2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Drágul mától a benzin2009-05-20 09:40:09
A 12 évfolyamos iskolákban csak hetediktõl legyenek tantárgyak, addig az alapkészségeket fejesszék az iskolákban - egy errõl szóló törvényjavaslatot terjesztett be az Országgyûlésnek Magyar Bálint volt oktatási miniszter. Magyar azt is javasolja, hogy 2010-tõl ne lehessen nyolcosztályos gimnáziumi osztályt indítani, ezek ugyanis lefölözik a jobb teljesítményû diákokat.
Nyáron az üzemanyagok ára a Bajnai-kormány adóemelései miatt nagyjából 15 forinttal emelkedik, és ehhez jó eséllyel hozzáadódik a kõolaj drágulása és a forint gyengülése is. Van olyan szakember, aki szerint a nemzetközi hatások inkább lefele viszik majd a benzin árát, de a számok alapján érdemes lehet felkészülni a 300 forint feletti benzinárakra.
Jön az újabb diáksarc2009-05-19 09:44:52
Súlyos sérüléseket szenvedett a BKV egyik buszsofõrje, miután két feltehetõen ittas utas kilökte õt a jármûbõl - közölte a BKV. A sofõr fejjel hátrafele zuhan le a busz lépcsõjérõl, jelenleg kórházban ápolják. A tetteseket a rendõrség keresi, a BKV többszázezer forintos nyomravezetõi díjat tûzött ki.
Megszünteti 15-20 felvágott jellegû húskészítményének gyártását a Gyulai Húskombinát Zrt. és mostantól két piacvezetõ márkája, a gyulai kolbász és a gyulai kenõmájas elõállítására koncentrál.
Az idei elsõ negyedévben a nyers adatok szerint 6,4 százalékkal csökkent a magyar bruttó hazai termék (GDP) éves alapon, ekkora visszaesésre azóta nem volt példa, hogy a KSH negyedéves statisztikát közöl a magyar gazdaság teljesítményérõl. Az elsõ hónapokban megjelent makroadatok alapján nem meglepõ a a recessziós statisztika, sõt, a piac egy kicsit rosszabb adatra számított. Az idei év egészére 6-7 százalékos csökkenéssel számol a piac.
Küszöbön az ingatlanadó2009-05-13 09:27:11
A hungarikumokat is komoly veszélybe sodorta a válság: az Ajka Kristály üzemében átmenetileg kikapcsolták az áramot, a híres Zsolnay gyár senkinek nem kell, mint ahogy a Hollóházi porcelánüzem sem. A gyulai kolbász elõállítója súlyos finanszírozási gondokkal küszködik, és csökken a magyar borok kereslete is. Az Unicumot viszont egyelõre nem érinti súlyosan a válság, a magyar szürkemarha pedig inkább a vékonyan csordogáló uniós támogatások miatt lógatja a fejét.
A vetélkedõ mûsorok milliós nyereményekkel csábítják a nézõket, ám azt kevesen tudják, hogy a reklámokban szereplõ nyereményösszegbõl még adózni kell. A szerencsés játékosnak a legrosszabb esetben a nyeremény akár 45 százalékáról is le kell mondania. Persze akad kivétel, a magyar játékszervezõ óriás mindig a nettó összeget hirdeti.
Magyar tételek2009-05-04 11:19:20

Az idén az alábbi magyar tételekbõl választhattak az érettségizõ diákok.

Rendben megkezdõdtek az írásbeli magyar érettségi vizsgák a középiskolákban hétfõn reggel, rendkívüli eseményrõl sehonnan nem érkezett bejelentés - tájékoztatta a szaktárca az MTI-t a vizsgahelyszínekrõl érkezett visszajelzések alapján.
Az elmúlt évek pezsgése után pangás jöhet a magyarországi televíziós piacon, iparági szakértõk szerint a jövõben csökkenni fog a magyar nyelvû adók száma - írja szerdai számában a Világgazdaság.
  Látványosan megugrott a kereslet az elmúlt napokban a sertésinfluenza-vírus ellen is hatásosnak tartott gyógyszer iránt. Az Egészségügyi Minisztérium szerint a pánik indokolatlan, mert bár a betegség több európai országban is megjelent - például Ausztriában és Németországban -, eddig csak Mexikóban ölt.
Elmeszakértõvel is megvizsgáltatják a rendõrök a kalocsai A. Pétert, aki hétfõ este levágta a barátnõje fejét, majd egy horogkeresztes zászlóval borította be.    

A múlt heti 3-3 forint után e hét szerdától 6-6 forinttal nõ a benzinár és a gázolajár is szerdától .

Órákon át tartó egyeztetés után vasárnap éjszaka az SZDSZ vezetése és parlamenti frakciója is támogatásáról biztosította az MSZP által miniszterelnöknek javasolt Bajnai Gordon gazdasági minisztert. Ezzel a szocialistáknak várhatóan sikerül elérniük, hogy kormányon maradhassanak, ami egyúttal azt is jelenti, hogy nem lesznek elõre hozott választások. Fodor Gábor SZDSZ-elnök szerint szakértõi kormány alakul, döntõen külsõ emberekkel. Bajnai várhatóan jelentõs megszorításokat fog végrehajtani.

Januárban még a kormány elképzeléseit tartotta az egyedüli üdvözítõnek, és úgy érezte, hogy figyeltek mindenre. A többet követelõket határozottan hajtotta el. Február közepén azonban elbizonytalanodott. Meg tudta kedvelni a Reformszövetség elõször dermesztõnek bélyegzett javaslatait, és már nem volt benne olyan biztos, hogy jó kompromisszumot kötött a kormánya. Gyurcsány Ferencben két hónap alatt valami megváltozott.

Az Alkotmánybíróság megsemmisített két, a betegek adatainak kezelését szabályozó rendelkezését. Az Ab szerint alkotmányellenes feltüntetni a vényen a betegek nevét, lakcímét, születési idejét és taj számát. Szintén alkotmányellenes feltüntetni a gyógyászati segédeszközök rendelésére szolgáló vényen a beteg kórisméjének kódját.

« Előző 1 ... 62 63 64 65 66 67 68 « 69. oldal » 70 71 72 73 74 75  Következő »