2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

A szûrõbusz immáron harmadik éve áll a magyar lakosság szolgálatában. A kezdeményezést 2010. augusztusában indították az Opticnet Szakértõ Látszerészei, és azóta közel 90 helyszínen több mint 8000 ember látását ellenõrizték.Idén augusztus 31-én Berettyóújfaluban vehetik igénybe az ingyenes látástesztet az érdeklõdõk.

Püspökladány és Nádudvar között egy szarvasmarhatartó-telepen csaptak fel a lángok hajnali fél kettõkor. A telepen három szalmatárolóban összesen 3500 db kockabála és 200 db körbála égett teljes terjedelmében.

 

A kerékpárútra nagy szükség van - illusztrációA kerékpárútra nagy szükség van -Amikor elõször hallottam arról, hogy kerékpárút épül Berettyóújfalutól Nagyváradig, valamint, hogy a harmincöt kilométer hosszú szakasz a jövõ évben már el is készülhet, rögtön a biharkeresztesi polgármester egy elejtett félmondata jutott az eszembe. Petneházi Attila jegyzete.

 

2013. január 1-tõl országszerte 175 járási, a fõvárosban pedig 23 kerületi kormányhivatal kezdi meg mûködését. Azt már biztosan tudtuk, hogy Berettyóújfalu járásközpont lesz, viszont az illetékességi területe csak most  vált véglegessé.

A 47-es számú fõúton, a Debrecen, Homokkerti felüljáró Wesselényi utcai lehajtó ága /Berettyóújfalu irányából/ 2012. augusztus 10-én napközben útjavítási munkálatok miatt lezárásra kerül, ezért a Nyíregyháza irányába haladó forgalmat a rendõrök irányítják, egy Budapest irányába haladó ideiglenes sávon.

Berettyóújfalu Város Önkormányzata 2012. augusztus 18-án szombaton, 18 órai kezdettel a Szent István téren tartja ünnepi rendezvényét, ahova minden érdeklõdõt szeretettel várnak a szervezõk.

 

 


Interjú Bondár Sándorral, a Herpály Team Kft. ügyvezetõ igazgatójával.

Pontosan 15 éve, az 1997-es gazdatüntetések idején ismertem meg Bondár Sándort, mint aktív szervezõt és résztvevõt. Hogyan vezetett az útja idáig? – fordultam sorozatunk következõ interjú alanyához.

 

A Bihari Természetbarát Egyesület 2012. augusztus 12-én 21 órától mindekit szerettettel vár egy kis hullócsillag vadászatra.

A katasztrófák elleni védekezés teljes rendszerét megújító folyamat keretében 2012. január 1-jén megalakult az egységes állami katasztrófavédelmi szervezet. Az új katasztrófavédelmi törvény alapján a polgári védelmi szervezetekbe beosztott állampolgárok polgári védelmi eskütételi ünnepségére kerül sor 2012. augusztus 11-én Hajdú-Bihar megye 4 helyszínén.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Biharkeresztesi Rendõrõrsének járõrei kedd este elfogták Nagykerekiben egy rablás elkövetõjét, aki az elfogása elõtt közvetlenül baromfikat tulajdonított el egy családi ház udvaráról.

XII. BIHARI LÖVÉSZVERSENY.2012-08-01 10:01:22

A LÖVÉSZKLUB 2012. augusztus 18-án 8 órától a berettyóújfalui lõtéren lövészversenyt rendez az augusztus 20-ai városi rendezvényekhez és a Szent István naphoz kapcsolódóan.

A “Komposztálást népszerûsítõ projekt a berettyóújfalui kistérségben” címû KEOP-6.2./A/09-2010-0060 számú projekt keretében 270 db komposztálóládát nyert a Kapos

Color Print Iroda és Nyomdatechnika Kft, amelyhez a berettyóújfalui, komádi és a csökmõi lakosok ingyenesen juthatnak hozzá.

Emlékkoncert2012-07-30 10:19:01

2012. augusztus 4-én 16.30-tól emlékkoncertre és emléktábla-avatóra kerül sor Kovács Kálmán, a berettyóújfalui zeneiskola hajdani igazgatójának tiszteletére. A rendezvény helyszíne az egykori Vármegyeháza (Berettyóújfalu, Kossuth u. 6.) Fráter László terme. A szervezõk szeretettel várnak minden érdeklõdõt.

„Hagyományos mesterségek újjáélesztése” címmel 2011 júliusában kezdõdött a Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása projektjének megvalósítása. 2012. július 26-án 10 órai kezdettel került megrendezésre a projekt ünnepélyes zárórendezvénye.


Berettyóújfalu - Hivatalos választ csak hetekkel késõbb adnak az illetékesek a beruházásról.


Idén nyáron új eszközökkel gazdagodott a polgárõr egyesület – tudtuk meg Mazács Ferenc elnöktõl.


Labdarúgás – Négy csapat részvételével rendezték meg az elmúlt hét végén a Városi Sportközpont mûfüves pályáján 4+1-es lebonyolításban az I. Hajdúböszörményi Nyári Nõi Labdarúgó Tornát.

A BM Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság égisze alatt alakult meg 2012. július 15-én a speciális helyzetekben bevethetõ HUNOR (Hungarian National Organisation For Rescue Services) hivatásos nehéz kutató-mentõ mentõszervezet. Külön öröm számunkra, hogy berettyóújfalui vonatkozása is van a hírnek, ugyanis a Berettyóújfalui Tûzoltóság parancsnoka, Ökrös Árpád (akit korábban egy interjúban már bemutattunk olvasóinknak) tagja a szervezetnek, és a szervezeten belül a II. csoport vezetõje.


Berettyóújfalu - Berettyóújfalu külterületén, a 47-es fõútvonal mentén, személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt kedden, kora délután.

Hagyományõrzõ Családi Nap kerül megrendezésre 2012. július 21-én 10-20 óra között a berettyóújfalui TESCO parkolóban, együttmûködve az áruházzal. A programra kilátogatóknak egész nap alkalmuk nyílik népi játékok, játszóház, ugrálóvár kipróbálására.

Újabb állomásához érkezett a nehéz helyzetben lévõk számára szervezett Kiútkeresõ program. Ezúttal a Berettyó partján a kikapcsolódás, szórakozás és jókedv jegyében tölthettek el egy kellemes napot az abban részt vevõk.


Berettyóújfalu – Szélsõ érték néven természetbarát kulturális találkozónak ad otthont három napon keresztül  A Népligetben megrendezett találkozónak ugyanúgy célja a kortárs és hagyományõrzõ magyar kultúra különlegességeinek, sajátos értékeinek a bemutatása, mint a tehetségek felkarolása.

Hastáncban gazdag nyár2012-07-12 10:43:18


A nyári hónapok is mozgalmasan kezdõdtek az Igazgyöngy Alapítvány hastáncos csoportjainak


Mint már korábban többször beszámoltunk róla, páratlan esemény  elõkészületei folynak Berettyóújfaluban. Ennek apropóján ezúttal a Bihari Természetbarát Egyesület - mint a Találkozó hivatalos szervezõje - elnökével, Hegedûs Zoltánnal beszélgettünk.


A Semmelweis nap, valamint az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházban kitüntetéseket adtak át, illetve egy dolgozót elõléptettek június 28-án.

« Előző 1 ... 10 « 11. oldal » 12 13 14 15 16 17  ... 27 Következő »