2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Megható és megszívlelendõ gondolatokkal vette át konfirmációja 60. évfordulója alkalmából az emlékoklevelet Borhiné Mezei Emma, aki a gyülekezet elõtt elmondta, hogy egész életében az Úr tanításait követte, és ezt tudja ajánlani mindenkinek, mert õ megtapasztalta jelenlétét és segítségét.

Retro majális Csökmõn2014-04-30 08:44:40

Retro majálisi batyus buli várta a mulatni vágyókat április 26-án, szombaton a csökmõi Faluházba. A talpalávalót egész éjjel a berettyóújfalui Rokkó Band Zenekar szolgáltatta.

Megyei verseny Csökmõn2014-04-13 10:52:38

Harmadik alkalommal rendezték meg Csökmõn a Megyei Mélyrézfúvós Versenyt. A helyi mûvészeti iskola egyik zenetanára, Gál István házigazdaként és három gyerek felkészítõ tanáraként fogadta a megye négy városából érkezõ versenyzõket és tanáraikat.

Tavaszi hangversenyt rendezett a Csökmõi Tücsökzenekar március 29-én a helyi Faluházban.

Kész átverés élõben2014-03-28 18:06:05

Közel ötven embert vert át az a két férfi, akik 2013. március 26-ára termékbemutatót hirdettek a csökmõi Faluházban.

Szürke gém volt a modell2014-03-24 18:59:57

Hat településrõl 73 gyerek jelentkezett arra a körzeti grafikaversenyre, amit a csökmõi Faluház és Könyvtár immár tizenegyedik alkalommal hirdetett meg.

A helyi lap fennállásának tizenötödik, a lapot kiadó Csökmõi Mozaik Egyesület megalakulásának tizedik évfordulóját ünnepelte a szerkesztõség március 14-én este a Faluházban.

Ízekkel versenyeztek2014-02-04 10:17:11

Hatodik alkalommal jöttek össze február 1-jén a Faluházban mindazok, akik saját készítésû termékeikkel versenybe szálltak. A Népi Ízek Versenye évrõl évre õrzi népszerûségét a településen.

FALUszínHÁZ telházzal2014-01-27 15:25:42

Egy varrólány ellopta a neves díva ruháját, és abban grófnõnek adta ki magát, hogy imponáljon annak a grófnak,akivel hirdetés útján ismerkedett meg, és a levélváltások után személyes találkozásra is sor került. Mindez Csökmõn történt, de csupán a Faluház színpadán, nem pedig a valóságban.

Lovas hintóval járta végig a falut a Mikulás és segítõje, felkeresve minden három év alatti kisgyermeket. 1999 óta ez már hagyomány Csökmõn.

Érdekes rendezvényekkel csatlakozott Csökmõ Nagyközség Önkormányzata az „Itthon vagy-Magyarország, szeretlek!” országos programsorozathoz.

Úgy hozta az élet, hogy visszahívtak abba az iskolába, ahol tizenkét éve az újságírás mesterségét tanultam. Persze már nem hallgatónak, hanem tanárnak. Az idén végzett hallgatók közül néhányan komolyan gondolják az írást. Nekik szeretnék segíteni, megjelenési lehetõséget adni.

Elsõként TERDIK TÜNDE írását közöljük:

Kuruc dalok, népdalok, magyar nóták és örökzöld slágerek csendültek fel a hetvenöt éves H. Kiss János több mint százéves tárogatóján május 22-én, a csökmõi Faluház könyvtárában.

A Fesztivál Zenekara címet nyerte el a gyulai Royal Dixieland Band a múlt héten Drezdában, a 43. Nemzetközi Dixieland Fesztiválon.
Tizenkét ország harminchét zenekara közül egyedül õk képviselték hazánkat.

Pótszékeket kellett betenni, annyian látogattak el a csökmõi Faluházba április 6-án este a Gizi Labor III. nevet viselõ showmûsorra.  Gál István zenetanár és a Csökmõi Népdalkör közös produkciója már az elmúlt két évben is teltházat vonzott, és nagy sikert aratott, s ez az idén sem volt másként.

A 2011-ben megnyert 29.129 490 Ft TÁMOP-os pályázat után ismét húszmillión felüli támogatást tudhat magáénak a csökmõi Faluház és Könyvtár. Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott "Bihari Intézmények Együttmûködése" címû, TÁMOP-3.2.13-12/1-2012-0024 jelû pályázatát a Humán Erõforrás Programok Irányító Hatósága 21.279.580 Ft összegû támogatásra tartotta érdemesnek. A pályázati pénzt a kulturális intézmény tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásának részvételére használhatja fel.

              

Mindenki találgatott, ki lehet a jelmez alatt. Kacagás, móka, mulatság jellemezte a csökmõi Faluház és Könyvtár által szervezett Farsangi batyus bulit, ami február 23-án zajlott. A tizenhét maszka közül öttagú titkos zsûri döntött a legszebbrõl, legcsúnyábbról és a legötletesebbrõl, akik értékes ajándékcsomagot kaptak. A többiek jutalma egy-egy nyalóka volt. Az asztalokat a résztvevõk saját maguk töltötték meg finomságokkal, hiszen a batyus buli lényege, hogy mindenki azt eszik, iszik, amit otthonról hoz. A hajnalig tartó fergeteges tánc alá a talpalávalót a Megafon Zenekar szolgáltatta.

Népzenei találkozóra gyülekeztek a csökmõi Faluházba a különbözõ településekrõl érkezõ népdalkörök és szólisták szeptember 29-én.

A falu egykori, közismert gyógyszerész családjának állított emléket a Csökmõi Mozaik Egyesület. Az emléktábla avatás 2012. szeptember 22-én volt a gyógyszertár elõtt.

90 éves lett Csökmõ legidõsebb férfi lakosa.

Egy év kihagyás után ismét volt Sárkány-nap Csökmõn. A népszerû falunap huszonegyedik alkalommal várta a falu és a környékbeli települések lakosságát augusztus 18-án. A tavaly anyagi okok miatt elmaradt rendezvényt idén a Csökmõ Nagyközségi Önkormányzatnak az Európai Unió és a Helyi Vidékfejlesztési Stratégiák LEADER pályázatán nyert 2.656.076.- Ft támogatásból sikerült feléleszteni.

Projektzáróra gyûltek össze a "Megújuló közösségek Biharban" címet viselõ nyertes pályázat résztvevõi  Biharkeresztesen a mûvelõdési házban 2012. június 25-én. A 2011. január 1-jén kezdõdõ, és több mint másfél évig tartó projekt kedvezményezettje a biharkeresztesi Városi Mûvelõdési Ház és Könyvtár, valamint a berettyóújfalui Bihari Szabadmûvelõdési és Népfõiskolai Egyesület volt.

Bárki kézbe veheti Az eladott csecsemõt. A Novum Kiadó gondozásában ugyanis megjelent B. Kiss Andrea legújabb regénye.

Drámafesztivál Csökmõn2012-05-14 15:58:30

Színjátszó csoportok gyülekeztek 2012. május 11-én délután a csökmõi Faluházba. Ekkor volt ugyanis a Drámafesztivál, ami ötödik alkalommal hívta egybe a színészetet, a színpadi alakítást kedvelõ gyermekeket, és vezetõiket.

Jókedvûen, humorérzékét is megcsillantva fogadta az önkormányzat köszöntését Váradi Imréné, aki április 17-én ünnepelte 100. születésnapját.

« Előző « 2. oldal »  ... 9 Következő »