2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Critical Mass éjjel-nappal2012-05-03 10:17:57


Az országos Critical Mass mozgalomhoz kapcsolódva 2012. április 29-én Berettyóújfalu is bõvelkedett kerékpáros programokban.


Az MVFC második helyen fejezte be az alapszakaszt, így a hetedikként záró Haladás lesz az ellenfele a negyeddöntõben.


A Bihari kistérségben élõ állami gondozott gyermekek társadalmi integrációját segítõ programot valósítanak meg a berettyóújfalui Arany János Gyermekotthonban és a Komádi Gyermekotthonban. A programról sajtótájékoztatón számoltak be az intézmények igazgatói – Fodor István és Hídvégi László – és a megvalósító AVP Hungary Közhasznú Egyesület tagjai szociális területen dolgozó szakemberek és Muraközi István polgármester elõtt.

Csütörtökön a napsütés mellett erõteljes gomolyfelhõ-képzõdésre számíthatunk, délutántól szórványosan zápor, zivatar várható Debrecen és Hajdú-Bihar térségében is.


Debrecen – “A fene bánná, hogy néhány ezer forinttal drágul a mûszaki vizsga, ha csak ez terhelné pluszban az autósok pénztárcáját. Csakhogy a benzinkútnál már jó ideje 450 forint körüli áron mérik a benzint, a szervizben hatezer forintos óradíj alatt a franciakulcsot se nagyon emelik fel a szerelõk, a kötelezõvé tett gyerekülés és telefon-kihangosító szett is egy vagyonba kerül, és akkor még nem beszéltem a 400 forintos óránkénti parkolási díjról, ami a fõvárosi ötödik kerületivel vetekszik” – válaszolta érdeklõdésünkre János, miközben már a sokadik 200-as érmét nyelette el a Dósa Nádor téri parkolóautomatával. Ügyintézni indult…


Hajdú-Bihar – Megnézheti, hogy mely vállalkozások állnak felszámolás alatt.

Majális Mezõsason2012-05-02 10:15:11


Mezõsas – Ebben az évben is ünnepséget rendeztek a dél-Bihari településen. Május elsején ragyogó nyári idõben zajlottak a programo

Szerdán még nagy lesz a hõség, csütörtöktõl azonban fokozatosan enyhül az idõ. Hétvégére már kellemes, mérsékelten meleg idõt ígérnek, jégesõ is elõfordulhat - akár Debrecen és Hajdú-Bihar térségében is.

Erõsen kezdett a forint2012-05-02 09:35:47

A nemzetközi bankközi deviza kereskedelemben 284,16 forintot ért egy euró szerda reggel, gyakorlatilag ugyanannyit, mint kedden este.

A pénzügyi felügyelettõl várja a bankok devizahiteles árfolyamtrükkjének visszamenõleges orvoslását az a férfi, aki jogerõsen pert nyert az OTP Bank ellen, és ennek érdekében a felügyelet elleni perre is készen áll. Õ maga most félmillió forintra számít a bankjától, és a végsõ célja az, hogy a devizahitelezés egész intézményét törvényellenesnek nyilváníttassa.

Egy ideje egyre extrémebb, nemcsak az eurózóna, hanem az egész Európai Unió végét jövendölõ nyilatkozatokkal borzolja a befektetõk idegeit Soros György. Pesszimizmusával azonban nincs teljesen egyedül, és a közelmúltban volt a válságnak olyan epizódja, amelyben igaza lett. Azt állítja, nem érdeke az euró gyengítése.

A kormány egy friss javaslata, jövõ januártól csak úgy engedné a kereskedelmi médiában hirdetni a lakásokat, ha melléjük teszik az energetikai besorolásukat is.

Állami gondozott gyerekek társadalmi beilleszkedését segíti az a két éves program, ami január elején indult Berettyóújfaluban és Komádiban. A Kaláka elnevezésû kezdeményezés célja, hogy a fiatalok késõbb képesek legyenek stabil kötõdést kialakítani, harmonikus családi életet élni és megállják a helyüket a munkaerõpiacon is.

