2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Vasárnaptól vásárolhatók a jogszabályban engedélyezett szilveszteri tûzijátékok, ezeket 31-én 18 órától másnap 6 óráig szabad felhasználni. A megmaradt termékeket január 5-ig vissza kell vinni az eladónak, mert a tárolásuk is szabálysértésnek számít.

Felfüggeszti az országos vasutassztrájkot hétfõn éjféltõl a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) - jelentette be Gaskó István elnök. Karácsonykor járnak majd a vonatok, a MÁV szerint a teljes menetrend 24 órán belül, azaz 24-én hajnalra állhat helyre. A közlekedési miniszter azt mondta korábban, hogy a munkabeszüntetés hátterében politikai indítékok állnak, az a Fidesz "tudatos rombolási" törekvéseit segíti.

Amint az ismeretes, a MÁV és a VDSzSz december 21-én, vasárnap 17 órakor egyeztetést tartott. Nem született megállapodás, a legközelebbi egyeztetésre ma délután öt órakor kerül sor. A MÁV azt szeretné, ha a sztrájkolók befejeznék a sztrájkot, vagy legalábbis felfüggesztenék a munkabeszüntetést, hogy minél elõbb helyreálljon a rend, a menetrend.Amennyiben erre a mai napon nem kerül sor, a karácsonyi ünnepekre nem állhat helyre a vasúti közlekedés.

Csütörtökön is folytatódik a vasutasok sztrájkja, mert a szakszervezet megint nem tudott megegyezni a MÁV képviselõivel. A Déli pályaudvar ismét mûködik, miután a nappalos mûszakváltás után némileg javult a vasúti közlekedés. Szegeden, Pécsen és több más városban viszont teljesen bizonytalanul járnak a vonatok. A MÁV-nak a sztrájk napi százmilliós veszteséget okoz.

Este 6 órától az egész ország területére kiterjesztette a határozatlan idejû vasutassztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ). A szombat éjfélkor kezdõdött, vasárnap napközben az ország keleti részét érintõ sztrájk miatt vasárnap este hat után már az egész ország területén akadozik a vonatközlekedés. A VDSZSZ azt állította, napközben megbénult a vasúti közlekedés Kelet-Magyarországon, a MÁV szerint viszont a vonatok 88 százaléka közlekedett.

Folytatják a sztrájkot a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetének tagjai. A szakszervezet elnöke szerint hétfõn 24 óráig kezdõdik meg a munkabeszüntetés, de, hogy pontosan mikor, azt egyelõre õ sem tudja. A szakszervezet követelése egyebek mellett továbbra is az, hogy minden vasutas kapjon 250 ezer forintot a MÁV Cargo privatizációs bevételébõl.

Valamivel könnyebb lesz a dolga azoknak a tizenéveseknek, akik középiskolákba jelentkeznek. Elegendõ lesz egy központi írásbelit megírni, míg a hat és nyolc évfolyamos intézményekbe pályázóknak nem kell szóban vizsgázniuk.

Hazánkban a minimálbért minden évben a kormány állapítja meg, amit természetesen hónapokig húzódó tárgyalások elõznek meg a munkaadó és munkavállalói oldal érdekképviseleteivel.

Gázár támogatás 20092008-12-03 15:21:34

A lakossági terhek enyhítését célzó gázár-és távhõ támogatási rendszerben 2009. évben is a háztartás egy fogyasztási egységre jutó havi jövedelme alapján jogosultak a családok a szociális támogatásra.

Súlyos anyagi veszteség2008-11-21 15:00:57

Hajdúhadház -A polgármester szerint a város halálos ítéletével egyenlõ a szerdai döntés.

Jövõre megszûnhet a korengedményes nyugdíj, ráadásul további szigorításokra is lehet számítani, péládul a gyerekkedvezménynek is búcsút mondhatnak az érintettek.

Miközben az APEH-hez 90-es IQ-szint alatt nem lehet bekerülni, miniszter e nélkül is bárki lehet. A legmagasabb és a legalacsonyabb szinten a legkönnyebb bejutni egy-egy minisztériumi pozícióba, ezeknél a tisztségeknél ugyanis nem kell nehézkes alkalmassági és pszichológiai tesztekkel bajlódni a jelentkezõknek. A középvezetõi posztokra pályázók százával hasalnak el a szigorú vizsgákon.

Megismételtetné az egyjelentkezõs közbeszerzéseket, kizárná a munkabérekre sem elegendõ árat kínáló pályázókat és felelõssé tenné az anyavállalatokat a projektcégek saráért a közbeszerzési törvény módosítása, amely a kormány szerint segítene visszaszorítani a korrupciót. Ugyanakkor felmentené az önkormányzatokat a közbeszerzés alól, ha a kórházukat akarják magánkézbe adni.

