2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
XV. Bihar-Bihor Expo 2012-04-13 12:05:44

Budapest, 2012. április 12., csütörtök (MTI) – Vasárnap lép életbe az új szabálysértési törvény, amely bevezeti a közérdekû munka fogalmát, a helyszíni bírság kötelezõ mértékét, a fixbírságot és új rendelkezés az ismételt elkövetés szankcionálása is.


Berettyóújfalu – Az egészségügyi intézmények állami kézbe vétele a berettyóújfalui Gróf Tisza István Kórházra is vonatkozik és némi átalakítással jár annak mûködésében.

 


Budapest, 2012. április 12., csütörtök (MTI) – A kormány nem csökkenti az üzemanyagok jövedéki adóját – derül ki Matolcsy György írásos válaszából.

 

 

 

A berettyohir.hu szerkesztõsége nem hivatalos forrásból értesült arról a sajnálatos tényrõl, hogy az elmúlt 2 hétben éjszakánként tipikus zártöréses módszerrel jutottak be elkövetõk néhány lakásba, ahonnan jellemzõen készpénzt, mûszaki cikkeket tulajdonítottak el. A rendõrség munkatársaitól annyit sikerült megtudnunk, hogy nyomozás folyik az ügyben, a hivatalos tájékoztatást csak késõbbre ígérték. Addig is szeretnénk felhívni olvasóink figyelmét: fokozottan vigyázzanak értékeikre!

Heteken belül megkötheti az elsõ adásvételi és bérleti szerzõdéseit a Nemzeti Eszközkezelõ Zrt. A törvényi feltételeknek megfelelõ ingatlanok a hitelt nyújtó pénzügyi intézmény közvetítésével kerülhetnek be a programba, adta hírül Nemzeti Eszközkezelõ Zrt.


A Microsoft számítástechnikai óriás két éven belül fokozatosan felhagy a Windows XP operációs rendszer terméktámogatásával, a felhasználóknak rendszereik újabbra cserélését ajánlja.

Rosszul indult a forint2012-04-13 09:16:53

Szerény gyengüléssel indította a pénteki kereskedést a forint, a legjelentõsebben a dollár erõsödött a forinttal szemben.

Feltehetõen II. világháborús lövedéket találtak Kaba határában az úgynevezett „bakhát” készítése közben.

Méregdrágán mérik a vizet február elsejétõl azoknak, akik mûszakilag rá tudnának kötni a csatornahálózatra, de ezt - bármilyen okból - eddig mégsem tették meg.

 

Változásokat hozott az ingatlanpiacon, hogy 2012 januárja óta a használt ingatlanok adásvételénél is kötelezõ az energiatanúsítvány kiváltása. A rendszer által biztosított átláthatóság a fontos vásárlási szempontok közé emelte az energetikai minõsítést. Mindez a rosszabb energetikai besorolású ingatlanok árát lenyomhatja, míg a felújítottak iránti keresletet élénkítheti.

 

Közép-Európa befektetésiingatlan-piacain a befektetések értéke 847 millió euró volt az idei elsõ negyedévben, ez jelentõsen elmarad a 2011 azonos idõszakától.

A Halmozottan Sérültek Hajdú-Bihar Megyei Szülõszövetségének megbízásából országos stratégia került kidolgozásra halmozottan fogyatékos személyekkel kapcsolatban.

Interjú Ökrös Árpáddal(berettyohir.hu portál által), aki április elseje óta a Berettyóújfalui Hivatásos Tûzoltóparancsnokság parancsnoka. A tûzoltó õrnagy szívesen beszélt új feladatairól, az itteni laktanya felszereltségérõl, s azt is megtudhattuk, sport nélkül lehet élni, csak nem érdemes.

Csütörtök kora reggelre enyhén javult a forint az euróhoz és a svájci frankhoz képest, míg közel egy forintot dolgozott le veszteségébõl a dollárhoz viszonyítva. Kilenc óra körül azonban  gyengülni kezdett a forint, az euró jegyzése ismét 298 forint fölé kúszott, de késõbb ledolgozta ezt a veszteségét.

A Nemzetközi Valutaalap álláspontja szerint a végtörlesztés nem volt jó ötlet: a tehetõsebbeknek segített, rossz hatással volt a forintra és mélyítette a válságot.

Mesekert Berettyóújfaluban2012-04-11 09:47:06

A berettyohir.hu által leközölt hírt és képeket láthatják! A nyiladozó tavasz elsõ jeleit kerestük városunkban - hogy lencsevégre kapjuk és megoszthassuk önökkel, amikor rátaláltunk a Tavasz körúton erre a mesébe illõ kertre

Gyenge szintrõl kezdte a szerdai napot a forint, de a reggel egy óra alatt faragott hátrányából, ennek eredményeként 298 alá süllyedt az euró.

Berettyóújfalu városának polgármestere exkluzív nagyinterjút adott Berettyohir,hu honlapnak A beszélgetést terjedelmi okok miatt két részletben közöljük. A második etapban a magánemberrõl, a férjrõl, az apáról, a fociszurkolóról, a Tankcsapda-rajongóról, Erdély csodálójáról olvashatnak.

Soron következõ testületi ülését március 29-én tartotta városunk képviselõ testülete. Egyebek közt döntöttek az április 1-vel megváltozott helyi autóbusz közlekedésrõl, elfogadták a rendõrség, a polgárõrség beszámolóját, hozzájárulásukról biztosították a házi szociális ellátást végzõ alapítványt, illetve betéti társaságot, módosították az adható kitüntetések körét, hatályon kívül helyeztek két önkormányzati rendeletet.

Futsal – 10–1-es arányban ütötte ki a Mezei-Vill nõi szakasza az élvonalbeli futsalbajnokság alsóházi rájátszásának 2. fordulójában a Kiskunfélegyházát. Érdekesség, hogy a találkozón legalább egyszer minden újfalui játékos bevette az ellenfél kapuját. Az MVFC következõ megmérettetése április 21-én lesz, akkor Szegedi AK Boszorkányok otthonába látogatnak Pallai Gábor tanítványai.

Megye II.-es eredmények2012-04-10 11:02:30

Tekintse meg a hétvégi Megye II-es labdarúgás eredményeit!

Labdarúgás – Nézze meg, hogy milyen eredmények születtek a Megye I.-ben Hajdú-Bihar megyében!

A 29 éves S. Andrea állítja, hogy szexelt az õrrel a börtönben. A nõt azzal vádolják, hogy begyógyszerezte, megszurkálta, majd felgyújtotta férjét.

Csökken a játékadó2012-04-10 10:42:52

A novemberi adóemelés elõtt még több mint 20 ezer nyerõgép üzemelt, ma alig négyezer.

« Előző 1 ... 1095 1096 1097 1098 1099 1100 1101 « 1102. oldal » 1103 1104 1105 1106 1107 1108  ... 1201 Következő »