2024. április 29. Hétfő, Péter.
 

Érinthetetlenek a DT rendszámok tulajdonosai? A Z rendszámos kocsi az, ami nem is létezik? P-ssel elkerülhetõ a regisztrációs adó? Kis rendszám-határozó.

Súlyos vonatbaleset történt Monorierdõnél, 26 sérült van, többük állapota életveszélyes. Az Országos Mentõszolgálat szerint eddig négyen haltak meg, de elképzelhetõ, hogy további áldozatokra is bukkannak a roncsok között. Két vonat ütközött össze, egy InterCityre szaladt rá hátulról nagy sebességgel egy személyvonat. Az [origo] helyszíni tudósítója szerint az ütközés ereje ledobta a sínrõl az IC-t. Az egyik vonat utasa csak az óriási csattanásra emlékszik.

Véres leszámolás Aradon2008-10-06 12:20:51

Gyulaházáról indult Kossuth hívó szavára a késõbb kivégzett Kazinczy Lajos.

Emlékezzünk az aradi kivégzésekre.

Szerdától 1530 forintról 1170 forintra csökken a négynapos autópálya-matrica - tájékoztatott az Állami Autópálya Kezelõ (ÁAK) Zrt. Az árváltozás a motoros e-matricákat is érinti, így azokat szerdától ismét a csökkentett áron, 585 forintért lehet beszerezni. Az árcsökkenés az interneten, sms-ben, telefonon, illetve bankkártyával megvásárolt matricákra is vonatkozik.

Október elsejétõl 6,5 százalékkal drágul a lakossági gáz, ami havonta nagyjából 1120 forintos többletkiadást jelent majd egy átlagos háztartásban.

Biztos vagyok benne, hogy mindenki került már olyan helyzetbe, hogy egyszerûen sehova sem tartozott. Valahova már nem kötötte szál, a másik helyre pedig még nem.

Vadonatúj buszokat, a mostaninál magasabb színvonalú és az utasoknak ugyanannyiba kerülõ szolgáltatást ígér a Cívisbusz Konzorcium.

Bükk, Hortobágy -

A címbeli kérdés nem "gyermekszáj": a madarakkal foglalkozó hazai szakemberek szándékát tükrözõ felvetés. A Hortobágyi Nemzeti Parkba befogadott villásfarkúak transzportjához csatlakoznának a miskolci vadasparkiak.
Euró 2012-tõl itthon is?2008-09-23 13:17:10

Egyes, óvatos vélemények szerint akár már 2012-ben euróval lehet fizetni Magyarországon is. Londoni elemzõk ugyanis azt mondják: az hogy Szlovákiában már januárban bevezetik az eurót, felgyorsíthatja a többi térségbeli ország csatlakozását is az euróövezethez - adta hírül a Világgazdaság.

Debrecen -

A történelmi bázisjogosultsággal rendelkezõ gazdálkodóknak érdemes tudni, hogy mi is a termeléstõl elválasztott támogatások esetében a támogatás elõfeltétele.
Árzuhanás a benzinkutakon!2008-09-22 13:15:46

Nyolc forinttal csökken a benzin, és négy forinttal a gázolaj ára a hazai töltõállomásokon -értesült piaci forrásból a holtankoljak.hu üzemanyagár-összehasonlító portál.

Bár az olajárak meredeken tartanak lefele, a Mol megemelte szerdán 5 forinttal a benzin árát. A Mol nem kommentál, az olajipari elemzõ szerint jövõ héten az olajipari cégnek már árat kell csökkentenie. Középtávon a benzinár jelentõsen mérséklõdhet, a gázolaj azonban drágulhat a benzinhez képest.

A hetedik alkalommal megrendezett Európai Mobilitási Hét, azon belül az Ésszerû Autóhasználat Napja adta az apropót a Fõvárosi Önkormányzat alternatív hajtású autókból szervezett kiállításának a Blaha Lujza téren. Volt itt elektromos Porsche, karosszériás fotelkerékpár, üzemanyagcellás tricikli és gázzal hajtott Opel is.

Vádemelést javasolt a rendõrség az ellen a bûnszervezet ellen, amely közel 3 milliárd forintos kárt okozott. A bandát azzal gyanúsíthatják, hogy hajléktalanok nevére gazdasági társaságokat alapítottak, majd fiktív alvállalkozói szerzõdéseket kötöttek fiktív társaságokkal.

A forgalmi engedély felmutatásával lehet majd utazni az Európai Autómentes Napon, szeptember 22-

én a MÁV Start és a GYSEV vonalain.

   A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara székházában tájékoztatta a Programbizottság a sajtó képviselõit az október 16-19 között Miskolcon megrendezendõ, Miskolc-Kassa EuroEXPO rendezvényrõl.

Alaposan áttanulmányozza az ombudsman ittas vezetés szankcionálására vonatkozó kifogásait az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium, és ha kell, pontosítja a szabályozást. Az új, eddigieknél korszerûbb alkoholszondák beszerzésére a napokban írják ki a közbeszerzési eljárást.

Négy könnyebb sérültje lett annak a hármas ütközésnek, amely kedden délután történt a 4-

es fõúton, az M35-ös autópálya lehajtójának közelében.

Leszavazták a képviselõk a parlament feloszlatásáról szóló MDF-es javaslatot az õszi ülésszak elsõ napján. A saját programját védõ Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszólt az SZDSZ-re, miután a szabad demokratát számon kérték rajta a programja beterjesztésének elmaradását.

Hétfõn tartják a parlament elsõ õszi ülését, és az Országgyûlés rögtön szavazhat is önmaga feloszlatásáról. Az MSZP és az SZDSZ várhatóan nem támogatja majd az Országgyûlés feloszlatását. Hétfõn szavaznak a képviselõk a köztársasági elnök által visszadobott Balaton-törvényrõl is.

Míg 9 napja még azon ámuldoztunk, hogy az 1946-

os országos melegrekord is megdõlt, pontosan 36,7 fokkal, addig a következõ egy-két napban a napi országos és a budapesti legkisebb maximális hõmérsékleti értéket is alulmúlhatjuk, hidegrekord sem kizárt!

Bár a diákhitelt igénylõk száma az utóbbi években csökkent, ez nem a konstrukció feltételeinek változásával magyarázható, továbbra is a legolcsóbb forinthitelek közé tartozik. A folyamat hátterében a felsõoktatásba jelentkezõk számának mérséklõdése áll. A közelmúltban indult tanévben havonta tízezer forinttal nagyobb összeget igényelhetnek a diákok, akiknek legkésõbb ma be kell adni igénylésüket, hogy október 15-én pénzhez jussanak.

Nyilvános megszégyenítés, jelzálog a házra és a kocsira, központi nyilvántartás. Így szigorítana a kormány a szabálysértési bírságok behajtásán.


Szentistván -
Lezárták az M3-as autópálya Szentistván melletti Nyíregyháza felé vezetõ sávját a 133-as kilométerszelvényben, mert egymásnak ütközött egy kamion és egy személyautó. A mentés idejére a mezõkövesdi lehajtónál leterelik a forgalmat a sztrádáról.
Sávot váltott, de vélhetõen nem vette észre a mellette lévõ autót, az a szlovák rendszámú kamion vezetõje, aki az ütközés megtörténte után továbbhajtott baleset helyszínérõl, pénteken reggel Debrecenben a Wesselényi utcán.
« Előző 1 ... 67 68 69 70 71 72 73 « 74. oldal » 75  Következő »