2024. április 29. Hétfő, Péter.
 
Országos akciót indítottak szerdától a rendõrök. A zebráknál ellenõrzik az autósokat, hogy betartják-e a sebességhatárt és elsõbbséget adnak-e a gyalogosoknak. Az ellenõrzéssorozat április 5-éig tart, azokat a forgalmasabb átkelõket figyelik, amelyeknél nincs jelzõlámpa.

A reálkeresetek 6,9 százalékkal csökkentek januárban - 3,1 százalékos fogyasztóiár-index mellett - az elõzõ év azonos idõszakához viszonyítva - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az idén januárban a bruttó átlagkeresetek 5,2 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 4 százalékkal maradtak el az egy évvel korábbitól. A reálkeresetek 2008-ban 0,7 százalékkal nõttek - 6,1 százalékos infláció mellett -, 2007-hez viszonyítva. Tavaly a bruttó átlagkeresetek összességében 7,5 százalékkal, a nettó átlagkeresetek pedig 6,8 százalékkal haladták meg az elõzõ évit. A bruttó átlagkeresetek 2008 januárjában 1,5 százalékkal, a nettó átlagkeresetek 0,2 százalékkal mérséklõdtek, míg a reálkereset - a fogyasztói árak 7,1 százalékos növekedése mellett - 6,8 százalékkal csökkent 2007 januárjához képest.

Mivel egyre többen kénytelenek szembesülni azzal, hogy nem tudják fizetni a devizahitelre vásárolt lakásuk vagy autójuk részleteit, fontos lehet, hogy mit mond a profi hiteltanácsadó.

A cégek a járulékcsökkentést leszámítva nem sokat profitálnak az adóváltozásokból, a különadó megszüntetésével párhuzamosan emelkedik a társasági adó, és számos kedvezmény, köztük az helyi iparûzési adó levonhatósága is megszûnik. A személyi jövedelemadózás egyszerûsödik, ezért a magánszemélyek számos mentességnek és a legtöbb kedvezménynek búcsút inthetnek.

Új negatív rekordot állított be a forint: az eurót 312,25 forinton is jegyezték délelõtt tíz óra után a bankközi kereskedelemben. Ezt megelõzõen az árfolyam 308 forint környékén ingadozott. A rekorddöntést követõen 311 forint alá ment vissza az árfolyam.

Hétfõn kezdõdik a parlament kétnapos ülése, amelyen többek között a bajba jutott lakáshitelesek megsegítésérõl döntenek. A Fidesz vitára bocsátaná a kisebb parlamentrõl és a három csapásról szóló törvényjavasatát, egy MDF-es képviselõ pedig a Teve utcai rendõrpalota elleni támadásról kérdezõsködik.

Gyorssegélyt kapnak a polgári gázrobbanás károsultjai. A pénteki robbanás következtében egy ház teljesen megsemmisült, két lakóház lakhatatlanná vált, további hét pedig károsodott. A szerencsétlenség okát még vizsgálják.

Évente 14, millió embert igazoltatnak a rendõrök. A fiatalokat és a romákat gyakrabban ellenõrzik, de a találati arányuk - vagyis amikor valamilyen intézkedést is kezdeményeznek az igazoltatottakkal szemben - etnikai hovatartozástól függetlenül 20 százalékos, elfogás pedig száz esetbõl egyszer fordul elõ - írja a Népszabadság a Magyar Helsinki Bizottság kutatása alapján.

A KRESZ betartása a biztonságos közlekedést szolgálja - legtöbbször. Néha viszont akkor cselekszünk logikátlanul, sõt azzal teremtünk balesetveszélyt, ha pontosan követjük az elõírásokat, és éppen a szabálysértéssel érjük el azt, amire a jogalkotó is törekedett.
Cigány kontra magyar2009-02-19 21:46:20
Bayer Zsolt politikus-újságíró Betelt a pohár címû írása körlevélként kering az interneten. Gondolatai sokatmondóak, elgondolkodtatóak, a többség rábólint, hogy igaza van. A téma, amit alaposan körüljár, felborzolta az egész ország kedélyét az utóbbi napokban. Sõt nem túlzás azt mondani, hogy az egész világét is.



