2024. május 11. Szombat, Ferenc.
 


Körösszegapáti – Csizmadia Tibor tiszteletes úr, egész napos kirándulásra vitte az apáti református egyházközösség tagjait.

Május végén megkezdõdött a csökmõi református templom felújítása, amit pályázati pénzbõl finanszíroznak. Korábban felhívásra
lakossági adományok is gyûltek a külsõ- és belsõ munkálatok elvégzésére. A megújult épületet várhatóan õsszel adják majd át.

Gyönyörû festményeket láthattak azok, akik ellátogattak június 1-jén Csongrádi Norbert elsõ kiállítására. A csökmõi alapfokú mûvészeti iskola grafika tanszakos tanulója elõször mutatkozott be közönség elõtt.


Hajdú-Bihar, Berettyóújfalu - 2011. május 24-29-ig az ausztriai Söldenben 38 ország, több mint 500 versenyzõje vett részt a Fekvenyomó Világbajnokságon.

A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Mûvelõdési Központ támogatásával, a megyei Ünnepi Könyvhét egyik rendezvényeként mutathatta be B. Kiss Andrea S.O.S. Elváltam! címû regényét a csökmõi könyvtárban 2011. május 27-én.

A Bihar megyei Mûemlékvédõ Alapítvány keretein belül folytatott felmérés során, a temetõ jellegzetes sírkerítései is feldolgozásra kerültek. Ezek, a temetõ régi arculatát meghatározó munkák, funkcionalitásuk mellett, a díszítményeik jelentéstartalma révén temetkezési kultúránk kiemelkedõ értékei.

Az új ápolási igazgató – Dr. Korcsmárosné Melher Erzsébet – elképzelésének köszönhetõen, és Kun József gazdasági igazgató hathatós támogatásával egy üresen álló lakosztályt alakítottak át oktatóteremmé a Gróf Tisza István Kórház nõvérszállóján.

Néhány hónappal ezelõtt honlapunkon és városunk weboldalán is szavazhattak a látogatók, kit látnának legszívesebben a Város Napja rendezvénysorozat záróestéjén a frissen felavatott fõtér színpadán. Talán sokak számára nem meglepõ, az X-Faktor elõadói messze megelõztek mindenkit a megszerzett szavazatok tekintetében.


Három új turisztikai látványossággal gazdagodott a Hortobágyi Nemzeti Park !

A hagyományos hortobágyi idegenforgalmi vonzerõ – puszta, csikós, gulyás – mellett egyre nagyobb teret kapnak az ökoturisztikai értékek is a Hortobágyon. Az új fejlesztések eredményeit a nemzeti park május 30-án mutatta be az Európai Unió agrárminisztereinek.

Az informális találkozó keretében az agárminiszterek megismerkedtek a Hortobágy természeti és kulturális örökségével, megtekintették a HNPI több kiállítását, valamint részt vettek a több mint 300 éves Mátai ménes programján. A nagyszabású rendezvény közremûködõ szervezetei a Hortobágyi Nonprofit Kft. és a Hortobágy Halgazdaság Zrt. voltak.


Az idei város napi ünnepségen Berettyóújfalu önkormányzata díszpolgári címet adományozott a város szülöttének, Cs. Erdõs Tibornak. A Kolozsváron élõ festõmûvész nem lehetett jelen, a kitüntetést fia, Cs. Erdõs Zsigmond vette át, aki felolvasta édesapja levelét, majd átnyújtotta a városnak küldött egyik festményét. Íme a levél:


Berettyóújfalu - A frissen felújított és átadott Szent István téren, jónéhány programmal várták az érdeklõdõket.

A felújítási munkálatok megkezdése miatt, pénteken este, ideiglenesen, lezárták a 47-es fõút városi szakaszán található vasúti átjárót. A forgalmat a bakonszegi út, illetve - a belváros felõl érkezõknek - a vasútállomás irányába terelték. Az egyirányú haladás miatt kisebb torlódások lehetnek, a menetidõ növekedésével kell számolni. Az illetékes tájékoztatása szerint, a munkálatok - várhatóan - május 31-én, kedden az esti órákban fejezõdnek be, a felújított, döccenésmentes vasúti keresztezõdést ezután vehetik újra birtokukba a közlekedõk.

Szombaton teljesedett ki a város napja alkalmából rendezett ünnepségsorozat. Ekkor volt az ünnepi testületi ülés, átadták a város szívében található Szent István teret, illetve hét felnõtt és két gyermek állampolgári esküt tett.

Debrecen, Hajdúböszörmény, Berettyóújfalu - Kattintson, és nézze meg, milyen istentiszteleti alkalmakon vehet részt Hajdú-Biharban.

Eddig 11 esetben károsította meg a derecskei üzleteket az a debreceni férfi, aki 4 éves gyermekével a nyakában tért be vásárolni különbözõ kisboltokba, kocsmába, ám a fizetés alól kimentette magát, mondván, hozza a pénzt azonnal.

Elfogták a rendõrök azokat a férfiakat, akik kétszer törtek be egy körösszakáli boltba. A két férfi jelenleg bûnügyi õrizetbe van. A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság Bûnügyi Osztálya kezdeményezte elõzetes letartóztatásukat.

Számtalanszor elõfordult már, hogy a trükkös tolvajok ilyen-olyan ürüggyel próbáltak bejutni rendszerint idõs emberek otthonába. Kedden délután egy 87 éves berettyóújfalui asszonyt két férfi keresett fel azzal, hogy az áramszolgáltató munkatársai.


Az önkormányzat képviselõ testülete „áldását” adta arra, hogy a polgármester testvérvárosi kapcsolatról írjon alá megállapodást a kínai Manzouli városával.

Közös testületi ülésen döntöttek az újfalui és mezõsasi képviselõk arról, hogy július elsejével körjegyzõséget hoznak létre.

Csütörtöki testületi ülésükön döntöttek a képviselõk a mezõõri járulék összegérõl.

Csütörtöki testületi ülésén módosította az önkormányzat képviselõ testülete a helyi környezetvédelmérõl szóló rendeletét – tájékoztatta portálunkat Muraközi István.


Berettyóújfalu – Elõre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bûntett megalapozott gyanúja miatt tett vádjavaslatot az ügyészség felé a rendõrség azzal a 27 éves asszonnyal szemben, aki a nyomozás szerint tavaly februárban megszurkálta, gyúlékony anyaggal leöntötte, majd lángra lobbantotta 31 éves férjét berettyóújfalui házukban.

Labdarúgás -

Egyre közelebb kerülünk a végjátékhoz, a Magyar Kupa 2011-2012. évi Hajdú–Bihar megyei selejtezõjének negyedik fordulójában immár csupán négy mérkõzést rendeznek.


Körösszegapáti – Tanév végéhez közeledve a pedagógusok több lehetõséget biztosítanak arra, hogy a gyermekek tanúbizonyságot tehessenek megszerzett tudásukról.

« Előző 1 ... 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 « 1144. oldal » 1145 1146 1147 1148 1149 1150  ... 1201 Következő »