2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Vasárnap nyitnak a strandok2011-04-28 09:34:46
Hajdú-Bihar - Árat csak óvatosan emelnek a megyénkbeli fürdõk.

A legtöbb megyénkbeli fürdõben lehet majd pancsolni május elsején, a strandszezon hagyományos nyitónapján. Kabán gõzerõvel folyik a munka, hogy vasárnapra befejezõdjön a fõépület homlokzatának és tetejének felújítása, a medencék tisztítása, javítása – tudtuk meg Borbély Alfréd fürdõvezetõtõl.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság, Bûnügyi Osztálya közigazgatási hatósági eljárás keretén belül vizsgálatot folytat Socaci /Kerekes/ Ida bakonszegi lakos eltûnése ügyében

Futsal - Rába ETO elsöprõ gyõzelmével ért véget a férfi futsal Magyar Kupa-sorozat: a gyõriek az MVFC Berettyóújfaluval játszottak a húsvétvasárnapi, gyöngyösi fináléban, és 9-0-ra gyõztek a bihari alakulat ellen.

A Bihari Természetbarát Egyesület is csatlakozott az országos Critical Mass mozgalomhoz, hogy kerékpáros felvonulásukkal jelezzék, kiállnak a környezetbarát, tiszta és csendes kerékpáros közlekedés mellett.

Muraközi István polgármester a mai képviselõ testületi ülésen számolt be arról, hogy hányan kérték magyar állampolgárságukat a polgármesteri hivatalban.

Sápon 101 szál tulipánnal köszöntötték az 1910. április 15- én, Földesen született Nagy Istvánné Földesi Ilonát.

A címben leírt gondolat volt a jelmondata annak a környezetvédelmi hétnek, amit a csökmõi Bocskai István Általános Iskola szervezett április 14-tõl 22-ig.

Öregek Napja Mezõsason2011-04-21 13:23:48

Mezõsas - 2011. április 9-én tartották a településen az öregek napi ünnepséget, ahol a község szépkorú lakosságát köszöntették.

Püspökladány - Arnóth Sándor március 16-i tragikus halála okán június 5-én (vasárnap) új országgyûlési képviselõt választanak a Hajdú-Bihar megye 6. számû választókerületében élõk (Báránd, Bihardancsháza, Biharnagybajom, Bihartorda, Földes, Kaba, Nádudvar, Nagyrábé, Püspökladány, Sáp, Sárrétudvari, Szerep és Tetétlen), ezzel egyidõben pedig a püspökladányiak új polgármesterükrõl is dönthetnek.

Körösszegapáti - A helyi református gyülekezet a húsvét elõtti nagyhét kezdõ napján, virágvasárnap „tavaszváró” családi délutánt szervezett.


Futsal - Különösebb tét nélkül várhatja a Mezei-Vill FC a férfi élvonalbeli futsalbajnokság alapszakaszának soron következõ – egyébiránt utolsó – fordulóját, hiszen már biztos, hogy Bacsó Richárd vezetõedzõ alakulata a második helyen végez a Rába ETO mögött a pontvadászat eme részében.

Tizennegyedik alkalommal rendezték meg Biharkeresztesen a Bihar-Bihor Expot. 2011. április 15-én kiállítók standjaival népesült be a sportcsarnok.

Idén is szavalóversenyt rendezett a csökmõi Bocskai István Általános Iskola a költészet napja alkalmából április 11-én és 12-én.

Hétfõ délután a felsõ tagozatos tanulók, kedden délután pedig az alsósok adtak elõ különféle költeményeket a zsûri, a szülõk, és a diáktársak elõtt.

Batyusbált szervezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csökmõi csoportja 2011. április 9-én este a Kettõs iskolában.

Biharkeresztes - Az olaszok bútorüzemet, egy debreceni cég varrodát nyit a határvárosban.

Húsz személynek biztosít munkát a nyár közepétõl egy részben olasz, részben helyi érdekeltségû bútorüzem Biharkeresztesen – erõsítette meg a Naplónak hétfõn Barabás Ferenc polgármester.

Megkérjük a lakosságot, hogy a lomtalanításra szánt hulladékaikat a városkép elfogadhatóbb megjelenése – a guberálók által okozott plusz szemetelés, szemétszétszórás megelõzése – érdekében április 16-a elõtt lehetõleg 2011. április 15-én, legkésõbb 2011. április 16-án 07. óráig az alábbiak betartása mellett helyezzék ki:

Ez volt a nyolcadik év,amikor április elején grafikaversenyre várták a környezõ települések rajzolni tudó gyermekeit Csökmõre. Idén öt település képviseltette magát a Faluház, Könyvtár és Alapfokú Mûvészeti Iskola által meghirdetett rendezvényen.

Futsal - A Magyar Kupa-elõdöntõ után a bajnokságban is összemérte erejét azMVFCBerettyóújfalu és a Colorspectrum Aramis: a péntek esti találkozót magabiztosan – 7–2-re – nyerte a hazai csapat, a Mezei-Vill együttese.

Az alacsony gyermeklétszám miatt a váncsodi gyerekek a berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában folytatják tanulmányaikat. Az intézményi társulásról legutóbbi testületi ülésén döntött a bihari város önkormányzata.

Berettyóújfalu – Megemelte a mezõgazdasági földterületek bérleti díját az önkormányzat, ugyanis az utóbbi években a bérleti díjakat csak az infláció mértékével növelte a korábbi képviselõ testület.

Új oldaláról mutatkozott be a Csökmõi Népdalkör, akik Gál István zenetanárral összefogva egy rendkívüli showmûsorral álltak színpadra április 1-jén, Bolondok napján a csökmõi Faluházban.

Megjelent a berettyóújfalui Szélsõ Érték zenekar bemutatkozó albuma.

Berettyóújfalu legidõsebb lakóját, a 100. születésnapját ünneplõ Takó Sándorné Szakadát Ilonát köszöntötte Muraközi István polgármester, Ökrös Zoltán jegyzõ és Törökné Kovács Judit anyakönyvvezetõ. Virágcsokorral, ajándékkosárral kedveskedtek a szép kort megélt dédmamának. Az ünnepelt meghatódottságát növelte, amikor a jegyzõ átadta Orbán Viktor miniszterelnök köszöntõlevelét és a különleges eseményt megörökítõ Emléklapot.

Az oszták székhelyû Novum Kiadó gondozásában megjelent B. Kiss Andrea S.O.S. Elváltam! c. regénye.

Megyei mélyrézfúvós versenyt rendezett március 25-én a csökmõi alapfokú mûvészeti iskola. 2008-ban szervezték meg az elsõ ilyen találkozót, ami egyedülálló a megyében, és a szabályoknak megfelelõen háromévente kell meghirdetni. Idén huszonhét tanuló versenyzett négy korcsoportban.

« Előző 1 ... 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 « 1147. oldal » 1148 1149 1150 1151 1152 1153  ... 1201 Következő »