2019. december 11. Szerda, Árpád.
 

Egy jól mûködõ, anyagi gondoktól mentes vadásztársaság. Röviden ez jellemzi a biharkeresztesi Petõfi Vadásztársaságot, amirõl az elnökkel, Szabó Vincével beszélgettem.

Forgalomkorlátozásra számítsanak a szerda délutáni DVSC-TEVA – Nyíregyháza Spartacus Ligakupa mérkõzés miatt – figyelmeztetett a rendõrség. A labdarúgó meccs zavartalan lebonyolítása érdekében 14.30 és 19 óra között a Nagyerdei körúton a Martinovics utca keresztezõdésétõl a Hadházi út keresztezõdéséig minden jármû forgalma tilos.

Egészséget mindenkinek2008-10-14 15:07:30

"Egészséget mindenkinek" címmel hirdette meg egy hétig tartó rendezvényét a csökmõi Gondozási Központ. Október 13-tól október18-ig számtalan hasznos programot kínálnak nem csak az idõseknek, de minden érdeklõdõnek. Ez a rendezvény már több éves hagyománynak örvend, hiszen minden év õszén megrendezi az intézmény.

Amennyiben érdeklik az ingatlanok adás- vétele, adózás, esetleg vásárolni is szeretne a közeljövõben?

Látogasson ki a Bihari Számadó napokra!

A feng shui azoknak is kínál lehetõséget, akik szerelemre, kapcsolatra, esetleg házasságra vágynak. Illetve megromlott párkapcsolatuk javítására is van esélyük azoknak, akik megfelelõen használják a kínai térrendezés tanácsait.

Ártánd – Nagy mennyiségû magyar adójegy nélküli cigarettára bukkantak a vámosok hétfõ hajnalban egy román honosságú kamionban az Ártándi határátkelõn – tájékoztatta Kupecz József, a vám- és pénzügyõrség regionális parancsnokságának szóvivõje.

A szombat délelõttre beígért szüreti felvonulást csak délután láthatták azok, akik kilátogattak Váncsod fõutcájára.

Pocsaj -Immár második alkalommal rendezte meg vasárnap délután a Román Kisebbségi Önkormányzat Pocsajban a csigacsináló találkozót.

 

Tûzhöz riasztották, de végül nem ért oda az a tûzoltóautó, amelyik vasárnap délután balesetezett Berettyóújfaluban, a 47-es út, Derecske felé vezetõ szakaszán.

Kedvezõ volt az idõ az újirázi falunapra és búcsúra október második hétvégéjén. Az egyébként csendes, alig párszáz lelkes faluba vasárnap többezer látogató érkezett.

Feldíszített fogatok, nótaszó és népi tánc verte fel a csendet Csökmõn, október 11-én délután. A szüreti felvonulást sokan megnézték.

Hét darab, kártyanyílással ellátott bankautomata elõlapot, az elõlapok lefestésére szolgáló anyagot találtak a pénzügyõrök szerdán egy moldáv-román állampolgár vezette kisbuszban az ártándi határátkelõn - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság sajtóügyelete.

Hol lesz útlezárás a Mihály napi vásár miatt? Mire kell vigyázni? Itt megtudhatja!

Újonnan azonban már nem csak az E-kkel kell vigyázni, egy debreceni üzletben ugyanis találtak a héten melaminos mogyorót. Aki nem tudná, ez a tejeredetû adalékanyagokban lehet, kínai termékekben pedig mostanság elég gyakori az elõfordulási esélye.

Súlyos sérülésekkel szállították kórházba annak a lakóháznak a tulajdonosát, amelyik csütörtökön késõ este robbant fel Debrecenben, a Pacikert utcán.

Mint minden évben, most is mozgalmas lesz október második hétvégéje Újirázon. A környékbelieknek érdemes lesz odalátogatni.

Hajdú-Bihar –Az úgynevezett kéknyelv-betegség miatt megyénkben is korlátozó intézkedéseket léptetett életbe az állategészségügyi hatóság azt követõen, hogy a borsod megyei Gelej községben egy beteg szarvasmarhát találtak.

 

 

" Az ember rákényszerül lassan, hogy önbíráskodjon, mert hiába tesz feljelentést, nem történik semmi." - panaszolta a csökmõi Vetési Imre, aki azért keresett fel, hogy elmesélje, milyen tapasztalatai vannak az utóbbi idõben a Csökmõn elszaporodó lopásokkal kapcsolatban.

 

A püspökladányi Nádházi Attila volt az egyetlen hajdú-bihari résztvevõje annak az elsõ ízben megrendezett európai szintû versenynek, mely a kétkezi munkavégzést hivatott népszerûsíteni.

 

Szalagtûzõ a Bessenyeiben2008-10-07 22:24:21

Vannak középiskolák, ahol már így õsszel megtartják a végzõs diákok szalagtûzõjét. Berettyóújfaluban a Bessenyei György Szakközépiskola nyitja a sort.

Nagyrábé (HBN) – Benépesült szeptember utolsó szombatján a Füstpuszta Kastélykert a Lurkónia Sárréti Kamaszfesztivál és Falunapon. Az idõjárás is kegyes volt a vendégekhez, mert az egész hetes esõzés után ragyogóan sütött a Nap.

Mikepércs -A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Mûvelõdési Központ csatlakozva a Magyar Olvasástársaság felhívásához megyei mesemondó versenyt rendezett a Népmese Napja tiszteletére a megye településein élõ általános iskolások részére.


Jó hangulatban telt a hétvége Komádiban a rossz idõ ellenére is. A szombati szüreti felvonulás és mulatság remekül sikerült, és sok látogatót vonzott.

Teltház elõtt adta elõ a csökmõi sárkányhúzás történetét a Nagyváradi Táncegyüttes szombaton este a Faluház színháztermében.

Tiba István foglalhatja el a hétfõn lemondott Arnóth Sándor helyét a parlamentben. A Fidesz Hajdú-Bihar megyei választmányának 42 tagja pénteken egyhangúlag döntött a balmazújvárosi polgármester mellett.

« Előző 1 ... 1137 1138 1139 1140 1141 1142 1143 « 1144. oldal » 1145 1146 1147 1148  Következő »