2020. május 25. Hétfő, Orbán.
 

A református egyház egyik legjelentõsebb eseménye zajlott június 5-én a csökmõi református templomban.

Magyarország gyászos napjára, hazánk megcsonkításának 91. évfordulójára emlékeztek meghatóan, lelket megérintõen június 5-én a körösladányi református templomban.

Forgott a bot2011-06-07 18:01:05

Színvonalas mûsort adtak az ifjú csökmõi mazsorettesek a Faluház színháztermében 2011. június 3-án, pénteken délután 18 órakor.

Derecske - A Bocskai iskola pályázatot nyújtott be a WWF Magyarország és a Cetelem Bank által közösen meghirdetett „Zöldebb Iskolákért” pályázatra, melyben a magyarországi általános iskolák számára nyújtanak támogatást fák és bokrok vásárlására.

Futsal - Újoncként indult és megnyerte a nõi NB II-es futsalbajnokságot az MVFC Berettyóújfalu csapata. A bihari lányok rendkívül kiegyensúlyozottan teljesítettek az egész pontvadászat során – mindössze egyetlen vereséget szenvedtek –, sõt a Magyar Kupában is szépen helytálltak, hiszen a legjobb négy közé jutottak, ahol a késõbbi gyõztessel szemben maradtak alul. Addigra azonban már több NB I-es gárdát búcsúztattak...

Futsal - Nehéz helyzetben várja a finálé harmadik meccsét a sérülésekkel sújtott MVFC.

Berettyóújfalu, Hajdúszoboszló - A nemrég még NB II-ben szereplõ Baktalórántháza ellen aratott 2-0-s gyõzelmet az NB III. Tisza-csoportjában szereplõ Berettyóújfalu. De nem csak ennek örülhettek a megyénkbeli futballrajongók, hiszen a Hajdúszoboszló is gyõzedelmeskedni tudott a Kótaj ellen. A részleteket itt tudja megtekinteni.

Baleset történt a 47-esen2011-06-05 16:03:44


Mikepércs – HAON – Baleset történt a 47-esen Sáránd és Mikepércs között a szociális otthon elõtt,  két személygépkocsi frontálisan ütközött.


A Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok Igazgatósága és Berettyóújfalu Önkormányzatának közös kiadásában jelent meg könyv, melynek címe: Berettyóújfalu az új kõkortól napjainkig. A könyvet csütörtökön mutatta be a Bihari Múzeumban Lakner Lajos megyei múzeumigazgató.

A város képviselõ testülete döntött arról, hogy Berettyóújfalu településkártya néven olyan kártyarendszert vezetnek be, amely a városban lakóhellyel rendelkezõ polgároknak nyújt kedvezményt.


A Város Napja köré szervezett felújítások átadása június elsõ napján is folytatódott. Ezúttal a Népligetben megújult játszótér ünnepélyes átadására és birtokba vételére került sor.


Körösszegapáti – Csizmadia Tibor tiszteletes úr, egész napos kirándulásra vitte az apáti református egyházközösség tagjait.

Május végén megkezdõdött a csökmõi református templom felújítása, amit pályázati pénzbõl finanszíroznak. Korábban felhívásra
lakossági adományok is gyûltek a külsõ- és belsõ munkálatok elvégzésére. A megújult épületet várhatóan õsszel adják majd át.

Gyönyörû festményeket láthattak azok, akik ellátogattak június 1-jén Csongrádi Norbert elsõ kiállítására. A csökmõi alapfokú mûvészeti iskola grafika tanszakos tanulója elõször mutatkozott be közönség elõtt.


Hajdú-Bihar, Berettyóújfalu - 2011. május 24-29-ig az ausztriai Söldenben 38 ország, több mint 500 versenyzõje vett részt a Fekvenyomó Világbajnokságon.

A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Mûvelõdési Központ támogatásával, a megyei Ünnepi Könyvhét egyik rendezvényeként mutathatta be B. Kiss Andrea S.O.S. Elváltam! címû regényét a csökmõi könyvtárban 2011. május 27-én.

A Bihar megyei Mûemlékvédõ Alapítvány keretein belül folytatott felmérés során, a temetõ jellegzetes sírkerítései is feldolgozásra kerültek. Ezek, a temetõ régi arculatát meghatározó munkák, funkcionalitásuk mellett, a díszítményeik jelentéstartalma révén temetkezési kultúránk kiemelkedõ értékei.

Az új ápolási igazgató – Dr. Korcsmárosné Melher Erzsébet – elképzelésének köszönhetõen, és Kun József gazdasági igazgató hathatós támogatásával egy üresen álló lakosztályt alakítottak át oktatóteremmé a Gróf Tisza István Kórház nõvérszállóján.

Néhány hónappal ezelõtt honlapunkon és városunk weboldalán is szavazhattak a látogatók, kit látnának legszívesebben a Város Napja rendezvénysorozat záróestéjén a frissen felavatott fõtér színpadán. Talán sokak számára nem meglepõ, az X-Faktor elõadói messze megelõztek mindenkit a megszerzett szavazatok tekintetében.


Három új turisztikai látványossággal gazdagodott a Hortobágyi Nemzeti Park !

A hagyományos hortobágyi idegenforgalmi vonzerõ – puszta, csikós, gulyás – mellett egyre nagyobb teret kapnak az ökoturisztikai értékek is a Hortobágyon. Az új fejlesztések eredményeit a nemzeti park május 30-án mutatta be az Európai Unió agrárminisztereinek.

Az informális találkozó keretében az agárminiszterek megismerkedtek a Hortobágy természeti és kulturális örökségével, megtekintették a HNPI több kiállítását, valamint részt vettek a több mint 300 éves Mátai ménes programján. A nagyszabású rendezvény közremûködõ szervezetei a Hortobágyi Nonprofit Kft. és a Hortobágy Halgazdaság Zrt. voltak.


Az idei város napi ünnepségen Berettyóújfalu önkormányzata díszpolgári címet adományozott a város szülöttének, Cs. Erdõs Tibornak. A Kolozsváron élõ festõmûvész nem lehetett jelen, a kitüntetést fia, Cs. Erdõs Zsigmond vette át, aki felolvasta édesapja levelét, majd átnyújtotta a városnak küldött egyik festményét. Íme a levél:


Berettyóújfalu - A frissen felújított és átadott Szent István téren, jónéhány programmal várták az érdeklõdõket.

A felújítási munkálatok megkezdése miatt, pénteken este, ideiglenesen, lezárták a 47-es fõút városi szakaszán található vasúti átjárót. A forgalmat a bakonszegi út, illetve - a belváros felõl érkezõknek - a vasútállomás irányába terelték. Az egyirányú haladás miatt kisebb torlódások lehetnek, a menetidõ növekedésével kell számolni. Az illetékes tájékoztatása szerint, a munkálatok - várhatóan - május 31-én, kedden az esti órákban fejezõdnek be, a felújított, döccenésmentes vasúti keresztezõdést ezután vehetik újra birtokukba a közlekedõk.

Szombaton teljesedett ki a város napja alkalmából rendezett ünnepségsorozat. Ekkor volt az ünnepi testületi ülés, átadták a város szívében található Szent István teret, illetve hét felnõtt és két gyermek állampolgári esküt tett.

« Előző 1 ... 1135 1136 1137 1138 1139 1140 1141 « 1142. oldal » 1143 1144 1145 1146 1147 1148  ... 1200 Következő »