Az idei síszezonnak koránt sincs vége. Aki kedvet kapott a téli örömökhöz és az utolsó pillanatban keresi a megoldást egy néhány napos sítúrához többnyire a környezõ országok valamelyikében köt ki. A másik megoldás a hazai hosszúhétvége valamelyik síparadicsomban.  Egy-egy napos téli kikapcsolódásért sokan járnak át megyénkbõl Romániába.

Tanárt vertek Mándokon2009-02-05 16:02:47

Mándok -Szerdán délután egy édesanya és lánya vert meg Mándokon egy fiatal tanárnõt.

Tömegesen születtek azonos teljesítmények a hat és nyolc évfolyamos gimnáziumok központi felvételi vizsgáján, így egyes iskolák sorsolással döntik majd el, ki kerül be az intézménybe - írja a Magyar Nemzet. A lapnak nyilatkozó szakemberek szerint ez igazságtalan, de nem lehet mást tenni, mert a szóbeli vizsga megszûnt.

Az EU Élelmiszersegély Programjának keretében Magyarország 2009-ben hárommilliárd forintot fordíthat segélyezésre - közölte kedden Soproni Horváth Lajos, a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) sajtófõnöke.

Csõdhullám Magyarországon2009-02-03 08:20:24

Idén januárban csaknem 1400 céggel szemben indult felszámolási eljárás, ilyenre még sosem volt példa Magyarországon -derül ki az Opten céginformációs szolgálat hétfõi közleményébõl.

Az érettségi vizsgákra és a felsõfokú oktatási intézménybe való jelentkezés határideje egyaránt február 16-a, a felvételi papírok beküldése nem pótolja az érettségire való jelentkezést.

Péntek délelõtt fél tizenkettõkor 298,25 forintig gyengült az euró forintárfolyama a budapesti bankközi kereskedelemben. A dollár jegyzése elérte a 230,50 forintot. Az árfolyam-gyengítõ eladási nyomás az egész régiót terheli, de a forinttal szemben erõteljesebbnek tûnik a kereskedõk beszámolója szerint. A piac hullámokban próbálgatja az ellenállási határt. A svájci frank jegyzése 200 forint felett van a tegnap délutáni 194 forint körüli szint után, 100 japán jenért pedig 258 forintot kértek a csütörtök délutáni 246 forint után.

 A távhõszolgáltatást igénybe vevõknek a tavaly januárihoz képest 2009 januárjában többletfogyasztást nem kell megfizetni, a számla mégis magasabb lesz a 2008. évi négyszeri gázáremelés hatására - mondta el László György, a Magyar Távhõszolgáltatók Szakmai Szövetségétnek (Matász) alelnöke az MTI-nek.

Megszaporodtak a bankrablások az utóbbi idõben. Az alábbi összeállításból nyomon követhetjük, hogy az elmúlt év elejétõl napjainkig hány pénzintézet elleni bûncselekményt követtek el hazánkban. Mindenesetre elgondolkodtató.
A dokumentumfilmek és a tudományos-ismeretterjesztõ filmek versenyével kedden megkezdõdött a 40. Magyar Filmszemle; az eseményt Novák Emil filmrendezõ-operatõr, a szemletanács elnöke nyitotta meg Budapesten.

   Hivatalosan javasolta az Európai Bizottság szerdán, hogy a gazdaságélénkítési program keretében az Európai Unió támogassa 250 millió euróval a Nabucco gázvezeték építését.

Kedd reggel újraindult az orosz gáz Európa felé - jelentette be a Gazprom. Az orosz vállalat szerint Ukrajna fogadja és továbbítja a gázt. Magyarország reggel 7 óráig nem kapott értesítést a szállítások megújításáról. Az Ukrajnán keresztül Európába irányuló orosz földgázszállítás az orosz-ukrán gázvita miatt január 7-én szakadt meg.
« Előző 1 ... 63 64 65 66 67 68 69 « 70. oldal » 71 72 73 74 75  Következő »