Olvassa el! Megéri!2008-11-17 13:28:18

Kortünet! Megyénkben is jellemzõ "furcsaságok"! Életmódszemlélet!

Olvassa el cikkünket és írja meg véleményét!

A héten megérkezik a tél2008-11-17 12:19:28

Az évszakváltás hete kezdõdik, hétvégére itt a tél. Ma a néhány órás napsütést felhõátvonulások zavarják, rövid futó zápor, a hegyekben hózápor sem kizárt. Kedd hajnalban országszerte fagyra készülhetünk. Napközben kevés lesz a felhõ, viszonylag kellemes, ugyanakkor hûvös idõnk lesz. A hét közepétõl gyakran lesz borult az ég, vegyes halmazállapotú csapadék várható fõként a hegyekben havazással. Hétvégén az ország egyes részein összefüggõ hótakaró kialakulása sem kizárt.

A gazdaság fejlesztése érdekében Debrecenben nem kell adót csökkenteni, a város ugyanis, megelõzve az országot, ezt már másfél évvel ezelõtt megtette - mondta Kósa Lajos polgármester az MTI-nek.

Hétfõtõl él az amerikai vízummentesség, mától nem kell vízumot igényelniük azoknak a magyaroknak, akik az Egyesült Államokba utaznak. Ki kell tölteniük viszont egy kérdõívet, amiben vannak kifejezetten kényes kérdések is. A rendelkezés több tízezer ember utazását könnyíti meg.

 

Nemzetközi gyakorlatra és a magyar készenléti szervekre hivatkozva arra buzdít egy körlevél, hogy mindenki az ICE (In Case of Emergency) mozaikszóval jelölje meg mobiljában azoknak a hozzátartozóinak a nevét, akiket baj esetén értesíteni kell. Bár a rendõrség, a mentõk és a tûzoltók jó ötletnek tartják, nem tudják, kitõl származik a felhívás.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) pénteki határozatában tíz napra felfüggesztette a magyarországi befektetési alapkezelõk által kezelt nyíltvégû ingatlanalapok és ingatlanalapok alapjai befektetési jegyeinek forgalmazását. A felfüggesztés idõtartalma alatt ezen alapok befektetési alapok jegyeit nem lehet megvásárolni, illetve visszaváltani.

Heten buktak le Ártándnál2008-11-10 08:14:37

Hét moldáv állampolgárt és egy embercsempészettel gyanúsítható román kamionsofõrt adtak át a rendõrségnek szombaton a Vám-

és Pénzügyõrség ártándi munkatársai.

Rugalmasabb elõtörlesztéssel, hosszabb futamidõvel, a kölcsönök forintra váltásával és szükség esetén a törlesztés könnyítésével segíthetnek a bankok a devizahiteleseken. A legtöbb adós számára a most tetõ alá hozott megállapodás nem jelent igazi könnyítést, ezekkel a lehetõségekkel csak akkor érdemes élni, ha már tényleg nagy a baj.

Gyilkosság Komádiban2008-11-07 16:07:27

Komádi -Emberölés megalapozott gyanúja miatt csütörtökön õrizetbe vettek egy 39 éves komádi férfit – közölte pénteken Vezendi Jánosné, a megyei rendõr-fõkapitányság szóvivõje.

Nem kap pénzt az államtól, aki képes lenne dolgozni, mégsem hajlandó. A kormány új törvényt írt a szociális segélyezésrõl, amely iskolapadba ültetné vagy közmunkára fogná a tengõdõ, de erejük teljében lévõ embereket. Sok problémás térségben azonban se elég munkalehetõség, se elég közmunka nincs, vagy csábítóbb feketén dolgozni. Az utcaseprés vagy a hólapátolás pedig nem biztos, hogy motiválja azokat, akiknek már a dédapjuk is munkanélküli volt.

December 31-ig kétharmados törvényben kellene szabályozni a közigazgatási hivatalok mûködését, miután az Alkotmánybíróság megsemmisítette a korábban hatályos kormányrendeletet. A Népszabadságnak nyilatkozó önkormányzati miniszter szerint konszenzust kell kialakítani, így nem kizárt, hogy a regionális szervezetrõl visszatérnek a megyei szintû mûködéshez.

A nemzetközi hitelpiacok válsága jövõre már keményen érezteti a hatását a hazai reálgazdaságban, az ipari termelésben is. Növekszik majd a munkanélküliek száma, és elsõsorban az autóiparban, illetve az építõiparban terjedhet tovább a krízis.

« Előző 1 ... 65 66 67 68 69 70 71 « 72. oldal » 73 74 75  Következő »