2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Alkotótábor2012-05-16 12:04:57


A Bihari Népmûvészeti Egyesület 2012. július 23 - július 28. (hétfõtõl-szombatig) rendezi meg a XIV. Országos Felnõtt Csuhéfonó és Kézmûves Alkotótábort

Csökkentette bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát a Mol Nyrt. szerdán.

Az eurót kilenc óra körül 297 forint fölött jegyezték a bankközi devizapiacon, tíz óra után azonban ismét a reggeli, 295 forinthoz közeli szinten járt az árfolyam. Valamennyi fontosabb devizához képest rontott szerda reggelre a magyar fizetõeszköz, miközben az új görög választás kiírásának híre az eurónak sem kedvezett. Elbizonytalaníthatta a piacokat Varga Mihály is, aki szerint reálisan kora õszre várható az IMF-megállapodás.

 


Futsal. Csütörtökön este rendezték a férfi futsal NB I. felsõházi rájátszásának harmadik fordulóját, amelyben mind a két hajdú-bihari gárda kénytelen volt részt venni.

 

 


A parlament az új fogyasztóvédelmi törvény hétfõi elfogadásával kimondta, hogy a közszolgáltatók nem szedhetnek külön díjat azért, mert ügyfelük a számláját sárga csekken, postai befizetéssel egyenlíti ki.


Beszélgettünk futsalról. S amikor ezt a témát kiveséztük, akkor áttértünk a futballra – hogy aztán váltsunk néhány szót a fociról is. Interjú Füredi Andreával, az MVFC nõi szekciójának csapatkapitányával, aki 22 kérdésemre válaszolt – micsoda véletlennek álcázott nem véletlen, egy labdarúgó-mérkõzésen pontosan ennyi focista van a pályán!

A gondozásból kikerült fiatalok legfeljebb 30 éves korukig lakbér fizetése nélkül élhetnek állami lakásban, míg a bérleti díjnak megfelelõ összeg lakásalapban gyûlik.

A személyi jövedelemadó bevallására egy hetük, a társasági adóval és számos más közteherrel történõ elszámolásra pedig két és fél hetük maradt azoknak az adózóknak, akik még nem tettek eleget kötelezettségeiknek. A NAV ügyfélszolgálatai hosszabb ideig tartanak nyitva a hajrában.

Bruttó 5 forinttal csökkenti a 95-ös benzin és 3 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát a Mol szerdán.

Az elõzõ esti szintjén nyitotta a napot kedd reggel a forint, az eurót 292,4 forint körül jegyzik a devizapiacon. A magyar fizetõeszköz hétfõn indult gyengülésnek az euróval együtt a pesszimista nemzetközi piaci hangulatban.

Drámafesztivál Csökmõn2012-05-14 15:58:30

Színjátszó csoportok gyülekeztek 2012. május 11-én délután a csökmõi Faluházba. Ekkor volt ugyanis a Drámafesztivál, ami ötödik alkalommal hívta egybe a színészetet, a színpadi alakítást kedvelõ gyermekeket, és vezetõiket.

Megye II-es eredmények2012-05-14 10:54:42


Tekintse meg milyen eredmények születtek a megye II-es mérkzéseken.

Megye I-es eredmények2012-05-14 10:48:41


Tekintse meg milyen eredmények születtek a megye I-es mérkzéseken.

Tiszavasvári-BMSE 30-262012-05-14 10:13:36

Vereséget szenvedtek férfi kézilabdásaink, s sajnos az ifi sem tudott (42-26-ra nyertek a hazaiak) gyõzni.

Elõdöntõs az MVFC a férfi futsalbajnokságban, a Gödöllõ elleni párharc hétfõn (19 óra 30 perc, Pálfi István Rendezvénycsarnok) este kezdõdik - most duplán érdemes kimenni a csarnokba, hiszen aki tombolát vásárol, az értékes nyereményekkel gazdagodhat.


A Bihari Múzeum konferenciatermében a 95 éves korában elhunyt Soltész Kálmánné Szathmári Erzsébet születésének 100. évfordulójára emlékeztek május 9-én.


- Örömmel tölt el, hogy immár 12. alkalommal rendezhetjük meg az Országos Boncmesteri és Asszisztensi Továbbképzést – jelentette be Dr. Dombi Imre, a Gróf Tisza István Kórház Pathológiai Osztályának vezetõ fõorvosa, amikor megnyitotta az ország minden részébõl érkezett szakembereknek szóló konferenciát a Nadányi Zoltán Mûvelõdési Központban.

Az Országgyûlés akár már a jövõ héten dönthet a távközlési adóról, amennyiben a képviselõk hétfõn felveszik a parlament háromnaposra tervezett napirendjére az errõl szóló kormányzati elõterjesztést, továbbá péntekre új ülésnapot hívnak össze az indítvány elfogadására. A Ház a hét utolsó munkanapján szavazhat a kabinet médiaszolgáltatásokkal és a sajtótermékekkel összefüggõ törvénymódosító javaslatáról is, ezt megelõzõen, szerdán pedig az új Büntetõ törvénykönyvrõl kezdõdhet általános vita.

 

A dollárhoz képest közel négyhavi mélypontra süllyedt az euró jegyzése hétfõ reggel, miután egyre távolodik a gyors görög kormányalakítás esélye. A forint is gyengüléssel kezdte a hetet.

Már nemcsak bankkártyával lehet az interneten lefoglalt vasúti menetjegyek árát kifizetni, hanem a mobiltelefonok egyenlegének terhére is, igaz, csak a teljes árúakét.

Erõemelés és fekvenyomás. Komáromban rendezték meg az erõemelõ és fekvenyomó profi nyílt magyar bajnokságot a Magyar Profi Liga szervezésében.


Milyen hatással lesznek a családokra a  szerdán bejelentett adóintézkedések? – elemzõk válaszolnak.

 

 

 

Szombat este éri el az országot észak felõl a hidegfront. Szombaton még átlagosan 27 fok lesz napközben, vasárnap viszont már csak 15 fok várható az országban - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat. Igaz ez Debrecenre és környékére is.

Több mint egy egységgel gyengült a forint árfolyama péntek reggelre a fontosabb devizákhoz képest: az eurót ismét 290 forint fölött jegyzik.

A német írásbeli vizsgákkal folytatódik az érettségi a középiskolákban pénteken. A diákoknak közép- és emelt szinten is négyféle feladatsort kapnak, szótárat csak az íráskészséget mérõ feladatokhoz használhatnak.

« Előző 1 ... 1088 1089 1090 1091 1092 1093 1094 « 1095. oldal » 1096 1097 1098 1099 1100 1101  ... 1201 Következő »