Tisztességtelen a bíróság szerint az OTP hitelezési gyakorlatának egy pontja, így a bank egyik ügyfele valószínûleg kártérítést kap. A bank alacsonyabb árfolyamon adta, de magasabb árfolyamon hajtotta be a hitelt. Ezt a módszert az összes hazai bank alkalmazta, amivel havonta több ezer forintot is veszíthettek a hitelfelvevõk. A bírósági ítélet lavinát indíthat el, ha vérszemet kapnak az adósok, akkor százmilliárdos bukás is fenyegetheti a bankokat.

Budapest, 2012. április 28., szombat (MTI) – Tovább emelkedett az adóhatóságnak tartósan tartozó magánszemélyek és egyéni vállalkozók száma az elsõ negyedévben, a tartósan adós cégek száma ugyanakkor tovább csökkent – derül ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) honlapján közzétett adatokból.

Melegrekordok dõltek meg 2012-04-29 15:08:58

Budapest, 2012. április 28., szombat (MTI) – A budapesti és az országos napi melegrekord is megdõlt szombaton – tájékoztatta Gaál Áron, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa az MTI-t.

Kaba – Április 27-én adták át a Kabai Önkéntes Tûzoltó Egyesület felújított épületét, amelyen Szilágyi Attila a Kabai Önkéntes Tûzoltó Egyesület elnöke, Szegi Emma Kaba polgármestere és Bodó Sándor országgyûlési képviselõ mondott ünnepélyes beszédet.

Hortobágy – „Kifelé bõg a jószág”, érzi a zöld szagát, mondták a régiek. Így jött el minden évben az ideje a kihajtásnak, amikor is a telelõ helyérõl a pusztába indulhatott az állat.

VI. Sárrét Íze Fesztivál2012-04-29 14:58:57

Idén hatatodik alkalommal került megrendezésre a mára már országos hírûvé vált fesztivál Nagyrábén, amely a hagyományok felelevenítését tûzte ki célul.


Debrecen - Hasznos tudnivalók a 2011. évrõl benyújtandó személyi jövedelemadó bevalláshoz.

Itt a meleg, nyit a strand!2012-04-28 13:51:38

Úgy tûnik, ezen a hétvégén minden összejön:  plusz pihenõnap, kora nyári idõ, majális, s a kikapcsolódási lehetõségek széles skáláját tovább bõvíti városunkban a Bihar Termálliget, amely április 28-án nyitja meg szabadtéri medencéit a fürdõzni vágyók számára.

MVFC-Vasas 8-12012-04-28 13:50:03


Gyõzelemmel zárta a futsal NB1 alapszakaszát a kupagyõztes MVFC.

Harmadik alkalommal rendezte meg a „Fonóba szól a nóta” népzenei találkozót a Komádi Városi Népdalkör. A Közösségi Házban megrendezett rendezvényre nagyon sokan eljöttek, sokan csak az elõcsarnokból nézhették a találkozót, mert telt ház volt.

2011 szeptemberében 21 év Komádiban eltöltött egyházi szolgálat után nyugdíjba ment Makay Lehel György, akinek 1990. július 15-én volt a bemutatkozó szolgálata. 2011. szeptemberben új lelkész, Balogh Sándor érkezett Komádiba Sápról.

 

Rendhagyó testületi ülés2012-04-27 13:36:33

Rendhagyó testületi ülés zajlott le április 26-án, ugyanis a szokásos napirendi pontok megvitatása után a hamarosan átadásra kerülõ Makk Kálmán Filmszínházba invitálta Muraközi István polgármester a jelenlévõket .

« Előző 1 ... 1091 1092 1093 1094 1095 1096 1097 « 1098. oldal » 1099 1100 1101 1102 1103 1104  ... 1201 Következő »