2024. április 26. Péntek, Ervin.
 


Fejletlennek ítéli a magyarországi bankkártyapiacot - más EU-tagállamokhoz képest - a Magyar Nemzeti Bank (MNB) egy friss tanulmánya. Az elmaradás leginkább az elfogadóhelyek hibája, bankkártyából van elég. Nagy gondot jelentenek a sárga csekkek is - ezek használata akár külön költséggel is járhatna.

Az euró némileg gyengült a dollárral szemben, ami a forintot is kissé gyengítette a szerda esti szinthez képest. A piacok "kifejezetten borús" hangulatát továbbra is az európai és amerikai adósságválság befolyásolja, az Atlanti-óceán egy-egy partját érintõ hírek mozgatják az euró-dollár árfolyamot, ami a forint kereskedésének irányát is meghatározza.

Ötven év után találkoztak újra Komádiban a volt Központi Iskolában (ma Barsi Dénes Ált. Iskola) az 1960/61-es tanévben végzett 8.b. osztályos volt diákok.

Köszönet és hála a holland segítõknek, aki a hollandiai Putten községbõl érkeztek 1700 km távolságból, hogy segítsenek a Komádi Gyermekotthonnak.

Lovasnap Komádiban2011-07-27 14:06:24

Hetedik alkalommal rendezték meg a Hagyományõrzõ Lovasnapot Komádiban és elsõ alkalommal a Komádiból elszármazottak Találkozóját. Reggel a város lakói a Csökmõi fúvószenekar zenéjére ébredtek.

Budapest  (MTI) - Emelte bruttó 3 és 4 forinttal a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt.

Szerda reggel a keddi késõ esti értékekehez képest lényegesen nem változott a forint árfolyama az euróhoz, a dollárhoz és a svájci frankhoz viszonyítva sem. A forint belátható idõn belül inkább csak a külföldi fejlemények hatására mozdulhat, mivel a hazai alapkamat pályája az egyöntetû hazai és nemzetközi várakozásoknak megfelelõen alakul.

Pocsaji falunap kilencedszer2011-07-26 15:29:46

 


Pocsaj - Kilencedik alkalommal fogja megrendezni Pocsaj a falunapot augusztus 6-án.

 

Budapest  (MTI) - Enyhén erõsödött kedd reggelre a forint a legfontosabb devizákkal szemben a bankközi piacon.

Bruttó három és négy forinttal emeli a 95-ös benzin, illetve a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol.

 

Berettyóújfalu több mint 15.000 fõs lakosságának, valamint a városban található számos vállalkozásnak igen elõnyös feltételekkel vezetjük be a ,,BERETTYÓÚJFALU KÁRTYÁT”. Igény fogalmazódott meg a városvezetés, de a lakosság részérõl is a szolgáltatások olcsóbb lehetõségének felkutatására. A településkártya az egy ilyen lehetõség.

Budapest (MTI) - Az amerikai államadósság-limitrõl folyó alkudozás kényszeríti kockázatkerülõ magatartásra a befektetõket a nemzetközi értékpapír- és devizapiacokon. A forint árfolyama szûk tartományban mozgott a hét végén, a forint árfolyama hétfõn kora reggel a 267-es euró jegyzés közelében állt a vasárnap esti 267,54 forint után, nem sokkal nyolc óra elõtt 268,25 forinton jegyezték az eurót.

 

Tagdíjkiegészítéssel együtt 5,6 millió forint a legnagyobb összeg, amit a magánnyugdjípénztárakból kilépett tag kap. A Napi Gazdaság felmérése szerint hatalmas az eltérés az egyes kasszák reálhozam-kifizetései között.

Hajdú-Bihar - A 6000 lelket számláló Komádiban 30 százalékos a munkanélküliségi ráta, pillanatnyilag 815 regisztrált álláskeresõrõl tudnak.

