2024. április 27. Szombat, Zita.
 

A betegszállítók nagyon elkéstek, a kórházi várakozóhely huzatos volt, az asszony három nappal késõbb végzetes tüdõgyulladást kapott.

Kistehergépkocsi ütött el hétfõn egy gyalogost Hajdúsámson külterületén a 471-es fõúton. A gyalogos nem élte túl a balesetet.

A héten Derecskén a kemény fagyoknak köszönhetõen visszaminõsítették a belvízvédelmi készültséget másodfokról elsõ fokúra.

Keletrõl kerülné el Derecskét a tervezett M35 gyorsforgalmi út, ahogyan azt a civilek, gazdák többsége támogatta a nyugati elkerülõvel szemben. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztõ Zrt. (NIF) az M35-ös Debrecen-Berettyóújfalu közötti szakaszának tervezésére kiírt pályázatát december 28-án tette közzé honlapján.

Két könnyû sérültje lett annak a közlekedési balesetnek, amely csütörtökön reggel történt a 47-es úton, Tépe és Berettyóújfalu között, amelynek egy kamion, egy utánfutót húzó kisteherautó és egy személyautó volt a részese.

Origen Sabau 2011 január 3-án reggel indult el a gyerekekkel együtt a település ortodox vallású egyházközösség tagjaihoz, a házszentelésre.

Az új esztendõ elsõ napján köszöntötték a településen, kilencvenedik születésnapján Takács Lajosné Bori nénit.

Az ablak mögött2011-01-04 20:23:25

A változás jó. Átgondolásra késztet. Ha pedig az a cél, hogy ezentúl még szakszerûbben kiszolgálják az állampolgárt, örömöm az égig ér. A kormányablak kapcsán ezt ígérik. De csak a debrecenieknek, akik könnyen beugranak a Darabos utca 9-11-be! Szabó Katalin jegyzete

Még december elején számoltunk be arról, hogy nettó 1,24 milliárd forintért hirdette meg a Cívis Hotels Zrt. a cég hajdúszoboszlói szállodáját, a Hotel Délibábot, melyre már az elsõ pályázaton érvényes ajánlat érkezett.

Fergeteges operettgálát láthatott a szép számú közönség újév elsõ napjának estéjén a hajdúszoboszlói mûvelõdési központ színháztermében.

Új óvodát avattak a településen, ezzel központosítva a korábbi négy intézményt. A Mese-Vár Óvoda és Bölcsõde névre keresztelt létesítmény a már meglévõ két szárnya mellé újabbal gazdagodott, valamint komplett felújításon ment keresztül.

A Berettyóújfalu Mentõszolgálat diszpécsere tett bejelentést hétfõn este, hogy a Biharkeresztesi mentõszolgálat munkatársai Nagykereki, Árpád utcán rendõri segítséget kérnek, mert az ott lakó 33 éves férfi, öngyilkossági szándékkal az alkarját megvágta és nagyon agresszív.

A kátyúk képzõdésének igen, a javításuknak nem kedvez az idõjárás.

A  Csökmõi Tücsökzenekar és a Csökmõi Ifjúsági Fúvószenekar a december 23-i Karácsonyi Koncert alkalmával minõsítésen is részt vett. Az eredmény a vártnál jobb lett.

Komádiban a napokban került sor a Barsi Dénes Általános Iskolában a karácsonyi vetélkedõre, amelyet Juhász Gézáné CKÖ elnöke és Tarsoly Margit felsõ tagozatos gyermekvédelmi felelõs szervezett.

Ünnepi istentiszteleten leplezték le Kálvin János emléktábláját a Komádi templomban, ahol Makay Lehel György lelkész méltatta Kálvin János érdemeit. Az istentiszteleten megemlékeztek a 2009 – 2010 között elhunyt Komádi lakosokról is.

Már nyolcadik alkalommal rendezték meg december 14-én a Komádi Barsi Dénes Általános Iskolában a „Minerva” és a „Leg-a láb” Alapfokú Mûvészetoktatási Intézmény táncos évzáróját mesélte Szabó Csaba intézményvezetõ.

Budapesten a Láng Mûvelõdési Központban több mint 135 csoport lépett fel, énekkarok, szólisták, tánccsoportok.

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) küldöttei közé választották a közelmúltban Mezei Józsefet, a berettyóújfalui Mezei-Vill FC elnökét. A megbízatás egy esztendõre szól – tudtuk meg a sportvezetõtõl.

Több mint száz ponton változnak a közlekedést érintõ törvények januártól. Távoktatás keretében is elvégezhetõ lesz az elméleti KRESZ-oktatás, emellett az autósok több ponton szigorodó közúti közlekedési szabályokra, míg az autóbusszal és vonattal utazók biztonsági kamerás megfigyelésre számíthatnak.

Jelenleg több, mint száz állatról gondoskodnak a derecskei állatmenhelyen, ahol várják mindazok felajánlását, akiknek fontos az eldobott kutyák, macskák sorsa.

Egy új, mobil egészségügyi csoport kialakítására nyert pályázatot a berettyóújfalui Gróf Tisza István kórház.

Cigánybál Pocsajon2010-12-20 13:30:51

Ez évben is – már ötödik éve – rendezi meg a községi és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat közösen az év végi cigánybált Pocsajban.

Az év utolsó tanítási napja a már hagyományos karácsonyi ünnepséggel zárult a körösszegapáti általános iskolában.

Szabó Ödön, a Bihar Megyei Tanács határok menti együttmûködéséért felelõs bizottságának elnöke meghívására Tóth Attila, a Hajdú-Bihar Megyei Polgárõr Szövetség elnöke, az OPSZ alelnöke, megyei közgyûlési alelnök Nagyváradon mintegy harminc partiumi polgármester, alpolgármester elõtt tartott tájékoztatást a hazai polgárõrség megalakításának körülményeirõl, annak mûködésérõl.

« Előző 1 ... 1144 1145 1146 1147 1148 1149 1150 « 1151. oldal » 1152 1153 1154 1155 1156 1157  ... 1201 Következő »