2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Az országos influenzajárvány miatt újabb látogatási tilalmakat léptettek életbe Budapesten és vidéken.

Együttmûködési megállapodást kötött a Hajdú Speciális Kutató-Mentõ Egyesület és a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete.

Mini szimpóziumon mutatták be, milyen lehetõségeket teremt az a Magyarországon egyedülálló, teljes emberi génkészlet gyors szekvenálására képes mûszer, amit a Genomikai Medicina és Ritka Betegségek Intézetében adtak át.

Módosult a pulmonológiai, a pszichiátriai és a belgyógyászati fekvõbeteg ellátási rend a Klinikán és a Kenézyben.

Az influenzás megbetegedések valamennyi korosztályt érintik, de dr. Mándi László hajdúhadházi háziorvos tapasztalatai szerint a kisgyermekkortól a fiatal felnõtt korig fogékonyak leginkább a vírusra.

A település 71 önkéntes véradóját köszöntötték a Városháza dísztermében a napokban.

Debrecenhez hasonlóan Csökmõn is rendeztek véradást a napokban.

Az országos influenzajárvány miatt további egészségügyi intézményekben tiltották meg a beteglátogatást.

Egy új rendelettervezet értelmében a jövõben változhat a jogosítványhoz szükséges egészségügyi alkalmassági vizsgálat életkorra vonatkozó szabálya.

Az utóbbi években a tizenéveseknél is gyakran derül fény magas vérnyomásra.

Február elsejétõl hatályos a dohányipari vállalkozások 2015. évi egészségügyi hozzájárulásáról szóló törvény, az érintetteknek június 30-ig kell elkészíteniük a bevallást, majd további 30 napon belül megfizetni az egyszeri hozzájárulást.

Nem isznak elég vizet a magyar gyerekek - derül ki egy reprezentatív kutatásból, amely szerint a 4 és 10 év közötti korosztály ötödét fenyegeti a dehidratáció veszélye.

Az influenzajárvány miatt újabb egészségügyi intézmények vezetettek be látogatási tilalmat - tájékoztatott az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) a honlapján kedden.

Megyénkben a hajdúböszörményi járásban legaktívabb a vírus.

Átláthatóbb lesz és egyszerûsödik az egészségügyi ágazat háttérintézményi rendszere a tervezett átalakítások nyomán - tájékoztatott egy összefoglalóban Emberi Erõforrások Minisztériuma (EMMI) egészségügyért felelõs államtitkársága.

Átláthatóbb lesz és egyszerûsödik az egészségügyi ágazat háttérintézményi rendszere a tervezett átalakítások nyomán - tájékoztatott egy összefoglalóban Emberi Erõforrások Minisztériuma (EMMI) egészségügyért felelõs államtitkársága.

Egyelõre nincs járvány2015-01-16 10:37:39

Influenza: még idõben van, aki védõoltást szeretne kérni.

Elkészült egy jogszabálytervezet, amelynek értelmében minden Magyarországon végzett orvos állami ösztöndíjrendszerben vehet majd részt az ötéves egyetemi képzés után - mondta az egészségügyi államtitkár az Origo hírportálon hétfõn megjelent interjúban.

Az Országos Epidemiológiai Központ heti jelentése szerint Magyarországon még nem terjed járványosan az influenza, így még nem késõ védõoltást kérni - hívta fel a figyelmet az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombati, az MTI-hez eljuttatott közleményében.

Egyértelmû a kormány elkötelezettsége a magyar lakosság egészségi állapotának javítása mellett - mondta az egészségügyi államtitkár a Százak Tanácsa Egészségügyünk aktuális helyzete címû tanácskozásán csütörtökön Budapesten a Magyarság Házában.

Az influenza és a nátha környezeti kockázatainak csökkentése.

Jövõ tavasszal megkezdõdhetnek a tüdõtranszplantációk Magyarországon, a környezõ országokat tekintve Ausztrián kívül egyedül nálunk lesz lehetõség ilyen mûtétre.

A rehabilitálhatók kötelesek együttmûködni munkahelykeresésben, képzési programban.

Idén július óta megyénk 13 településén fordult elõ hepatitis A vírus okozta fertõzés, mely eddig 40 embert érintett - tudtuk meg dr. Fodor Máriától, megyei tisztifõorvostól.

Mindenképpen javítani szeretne a kormányzat a lakosság egészségi állapotán, ezért átalakítják az alapellátást és több lesz a népegészségügyi szûrés és a szûrõhely - errõl az egészségügyért felelõs államtitkár beszélt az Országgyûlés népjóléti bizottságának szerdai ülésén.

« Előző « 3. oldal »  Következő »