2024. április 26. Péntek, Ervin.
 


Derecske - Grafikusmûvészek alkotnak tíz napon keresztül Derecskén.

 

Kedden optimistává vált a nemzetközi befektetõi környezet, ami a forint piacára is visszahozta a vevõket. Az euró jegyzése 273 forintról 271 forintra, a svájci frank kurzusa 237 forintról 232,50 forintra süllyedt.

Néhány héten belül a kormány elé kerülhet az a javaslat, amely a Világgazdaság információ szerint a megyék mostani feladatainak nagy részét az állam hatáskörébe utalná. A lap keddi száma szerint a megyék a javaslat szerint a területfejlesztési munkát vennék át.

Gyengült hétfõ délelõtt a forint a bankközi devizapiacon, a svájci frankot új csúcson, 238,22 forinton jegyezték tíz óra elõtt. Kora hajnalban az ázsiai kereskedési szakaszban a svájci frank árfolyama újabb rekordot ért el az euróval és a dollárral szemben is.

Debrecen - Az állami adóhatóság kényszer útján szedi be az esedékességkor meg nem fizetett adót, illetve járulékot, valamint az adók módjára behajtandó köztartozást. Ez az eljárás a végrehajtás, amelyre a bírósági végrehajtásról szóló 1994. évi LIII. törvény (rövidítve csak: Vht.) rendelkezéseit kell alkalmazni.

 


Derecske - Tizenöt év alatt félezernél is több grafikai lapot adományozott Derecskének a mûvésztelep.

 

 Titokzatos pillanatokban volt részem július 6-án. Kicsit olyan érzés volt az egész, mintha hirtelen belecsöppentem volna egy kalandregénybe. Mindez a templom udvarán történt délelõtt tíz órakor. Elõtte negyedórával hívott a tiszteletes asszony, hogy ha érdekel a dolog, akkor menjek át. Persze, hogy érdekelt. Vittem magammal könyvtáros kolléganõmet is, hiszen a régmúlt dolgaival szakmájából kifolyólag õ is szívesen foglalkozik. Ott volt még községünk polgármestere, Varga József, az alpolgármester, Tóth Ferenc, Csökmõ legidõsebb férfi lakosa, Kovács József, valamint a templom felújítását végzõ munkások. És természetesen jelen volt Kiss István lelkész és felesége, Kiss Ibolya.

           

Debrecen - A Városok, Falvak Szövetsége tagtelepülései mutatkoznak be a Debreceni Nyár programsorozat keretében e hét végén a fõtéren.

 

Derecske - „Ez a pályám csúcsa” – így fogalmazott megkeresésünkre Rékasi Attila, miután négy fotográfiájával is elsõ helyezett lett a Szentesen megrendezett XVI. Országos Aktfotó Pályázaton. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

 

Berettyóújfalu - Ha a felnõtt berettyóújfalui lakos 4800 forintért megvesz egy településkártyát, a helyi vállakozásoknál kedvezményben részesül.


Négy település – Berettyóújfalu, Bakonszeg, Mezõsas, Mezõpeterd - közösen nyújtotta be pályázatát a berettyóújfalui autóbusz állomás épületének és környékének, valamint az említett falvak buszmegállóinak megépítésére, illetve a meglévõk felújítására.

Bakonszeg - A bihari remete, Bessenyei György halálának 200. évfordulója alkalmából felolvasóestet rendez az Oberhauser László Társaság.

Budapest  (MTI) - Az idén az elsõ negyedévében 5,3 százalékkal csökkent a benzin fogyasztása az egy évvel korábbihoz képest, miközben a gázolajé 1,7 százalékkal emelkedett.

Budapest,  (MTI) - Még az idén megszületik az új fogyasztóvédelmi törvény, az új fogyasztóvédelmi stratégia, illetve az érdekegyeztetéshez hasonlóan újul meg a Fogyasztóvédelmi Tanács mûködése - közölte Matolcsy György nemzetgazdaság miniszter a szokásos éves meghallgatásán az Országgyûlés fogyasztóvédelmi bizottságának hétfõi ülésén.

Berettyóújfalu önkormányzata kiemelt feladatként tûzte ki célul a belterületi utak fejlesztését – jelentette be Pálfi Anikó alpolgármester azon a sajtótájékoztatón, melyet a városháza tanácskozó termében tartottak annak kapcsán, hogy a város közel 134 millió forintból megújítja az Orbán Balázs tér környékét.


Hajdú-Bihar - 470 hektárnyi kukorica kitárcsázására kényszerültek hajdú-bihari gazdák, miután kiderült, hogy a növények génmódosított vetõmagból keltek ki.

Körösszegapáti - „Volt egyszer egy fiú osztály” címmel kiadvány készült a több mint ötven évvel ezelõtt végzett tanítóképzõs diákokról.

Debrecen - Összesen közel 200 millió forintot fordítottak könyvtár-fejlesztésre.

Körösszakál, Körösszegapáti - Régi egészséges rivalizálás van a két település között. Ennek egyik formája a két szomszéd településen lévõ fiatalok által alakított labdarugó csapat mérkõzései.


A két éve alakult COOP Segély Alapítvány karitatív tevékenységével támogatja a rászorulókat. Tavaly az árvíz-, belvíz- és vörösiszap károsultjain segítettek, idén a különleges ellátást igénylõ gyermekek megsegítését tûzték ki célul. Így jutottak el az Arany János Gyermekotthonba is, 8 tonnányi, 12 raklapon elhelyezett, másfél millió forint értékû tartós élelmiszert rejtõ adományukkal.

 

 

 


A határon átnyúló együttmûködések újabb példája valósulhat meg azzal a nyertes pályázattal, melynek eredményeként 35 kilométernyi kerékpárút épül meg Berettyóújfalu és Nagyvárad között. A projektismertetõ a nagyváradi városházán volt.

Debrecen (MTI) - Második világháborús robbanószerkezetet talált egy gyerek a Hajdú-Bihar megyei Csökmõ és Újiráz közötti szántóföldön, a fiú a tárgyat magával vitte, majd egy ismerõsének adta oda - közölte a megyei rendõr-fõkapitányság sajtószóvivõje szerdán az MTI-vel.

 

 


Brüsszel  (MTI) - Megszavazta az Európai Parlament szerdán azt a jogszabályjavaslatot, amelynek értemében a jövõben egyértelmûen és olvashatóan kell feltüntetni az élelmiszerek csomagolásán, hogy a termék mennyi zsírt, telített zsírt, szénhidrátot, cukrot, fehérjét és sót tartalmaz, hogy a vásárlók tudatosabban tudják eldönteni, hogy milyen élelmiszereket vásárolnak.

 

 

 


Debrecen - Elõre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bûntette miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Megyei Fõügyészség az elõzetes letartóztatásban lévõ S. Andrea ellen férje, a berettyóújfalui bírósági titkárként dolgozó Ny. László halála miatt - közölte a fõügyészségi sajtószóvivõ szerdán az MTI-vel.

 


A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság állománya immár második alkalommal szervezett gyûjtést gyermekotthonban élõ gyermekeknek.

« Előző 1 ... 1133 1134 1135 1136 1137 1138 1139 « 1140. oldal » 1141 1142 1143 1144 1145 1146  ... 1201 Következő »