyóújfalui lakos 4800 forintért megvesz egy településkártyát, a helyi vállakozásoknál kedvezményben részesül.


A határon átnyúló együttmûködések újabb példája valósulhat meg azzal a nyertes pályázattal, melynek eredményeként 35 kilométernyi kerékpárút épül meg Berettyóújfalu és Nagyvárad között. A projektismertetõ a nagyváradi városházán volt.

Ma délelõtt 10 óra 11 perckor érkezett bejelentés a rendõrségre, miszerint Berettyóújfalu Református Templom felújítási munkálatai során, az ott dolgozók egy vélhetõen II. világháborús lövedékmaradványt találtak.

 

 

Városházi hírek2011-06-30 09:29:22

Az idei fél év utolsó testületi ülését tartotta az önkormányzat június 23-án, amikor is 24 napirendi pontot tárgyaltak a képviselõk, s hoztak fontos döntéseket.

« Előző 1 ... 11 12 13 14 15 16 17 « 18. oldal » 19 20 21 22 23 24  ... 27 Következő »