2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Március közepétõl a jelenlegi nem vagyoni kártérítés helyett sérelemdíj megállapítása kérhetõ a bíróságokon. Elegendõ a jogsértés tényét bizonyítani, de az még nem látszik, hogy gyors vagy elhúzódó perek lesznek-e a jellemzõek – vélte a Kossuth Rádiónak nyilatkozó szakértõ.

Bíróság elé állnak2013-08-28 11:15:44

Több ügyben is bíróság elé állítási javaslattal fejezte be a nyomozást a Debreceni Rendõrkapitányság.

Illusztráció - Ítélkezési szünet lesz egy hónapigFotó: Derencsényi István
Hajdú-Bihar – A megye bíróságai a korábbi években kialakult gyakorlatnak megfelelõen az idén is ítélkezési szünetet tartanak július 16. és augusztus 16. között a nyári szabadságolások miatt.

A devizahiteles perekben az adósok fõ célja megszabadulni a nagy terhet okozó kötelezettségek alól. Több jogász és érdekvédõ ennek lehetõségével kecsegteti az adósokat, akik ennek érdekében akár plusz költséget, terhet vállalnak és bírósághoz fordulnak - de a hitel irreálisan magas terheit még egy kedvezõ bírósági döntés sem képes enyhíteni.

Mivel a magyar hatóságok nem emeltek vádat a náci háborús bûnökkel gyanúsított Zentai Károly ellen, Ausztrália nem adhatja ki a férfit Budapestnek - jelentette ki a 88 éves férfi ügyvédje a keddi bírósági meghallgatáson.
Bíróság elé állítottak hétfõn egy tanárt Nagy-Britanniában azzal a váddal, hogy meg akarta ölni egyik diákját. Az ügyész szerint az 50 éves férfi egy súlyzóval többször fejbe vágta a 14 éves fiút, miközben háromszor azt kiáltotta, hogy "Halj meg!".
Nyolc év kényszermunkára ítéltek egy amerikai férfit szerdán Észak-Koreában, amiért a vád szerint illegálisan lépett be az országba, és amiért - meg nem nevezett- ellenséges tevékenységet folytatott.
A Népszabadság értesülése szerint már legalább három terhelõ vallomás van a BRFK birtokában Hagyó Miklós volt szocialista fõpolgármester-helyettes ellen. A rendõrség ezek alapján már javasolta az ügyészségnek Hagyó mentelmi jogának felfüggesztését.
Két év hat hónap letöltendõ szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélõtábla Weiszenberger Lászlót. A volt MSZP-s képviselõ a táblabíróság szerint nem számított hivatalos személynek térségfejlesztési, illetve ...
Tanúként hallgatták meg a miniszterelnököt a Fejér megyei Sukoróra tervezett kaszinóvárossal kapcsolatban. A meghiúsult turisztikai beruházásról a Központi Nyomozó Fõügyészség tett fel kérdéseket Bajnai Gordonnak, ennek részletei nem nyilvánosak.
Gyanúsítottként hallgatta ki a rendõrség Lelovics Ottót, Hagyó Miklós volt fõpolgármester-helyettes egykori sajtósát csütörtökön. A férfi délután fél 3-kor távozott a rendõrség Teve utcai székházából és nem nyilatkozott a rá váró újságíróknak.
Felfüggesztett börtönre ítélte a bíróság azt a két embert, akik még 2008 januárjában engedély nélkül mozgáskorlátozott igazolványhoz segítették Polgár Gézát, a Fókusz riporterét.
Hazudott a Cozma-ügyrõl2009-12-03 12:14:23

Megszülett az elsõfokú ítélet a rablógyilkosság ügyében

Két életfogytiglani büntetést is kiszabott a B.-A.-Z. Megyei Bíróság a két és fél évvel ezelõtti tokaji rablógyilkosság ügyében.

Az ítélethirdetésnek mintegy 30 perce vége. Sikerült röviden beszélni az elsõ- és másodrendû vádlottal. Délutáni összefoglalónkban azt is elolvashatják.

Helyszíni tárgyalás Olaszliszkán

Az elsõrendû vádlott - az elsodort kislány édesapja - kicsit indulatosan azt hangoztatta, hogy tudja itt mindenki, hogy ki ölte meg Szögi Lajost, ki ugrált rajta, de nem  mondják meg az igazságot, az õ feleségét pedig ártatlanul vádolták meg, a felbújtó a kiabáló nem õ volt.

« Előző « 3. oldal »  Következő »