2024. április 29. Hétfő, Péter.
 

Bruttó 20 ezer forintos keresetkiegészítést kapnak a közintézmények dolgozói - írja a Népszabadság és a Világgazdaság. Idén ez már a második keresetkiegészítés.

A magyarok több cigarettát szívnak, mint az Unió többi országának lakosai, ráadásul a huszonévesek 60 százaléka dohányzik – derült ki az Európai Unió történetének legnagyobb közegészségügyi felmérésébõl.

Évente egyszer van lehetõségünk arra, hogy GFB szerzõdésünket átvigyük másik biztosítóhoz. A biztosítók október végén hozzák nyilvánosságra következõ évi díjtáblázataikat, így ha kedvezõbb ajánlatot találunk, november hónap folyamán (de december 31-re) felmonhatjuk szerzõdésünket, majd december végéig kell megkötnünk az új szerzõdést.

Összeütközött egy kamion és egy busz Tiszafürednél a 34-es fõúton. A balesetben egy 17 éves tiszaigari fiú meghalt, 24-en megsérültek, köztük 9-en súlyosan, egyikük életveszélyes mellkassérülést szenvedett. A sérülteket a karcagi, a debreceni, az egri és a szolnoki kórházba szállították - közölték. A buszon többségében diákok utaztak Tiszafüred felé.

Hárman súlyosan megsebesültek, tízen töréses sérültek szenvedtek annak a menetrend szerinti busznak az utasai közül, amelybe belerohant egy takarmányszállító csütörtök reggel Tácon. A busz éppen beállt a megállóba, az utasok le-és felszálltak, amikor a baleset történt.

A hét végén lejár az elõzõ tanévben kiadott diákigazolvány-matricák érvényessége, szombattól már csak az új matricát fogadják a közlekedési társaságok ellenõrei.

Az MSZP támogatja Gyurcsány Ferencet, a Fidesz "kínos magyarázkodásnak", a KDNP hiteltelennek nevezte a miniszterelnök szerda esti interjújában elhangzottakat.

Olcsóbb lehet az étolaj november végén vagy december elején, azt azonban még nem lehet tudni, hogy mennyivel -írja a Világgazdaság.

A forintárfolyam mélyrepülése, azaz nemzeti valutánk drasztikus mértékû gyengülése láttán egyre több háztartásban ül össze a családi kupaktanács, hogy eldöntsék: hogyan tovább?

Pénteken a térségi valuták egy ideig tovább gyengültek, miközben a befektetõk igyekeztek szabadulni az eurótól is, hogy az újabban menedéknek vélt amerikai és japán államadósság-papírokat vásárolhassák - ez erõsíti most a dollárt és a jent. Estére viszont minden térségi valuta javult: a korábbi olcsóbbodás gyors bevásárlást ösztönzött. A forint árfolyama 274 euró közelébe erõsödött péntek estére a londoni bankközi piacon. Az euró viszont kétéves negatív rekordokat döntött a dollárral szemben, 1,2552 dollár/eurós szintet is regisztráltak ugyanis.

Továbbra is késik az autóvezetõ-képzés reformja, holott az illetékes minisztérium tavaszra ígérte azt - írja a Népszabadság. A lap szerint módosul az elméleti képzés, és arra is lesz megoldás, hogy az oktatók ne rövidíthessék meg a tanulókat.

Az 1956-os év slágere a "Bárhogy lesz, úgy lesz" volt. Október 23-án azonban az egyetemi ifjúság és a hozzá csatlakozó tömeg azt mondta: ne legyen akárhogy! Elég volt a megalázottságból, a félelembõl és kiszolgáltatottságból, az éjszakai elhurcolásokból és a rögtönítélõ népbírósági perekbõl.

Október 26-án, vasárnap hajnalban kezdõdik a téli idõszámítás. Az órákat hivatalosan hajnali háromkor kell egy órával visszaállítani.

Az OTP felülvizsgálva korábbi döntését, a jövõben ismét minden településen elfogadja az ingatlanokat a hitelek fedezeteként -derül ki a pénzintézet keddi közleményébõl.

Továbbra sem hajlandó visszakúszni a forint a 260 alatti sávba, sõt a reggeli kereskedés során 274-275 forint közelébe ért az euró. A négy napos ünnepnek sokan örülnek, mert pihenhetnek, de a hazai valutáért aggódók több kockázatot is látnak a hosszú hétvégében.

Sólyom László köztársasági elnök hétfõn megfontolásra visszaküldte az Országgyûlésnek az amerikai vízummentességhez kapcsolódó bûnügyi célú adatcserérõl szóló megállapodást kihirdetõ törvényt - áll a Köztársasági Elnöki Hivatal közleményében.

Hat forinttal csökken a gázolaj és 10 forinttal a benzin ára szerdától.

Reggel 10 órától lehet megtekinteni a kiállított termékeket a Berettyóújfalui Városi Sportcsarnokban  a XI. Bihari Számadó Napokon!
(Képekkel színesített beszámoló)

A kevésbé tehetõs hajdú-bihari önkormányzatoknak eddig is nagy gondot jelentett elõteremteni a szükséges forrásokat például a belterületi útjaik karbantartására, vagy az intézményeik fenntartására.

A megengedettnél hétszer gyorsabban, 15 helyett 106 kilométer per órás sebességgel haladt a monorierdei tragédiát okozó vonat múlt hétfõn -olvasható a Népszabadságban.

Spriccel az olaj az M0-ás autóút 44-es kilométerének közelében, egy szántóföldön.

Hetvenezernyi darut számoltak meg a múlt héten a Hortobágyi Nemzeti Park szakemberei a hortobágyi pusztákon.

A legtöbb, Magyarországon mûködõ bank még mérlegeli, mit tegyen a devizahitelekkel, miután az MKB Bank hétfõn bejelentette, hogy határozatlan idõre felfüggeszti a lakossági devizahitelezést -írja összeállításában a Napi Gazdaság.

A Herpály-Földtulajdonosi Vadásztársaság még csak rövid múltra tekinthet vissza, ám annál nagyobb tervvel, elképzeléssel néznek a jövõbe. A társaság életérõl, mûködésérõl vezetõjük, Karácsony Sándor adott tájékoztatást lapunknak.

A magyarországi pénzintézetek és az állami intézmények (MNB, PSZÁF) nem számítanak az Amerikában és Nyugat-Európában történt bankbukásokra a hazai piacon, amelyet stabilnak tartanak. Emellett a források drágulását és a kamatszint emelkedését várják. Arról eltérõek a nézeteik, hogy a kamatok mekkora emelkedése várható és mennyire esik vissza a hitelek iránti kereslet. Abban pedig végkép különböznek a vélemények, hogy a betétállomány nõ vagy csökken az események hatására.

« Előző 1 ... 66 67 68 69 70 71 72 « 73. oldal » 74 75  Következő »