2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Nem lesz hiány vakcinából2010-12-08 17:12:08

Sok a beteg a háziorvosi rendelõkben, de még nem az influenza fertõz. A szakemberek szerint egyelõre más vírusok okoznak megbetegedéseket, de ha marad az enyhe, csapadékos idõ, heteken belül kitörhet az influenzajárvány. A gyógyszerészek azt ígérik, folyamatos lesz az ellátás az oltóanyagból.

Nyúlgát védi Mezõsast2010-12-08 17:00:57

Hajdú-Bihar négy településén rendeltek el III. fokú belvízvédelmi készültséget. Mezõsason nyúlgátat építettek.

Pelbártné Zöld Klára a berettyóújfalui Bessenyei György Szakközépiskola és Arany János Kollégium matematika-informatika szakos középiskolai tanára. Munkája helyett kedvenc hobbijáról, a szalmafonásról faggattuk.

A fegyverekkel kezdõdött, aztán fokozatosan „mindenevõ” lett Szabó Károly, akinek a portája és udvara egyszerre idéz tájházat, múzeumot és egy rendben tartott tanyasi gazdaságot.

Közveszély okozás vétség megalapozott gyanúja miatt indított büntetõeljárást a rendõrség hétfõn egy 32 éves nõ és egy 77 éves férfi ellen, akik égve felejtettek egy gyertyamécsest a szobájuk asztalán, s ezzel tüzet okoztak a lakótelepi lakásban.

Utolsó idei bajnoki mérkõzését is megnyerte a Mezei-Vill FC, noha nem várt könnyû feladat hétfõ este Bacsó Richárd vezetõedzõ tanítványaira: a tabellán negyedik helyezett Colorspectrum Aramis vendégeként kellett pályára lépniük.

Idén is útba ejtette Csökmõt a Mikulás.

Körözési toplista (ORFK)2010-12-06 11:07:21

Az Országos Rendõr-fõkapitányság összeállította a körözési Top100 listát. Kérjük, hogy aki a képeken látható személyekrõl illetve tartózkodási helyükrõl információval rendelkezik, hívja a 112 telefonszámot, a Telefontanú 06-80-555-111 számát vagy értesítse a legközelebbi rendõri szervet.

Szinte nincs olyan terület biharban, bármerre indulunk, hogy ne találkoznánk belvízzel. Merre csak a szem ellát, víz,víz,víz. Megteltek a csatornák, a mezõgazdasági területek jelentõs részét víz borítja,megnehezítve a betakarítást és az elõkészítõ munkálatokat...

A Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei igazgatója, Újvárosi Andrásné, valamint Illés Tóth József, a Vöröskereszt Berettyóújfalui Területi Szervezetének elnöke meghitt ünnepségen köszöntötte péntek délután a térség többszörös véradóit, akik önként, önzetlenül, semmivel nem pótolható módon, vérüket adják a rászorulóknak.

Húsz év után új polgármestere van Biharország fõvárosának, Berettyóújfalunak. Az október 3-i önkormányzati választáson a városlakók a Fidesz-KDNP és a Jobbik jelöltje közül választhattak. Muraközi István, a Fidesz MPSZ helyi csoportjának elnöke nyerte a választást.

Közel másfél tanév alatt valósult meg az a projekt, melyet a Hajdú-Bihar Megyei Múzeumok Igazgatósága nyert el, ám a Bihari Múzeum valósította meg hétmillió forint összegû európai uniós támogatásból.

Közel 360 millió forintból készült el a Pálfi István Térségi Integrált Szakképzõ Központ (TISZK) Gépészeti Képzõ Központja Berettyóújfaluban. Az ünnepélyes átadó kedd délután volt.

Két pályázaton több tízmillió forintot nyert a Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása az átmenet problémájának szakszerû kezelésére, illetve a minõségi oktatás fejlesztésére – hangzott el azon a projektindító rendezvényen, melyet a berettyóújfalui II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola konferenciatermében tartottak a kistérség polgármesterei, intézményvezetõi számára.

A fenntartó megyei önkormányzat 40 millió forint összeget különített el a berettyóújfalui Arany János Gyermekotthon mûemlék jellegû épületének megújítására. A bõ két hónap alatt elvégzett munkálatok után az ünnepélyes átadóra csütörtökön került sor.

Hetedik alkalommal Székelyhídon a Magyar Kulturális Centrumban rendezték meg azt Érmelléki Kórus Találkozót.

A Berettyóújfalui Rendõrkapitányság kiemelten kezeli a kábítószer fogyasztáshoz, illetve ahhoz kapcsolódó bûncselekmények felderítését.

A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyei Karitász a Magyar Élelmiszerbank Egyesülettõl 1000 család megsegítésére kapott élelmiszer adományt.

Filmet forgattak Derecskén2010-12-05 16:54:24

A míves derecskei kézmûves portékák, a város híres épületei, a tájház, az egyházi élet számos pillanata, valamint a látnivalókban gazdag természeti táj is megjelenik azon a több mint ötperces kisfilmen, amit az önkormányzat pályázatírói készítettek el a településen. Fegyverneki Gergõ tudósítása.

Újabb fontos mérkõzést nyert meg az MVFC Berettyóújfalu a hazai élvonalbeli futsalbajnokságban.

Idei utolsó bajnoki mérkõzésére készül a Mezei-Vill FC élvonalbeli csapata: Trencsényiék december 6-án, hétfõn este fél nyolckor lépnek pályára Budaörsön, a Colorspectrum Aramis otthonában.

A Magyar Vöröskereszt Bázisovijává avatták a helyi Gyermekkert Tagóvodát. Az elsõdleges célja a váltásnak a gyermekek egészséges életmódra való nevelése volt.

Betörtek egy berettyóújfalui raktárépületbe 2010. október elején. A bûncselekmény gyanúsítottját tegnap vették õrizetbe a Berettyóújfalui Rendõrkapitányság nyomozói.

Vámospércsen a 48-as számú út rekonstrukciójának elsõ üteme; a berettyóújfalui kórház CT-beszerzésével összefüggõ kiadásai, a Bihartorda-Nagyrábé közötti út felújítása, óvodafejlsztés Sárrétudvariban, a debreceni új buszpályaudvar létesítése – csak néhány példa azon költségvetési módosító indítványok közül, amelyeket a parlamenti többség elutasított.

Második helyezést ért el az Eötvös DSK mind a nõi, mind pedig a férfi csapatversenyben a napokban Beleden megrendezett huszonegyedik magyar fekvenyomó-bajnokságon.

« Előző 1 ... 1146 1147 1148 1149 1150 1151 1152 « 1153. oldal » 1154 1155 1156 1157 1158 1159  ... 1201 Következő »