2019. augusztus 24. Szombat, Bertalan.
 

Két pályázaton több tízmillió forintot nyert a Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása az átmenet problémájának szakszerû kezelésére, illetve a minõségi oktatás fejlesztésére – hangzott el azon a projektindító rendezvényen, melyet a berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola konferenciatermében tartottak a kistérség polgármesterei, intézményvezetõi számára.

A fenntartó megyei önkormányzat 40 millió forint összeget különített el a berettyóújfalui Arany János Gyermekotthon mûemlék jellegû épületének megújítására. A bõ két hónap alatt elvégzett munkálatok után az ünnepélyes átadóra csütörtökön került sor.

Hetedik alkalommal Székelyhídon a Magyar Kulturális Centrumban rendezték meg azt Érmelléki Kórus Találkozót.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság kiemelten kezeli a kábítószer fogyasztáshoz, illetve ahhoz kapcsolódó bûncselekmények felderítését.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettõl 1000 család megsegítésére kapott élelmiszer adományt.

Filmet forgattak Derecskén2010-12-05 16:54:24

A míves derecskei kézmûves portékák, a város híres épületei, a tájház, az egyházi élet számos pillanata, valamint a látnivalókban gazdag természeti táj is megjelenik azon a több mint ötperces kisfilmen, amit az önkormányzat pályázatírói készítettek el a településen. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

Újabb fontos mérkõzést nyert meg az MVFC Berettyóújfalu a hazai élvonalbeli futsalbajnokságban.

Idei utolsó bajnoki mérkõzésére készül a Mezei-Vill FC élvonalbeli csapata: Trencsényiék december 6-án, hétfõn este fél nyolckor lépnek pályára Budaörsön, a Colorspectrum Aramis otthonában.

A Magyar Vöröskereszt Bázisovijává avatták a helyi Gyermekkert Tagóvodát. Az elsõdleges célja a váltásnak a gyermekek egészséges életmódra való nevelése volt.

Betörtek egy berettyóújfalui raktárépületbe 2010. október elején. A bûncselekmény gyanúsítottját tegnap vették õrizetbe a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság nyomozói.

Vámospércsen a 48-as számú út rekonstrukciójának elsõ üteme; a berettyóújfalui kórház CT-beszerzésével összefüggõ kiadásai, a Bihartorda-Nagyrábé közötti út felújítása, óvodafejlsztés Sárrétudvariban, a debreceni új buszpályaudvar létesítése – csak néhány példa azon költségvetési módosító indítványok közül, amelyeket a parlamenti többség elutasított.

Második helyezést ért el az Eötvös DSK mind a nõi, mind pedig a férfi csapatversenyben a napokban Beleden megrendezett huszonegyedik magyar fekvenyomó-bajnokságon.

Özönvíz2010-12-03 13:54:16

A szokatlanul nagy mennyiségû esõzés egyre több településen okoz komoly gondokat Biharban is.

Félig már kész2010-12-02 16:11:52

Már megtörtént a felújított komádi piactér és környéke részleges átadása. Mint azt Kertész Attilától, a kivitelezõ cég képviselõjétõl megtudtuk, Az Európai kisváros-kép kialakítása Komádiban, ÉAOP-5.1.1/E-09-2009-2007 pályázatból megvalósuló projekt elsõ ütemében az út egyik oldalával elkészültek.

A Körös-Körül Néptáncegyüttes második alkalommal építi fel a Betlehemi jászlat a Város fõterén, mely nagy sikert arat a kilátogatók számára. A jászol egy teljes hónapon keresztül folyamatosan megtekinthetõ, vasárnaponként élõállatokkal várják a kíváncsiskodókat.

A helyi Családsegítõ Szolgálat dolgozói az idõsek nappali napközijébe járók részére ünnepváró programot szervezett „Adventi készülõdés” címmel.

Még a zord idõjárás beköszönte elõtt befejezõdtek az NB III-as pontvadászat küzdelmei. A Tisza-csoportban szereplõ újonc Hajdúszoboszló az egész õszi idény alatt kitett magáért, és a záró, 15. fordulóban sem okozott csalódást drukkereinek.

Az eredetileg tervezett december 17-e helyett december 2-án, csütörtökön játszik az Üllõ FC Csõ-Montage együttesével az MVFC Berettyóújfalu.

Jelentõs uniós támogatással, három települési önkormányzat közös beruházásában valósult meg a három középiskolát magába foglaló Pálfi István TISZK (Térségi Integrált Szakképzõ Központ) mûszaki-, technikai fejlesztése, infrastrukturális átalakítása.

Fonálbogozók Újfaluban2010-12-02 11:25:39

„A lét a fonál, mely összegabalyodásra hajlamos bennünk és rajtunk kívül is” – véli az esztétika szakos bölcsész, aki ennek jegyében rendezett rendhagyó irodalmi estet társaival együtt.

Várhatóan több hajdú-bihari település önkormányzati hivatalában, intézményében is elbocsátásokra kell számítani. A nyugdíjba vonulók (köztük valószínûleg a 40 évnyi munkaviszonyt elérõ nõk helyére) pedig nem vesznek fel új embert – értesültünk a napokban a vezetõktõl.

Az NB III. Tisza-csoportjának utolsó õszi fordulójának szombati játéknapján két hajdú-bihari gárda lépett pályára. A Püspökladány 2-2-es döntetlent játszott az Újfehértóval, a Berettyóújfalu pedig 2-1-es vereséget szenvedett a Tuzsérral szemben. A Mátra-csoportban szereplõ Balmazújváros is ma játszotta volna õszi záró mérkõzését, a Rákosmente elleni találkozó azonban elmaradt az idõjárás miatt.

Futsal. A papírformának megfelelõen magabiztos gyõzelmet aratott a bajnoki ezüstérmes Mezei-Vill FC az élvonal újonca, a Huszárok ellen a futsalbajnokság megyei találkozóján. A két együttes péntek este a berettyóújfalui Kabos Endre Sportcsarnokban csapott össze, ahol a hazaiak 10-2-re gyõztek.

Igazi alsóházi rangadó elõtt áll az NB III. Tisza-csoportjában szereplõ egyik hajdú-bihari klub, a Berettyóújfalu. Az õszi szezon zárófordulójában a 14. helyen álló Újfalu épp az eggyel elõrébb lévõ csapatot, a Tuzsért fogadja.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya tegnap két fiatalkorú fiút vett õrizetbe, akik a megalapozott gyanú szerint a délelõtt folyamán a berettyóújfalui könyvtár elõtt késsel megfenyegettek egy 17 éves fiút, azzal, hogy megölik, ha a kerékpárját és mobiltelefonját nem adja át részükre.

« Előző 1 ... 1090 1091 1092 1093 1094 1095 1096 « 1097. oldal » 1098 1099 1100 1101 1102 1103  ... 1145 Következő »