2024. május 2. Csütörtök, Zsigmond.
 
Szlovéniában jártak2009-09-25 15:03:30

Szlovéniában jártak a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar tagjai augusztus végén. Sok élménnyel gazdagodva tértek haza szeptember elején.

Többszázan kísérték utolsó útjára a július 3-án elhunyt Dr. Perezné Szabó Ibolyát, a berettyóújfalui kórház központi mûtõs szakasszisztensi-mûtõssegédi szakszolgálat vezetõjét.

Halála napján - 2009. július 3-án - vehette volna át a Berettyóújfalui Kórház fennállásának 75. évfordulója alkalmából alapított Makó István Emlékérmet Dr. Perezné Szabó Ibolya, a kórház központi mûtõs szakasszisztensi-mûtõssegédi szakszolgálat vezetõje. Kitüntetését sajnos már nem érhette meg.


Programok a nyári szünetre2009-07-07 15:10:17

Évek óta remek programokat kínál a gyerekeknek a nyári szünetre a csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola. Az idén úszótanfolyamra, napközistáborba és zenei táborba jelentkezhettek az érdeklõdõk.

Bocskai-nap Csökmõn2009-06-02 15:28:07

A csökmõi Bocskai István Általános Iskola idén is megrendezte a Bocskai-napot.

Három kislány konfirmált2009-05-25 16:09:24

Három kislány konfirmált Csökmõn május 23-án a református templomban.

Abasáron, a XV. Nemzetközi Katonadal és Bordalfesztiválon vett részt a szeghalmi Sárrét Népdalkör az elmúlt hétvégén.

Grafikaverseny hatodjára2009-04-08 11:39:54

  Hatodik alkalommal gyûltek össze a környékbeli gyerekek, hogy rajztudásukat összemérjék. Zsákáról, Szeghalomról, Vésztõrõl, Füzesgyarmatról, Komádiból és Csökmõrõl összesen ötvenhét tanuló szállt versenybe. Alapos zsûrizés után, a négy korcsoportban az alábbi helyezések születtek:

Szavalóverseny2009-03-31 14:13:02

 

      Szavalóversenyre gyûltek össze a gyerekek március 28-án délután a csökmõi Faluházba.

  A Csökmõi Mozaik, a község helyi lapja, idén március 15-én ünnepli megalapításának tizedik évfordulóját. A szerkesztõség tagjai ebbõl az alkalomból születésnapi programot szerveznek.

Benn égett a házában2009-03-11 13:40:05

Hatalmas robbanásra ébredtek ma hajnalban Csökmõn, a Bercsényi utcán és környékén. Egy idõs asszony háza állt lángokban, ezért a szomszédok  értesítették a tûzoltókat.

Már a kicsi gyerekek is ismerik a tûzoltókat, hiszen sok mesének, versnek kedvelt figurái õk. Aztán amikor beszélget az ember egy tûzoltóval, akkor kiderül, hogy milyen keveset tudunk róluk. Nem is sejtjük, hogy a nagy tûzoltásokon túl még milyen esetekhez kell rohanniuk, hogy ember vagy állat életet, esetleg értéket mentsenek. Nem gondolunk bele, hogy õk azok, akik a balesetben összeroncsolódott autókból kiszedik a beszorult holttesteket, vagy kiemelik a kútba ugrott öngyilkost, és még sorolhatnám. Épp ezért ültem le beszélgetni egy tûzoltóval, hogy megmutassam ennek a szép, önfeláldozó foglalkozásnak azt az oldalát, amirõl csak azok tudnak igazán beszélni, akiknek errõl szól az életük. Mint például a komádi származású, jelenleg Csökmõn élõ Krucsó Róbert.

Az idén év elején új elnöke lett a csökmõi Polgárõr Egyesületnek. A régi elnök, Nekita József még decemberben lemondott ugyanis.Megkértük az új elnököt, Barta Zoltánt, hogy mondjon néhány szót a terveirõl.
Farsangoztak az iskolások2009-03-03 09:04:32

  Élethû kis faszobrocskák, mind-mind a hajdani népi életet ábrázolják. Festmények, amelyek a pásztorélet, paraszti munkák egy-egy pillanatképét örökítik meg.

Teltház elõtt zajlott a XIII.Népzenei Találkozó február 7-én Csökmõn a Faluházban. A rendezvényen tizenhárom fellépõ szórakoztatta a közönséget, köztük népdalkörök és szólisták egyaránt.

 

  Nagy bajban van egy kisfiú és a családja címmel írtunk karácsony elõtt a csökmõi Jakab Károlyékról, akiknek tizennégy éves kisfiuk hetekig feküdt súlyos betegséggel a debreceni klinikán. Az ötgyermekes, nehéz anyagi körülmények között élõ család helyzetét tovább nehezítette fiuk állapota, hiszen naponta utaztak be hozzá a hetven kilométerre lévõ megyeszékhelyre. A róluk megjelent cikk nyomán sokak siettek a segítségükre. Utánajártunk, mi történt azóta velük.

 
Évek óta hagyomány Csökmõn a Mindenki karácsonya, ami a falu önkormányzatának, civilszervezeteinek, magánszemélyeinek összefogásával jön létre. Az idén december 20-án gyûlhetett össze a lakosság egy közös ünneplésre a Tájház udvarán.

Éves közmeghallgatását tartotta tegnap (december 4-én) este a csökmõi képviselõtestület, amin csak a lakosság egyszázaléka jelent meg, azaz húsz fõ.

Megnyílt a kiállítás2008-11-19 16:00:50

  
A csökmõi Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola egyik grafika tanárának munkáiból nyílik kiállítás holnap délután.

« Előző « 8. oldal »  Következő »