Javított a közép-kelet-európai országok egészére kiadott növekedési elõrejelzésén az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD). Megjegyzik azonban, hogy Kelet-Európa komoly veszélyben van az elhúzódó euróövezeti adósságválság miatt, és a legnagyobb kockázatot az jelentheti, ha a nagy nyugat-európai bankok visszafogják finanszírozási tevékenységüket.

Erõsödött péntek reggel a forint a legfontosabb devizákkal szemben a bankközi piacon. A svájci frankot 225 forint körül jegyezték dél körül körül, a hajnali 227 forint után. Elemzõk szerint tovább erõsödhet a forint, mert a görög mentõcsomagról szóló megállapodás után nõhet a befektetõk kockázatvállalási kedve. A késõbbiekben a hitelminõsítõk értékelése és az amerikai adósságcsökkentési menetrend befolyásolhatja a piacokat.

Felemásan szerepelt a forint csütörtökön. Reggelre erõsödött a magyar deviza, majd gyengült, késõbb, az euró görög mentõcsomagról szóló hírek megjelenése utáni látványos erõsödésével párhuzamosan erõsödött.  nemzetközi piacokon bekövetkezett  forint a bankközi devizapiacon a dollárhoz és a svájci frankhoz képest is, délelõtt azonban veszített értékébõl a forint. Az eurózóna pénzügyi csoportjának vezetõje, Jean-Claude Juncker csütörtökön azt nyilatkozta, nem zárható ki a részleges görög csõd, ezután az euró gyengült. Késõbb azonban erõre kapott az euró, és ezzel párhuzamosan a forint is erõsödött.

Körösszakál – A körösszakáli táncos fiatalok jó szervezõ munkáját dicséri az, hogy ebben az évben tizedik alkalommal rendezik meg a településen a Nemzetiségi Néptánc és Népzenei Tábort.

 

 


Berettyóújfalu – Olvasónk jelezte szerkesztõségünknek, hogy Berettyóújfaluban egy mentõhelikopter az idõsek otthona elõtt többször is megpróbált leszállni - a kép készültéig sikertelenül.

 

Biharnagybajom - Nem a traktor, hanem pótkocsijának a kereke ment át azon a férfin, aki szerda délelõtt súlyosan megsérült Biharnagybajom térségében - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság szóvivõje a korábbi információkat pontosítva az MTI-vel.


 


Több mint 350 milliárd forinttal növelheti a háztartások hitelállományát az utóbbi napok svájcifrank-erõsödése májushoz képest, amennyiben tartósnak bizonyul. Az erõsödés miatt többen élhetnek a törlesztési árfolyam lehetõségével.

 

 

Budapest, 2011. július 20., szerda (MTI) - Magyarország 100 legnagyobb vállalatának összteljesítmény alapján összeállított listáját továbbra is a Mol vezeti, de a TOP10-bõl kiesett az E.On Hungária Zrt. és a Magyar Villamos Mûvek is.


Berettyóújfalu - Aggódva hívta fel szerkesztõségünket a Berettyóújfalun élõ Bukta József, mivel szerinte az egyik helyi építkezésen emberi csontokat forgatott ki a munkagép, ám ezzel senki nem kíván foglalkozni. Ezzel szemben amíg õ sírgyalázásról beszél, addig a terület tulajdonosa, Mezei József szerint félreértés történhetett.

Pocsaj: tiszta víz2011-07-20 15:08:23

 


Pocsaj - Még mindig folynak a munkálatok Pocsajban az Ivóvízminõség-javító program keretében – adta hírül Kecskés Gyula polgármester.

 

 

Konyári Falunap2011-07-20 15:04:04

Konyár - 2011. július 23-án, szombaton Konyáron falunapi rendezvény lesz.

 

« Előző 1 ... 1132 1133 1134 1135 1136 1137 1138 « 1139. oldal » 1140 1141 1142 1143 1144 1145  ... 1201 Következő »