2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Középfokú nyelvvizsgához kötnék a rektori megbízást, oktatói, kutatói munkakörökben legfeljebb 70 éves korig lehetne dolgozni - írja a lap egy birtokába került tervezetre hivatkozva.

Komoly az érdeklõdés az urali régióban a magyar felsõoktatási képzés és az intézmények együttmûködése iránt - tapasztalták a vasárnap befejezõdött oroszországi bemutatkozáson részt vett egyetemek képviselõi.

Megemelik a ponthatárokat2013-08-13 10:07:58

Jövõre 170-180 milliárd forint állami támogatásra van szükség a felsõoktatásban - mondta az Emberi Erõforrások Minisztériuma felsõoktatásért felelõs államtitkára a Kossuth Rádió 180 perc címû mûsorában, kedden.

Ponthatárok - Nyilvánosak a felsõoktatási felvételi ponthatárok
Budapest, 2013. július 24., szerda (MTI) – Nyilvánosságra hozták az idei felsõoktatási felvételi ponthatárokat szerda este a www.felvi.hu oldalon. Az adatok alapján a legmagasabb pontszám, 465 az – államilag finanszírozott – alkalmazott közgazdaságtan, a nemzetközi tanulmányok és a gazdaságelemzés szakhoz kellett.

Budapest, 2013. február 27., szerda (MTI) – Péntekig lehet jelentkezni a felsõoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire, egy felvételizõ legfeljebb öt képzést jelölhet meg.

 

Az utóbbi két és fél évben sikerült átszervezni Magyarországot, a kormány egyik legnagyobb tette az oktatás átalakítása volt - mondta Orbán Viktor vasárnap, egyúttal azt ígérte, hogy a magas törlesztõrészlettel küzdõ, becsapott devizahiteleseknek újabb segítséget fog nyújtani a kormány.

A Magyar Rektori Konferencia (MRK) a napokban juttatja el a kormánynak a felsõoktatás finanszírozására és minõségi javítására vonatkozó javaslatait - tudta meg a Magyar Nemzet.

Budapest, 2012. augusztus 29., szerda (MTI) – Nyilvánosságra hozták az idei felsõoktatási pótfelvételik ponthatárait szerda délután a www.felvi.hu oldalon, ezzel több mint kilencezer jelentkezõ tudta meg, bekerült-e valamelyik felsõoktatási intézménybe.

Szerdán este várhatóan nyolc óra után hozzák nyilvánosságra az idei felsõoktatási pótfelvételi ponthatárait; a mostani eljárásban több mint kilencezren adtak be kérelmet, a legfiatalabb jelentkezõ 1996-ban született, a legidõsebb idén lett 67 éves.

Augusztus 10-éig lehet jelentkezni egyetemi, fõiskolai pótfelvételire, amelyen a szeptemberben induló képzésekre azok is bejuthatnak, akiket egyetlen megjelölt képzésre sem vettek fel a július 24-én zárult általános eljárásban, vagy nem is jelentkeztek.

Budapest, 2011. november 20., vasárnap (MTI) – Benyújtotta a nemzeti erõforrás miniszter az Országgyûlésnek a nemzeti felsõoktatásról szóló törvényjavaslatot, az indítvány szerint a kormány engedélyével költségvetési és nem költségvetési szervként mûködõ felsõoktatási intézmény is egyesülhetne a jövõben, és állami intézményeket a kormány kiemelt felsõoktatási intézményeknek minõsíthetné. A javaslat rögzíti a hallgatói kategóriákat, és azt, hogy egy felvételi eljárásban öt helyre lehetne majd jelentkezni.

Az MRK elnöke beszámolt arról, hogy értesüléseik szerint a humán területen vannak olyan szakok, amelyeket teljesen meg akarnak szüntetni.

Az Oktatási Hivatal kedden este 10 óráig meghosszabbította a www.felvi,hu-n a jelentkezés határidejét a felsõoktatási intézményekbe - mondta kedden reggel a Független Hírügynökségnek az Oktatási Hivatal elnöke.

Nyíregyháza - Az a pályakezdõ is rendelkezhet érvényes társadalombiztosítással, akinek még nem sikerült elhelyezkednie. Illetékes szakemberek segítségével próbálunk tanácsot adni: mit tehetünk, ha ilyen helyzetbe kerülünk?

« Előző « 4. oldal »