2020. február 19. Szerda, Zsuzsanna.
 

 

 

" Az ember rákényszerül lassan, hogy önbíráskodjon, mert hiába tesz feljelentést, nem történik semmi." - panaszolta a csökmõi Vetési Imre, aki azért keresett fel, hogy elmesélje, milyen tapasztalatai vannak az utóbbi idõben a Csökmõn elszaporodó lopásokkal kapcsolatban.

 

A püspökladányi Nádházi Attila volt az egyetlen hajdú-bihari résztvevõje annak az elsõ ízben megrendezett európai szintû versenynek, mely a kétkezi munkavégzést hivatott népszerûsíteni.

 

Szalagtûzõ a Bessenyeiben2008-10-07 22:24:21

Vannak középiskolák, ahol már így õsszel megtartják a végzõs diákok szalagtûzõjét. Berettyóújfaluban a Bessenyei György Szakközépiskola nyitja a sort.

Nagyrábé (HBN) – Benépesült szeptember utolsó szombatján a Füstpuszta Kastélykert a Lurkónia Sárréti Kamaszfesztivál és Falunapon. Az idõjárás is kegyes volt a vendégekhez, mert az egész hetes esõzés után ragyogóan sütött a Nap.

Mikepércs -A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Mûvelõdési Központ csatlakozva a Magyar Olvasástársaság felhívásához megyei mesemondó versenyt rendezett a Népmese Napja tiszteletére a megye településein élõ általános iskolások részére.


Jó hangulatban telt a hétvége Komádiban a rossz idõ ellenére is. A szombati szüreti felvonulás és mulatság remekül sikerült, és sok látogatót vonzott.

Teltház elõtt adta elõ a csökmõi sárkányhúzás történetét a Nagyváradi Táncegyüttes szombaton este a Faluház színháztermében.

Tiba István foglalhatja el a hétfõn lemondott Arnóth Sándor helyét a parlamentben. A Fidesz Hajdú-Bihar megyei választmányának 42 tagja pénteken egyhangúlag döntött a balmazújvárosi polgármester mellett.

Egy ember meghalt, ketten súlyosan, hárman pedig könnyebben sérültek meg abban a balesetben, amely pénteken este történt a 35-

ös fõút, Hajdúböszörményen átvezetõ szakaszán, ahol három autó ütközött össze.

A mai naptól a polgárõrség is védi Magyarhomorog települést -jelentette be Nagy Barna polgármester azon az összejövetelen, amelyen az az 54 fõ is megjelent, akik a helyi polgárõr egyesületnek lettek a tagjai.

Remek õszi programok várhatók októberben a dél-bihari falvakban.

Útkarbantartás miatt lassabban haladhat a forgalom a 47-es fõúton, Csökmõnél.

Karóval fejbe ütötte2008-10-02 14:47:13

Szerda délután egy férfi bántalmazásáról tettek bejelentést Szerepen. A 45 éves férfit egy 15 éves fiú elõzetes szóváltást követõen bántalmazta egy bottal.

Püspökladány – Az uniós hazai forrásokra pályázókat ingyenes tanácsadással váró Új Magyarország Pontot avattak szeptember 30-

án, a Püspökladányi kistérségben.

Titokzatos fantom bukkant fel a hajdú-bihari Tetétlenen. Senki nem tudja, hogy honnan jött és mit akar, de azt mondják, nagyon gyors és olyan 220 körül lehet. Nem mindenki hisz benne, néhány helyi szerint vagy létezik vagy nem, más viszont már a nyomába is eredt, csak mezítláb volt, ezért nem tudta elcsípni.

Megyénkben százezer hektárról mintegy 800 ezer tonna termés várható, több, mint az Európai Unió összes tagállamában idén intervencióra felajánlható mennyiség (ami idén 700 ezer tonna).

Debrecen, Ártánd – Mozgalmas hétvégén vannak túl a pénzügyõrök, hiszen Ártándon több ezer karton cigaretta és iraki határsértõk is fennakadtak a rostán.

Megszúrta élettársát2008-09-30 08:15:02

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság halált okozó testi sértés elkövetésnek megalapozott gyanúja miatt tegnap éjszaka õrizetbe vett egy ártándi férfit, aki egy késsel mellkason szúrta élettárást.

Hamarosan kibõvített és kicsinosított strandokon pancsolhatunk a megye több településén is, ahol jelentõs fürdõfejlesztések vannak folyamatban.

Budapest, Debrecen, Püspökladány – Becsülendõ, hogy Arnóth Sándor a történtek után az egész parlamenttõl elnézést kért és azonnal lemondott – vélekedett Kósa Lajos, Debrecen polgármestere.

Buszbaleset Hajdúszováton2008-09-29 08:37:59
Hajdúszovát -
Két súlyos, és három könnyû sérültje lett annak a balesetnek, amely hétfõn reggel történt Hajdúszováton a Batthányi és a József Attila utcák keresztezõdésében, ahol egy busz és egy autó karambolozott.

A motoron utazó mindkét személy megsérült abban a balesetben, amely vasárnap délután történt Debrecenben a Sámsoni úton, ahol egy motor és egy autó ütközött össze.

Totális ellenõrzés lehet a jövõben az utakon, a számtalan kamera nemcsak a díjfizetést, a szabályszegést, a gyorshajtást figyelné, de ellenõrizné a zöldkártya meglétét vagy a kamionstop betartását is.

Két nyerges-vontató, és két személyautó ütközött össze, pénteken kora reggel a 42-es fõúton Berettyóújfalu határában.

« Előző 1 ... 1140 1141 1142 1143 1144 1145 1146 « 1147. oldal » 1148 1149 1150  Következő »