2024. május 3. Péntek, Tímea, Irma.
 

A hétvégén párás és csapadékos lesz az idõ. Többfelé várható esõ, de a hegyekben havas esõ, havazás is lehet. Lehûlés egyelõre nem várható, néhol napközben 10 Celsius-foknál is melegebb lehet, s jellemzõen a leghidegebb órákban is fagypont felett alakul a hõmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Többfelé esõvel, néhol havazással kezdõdik a meteorológiai tél. December elsõ napjaiban is többfelé fagypont alá süllyed a hõmérséklet, és néhol nappal sem lesz melegebb plusz 1 Celsius-foknál – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez vasárnap eljuttatott elõrejelzésébõl.

November utolsó hétvégéjén többfelé várható esõ, északkeleten akár havas esõ, havazás is lehet. A leghidegebb órákban továbbra is fagypont körül alakul a hõmérséklet, de néhol nappal sem lesz plusz 1 Celsius-foknál melegebb - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos középtávú elõrejelzésébõl.

Ezen a héten nem, a jövõ héten pedig leghamarabb a közepén kopogtathat a fagyos tél.

Kékestetõn és Mátraszentimrén 7 centiméteres a hóréteg - közölte az Országos Meteorológia Szolgálat kedden délben a honlapján.

A héten többször is várható csapadék, s az esõ mellett helyenként már havazásra is készülni kell. A leghidegebb órákban többfelé fagypont alatt alakul a hõmérséklet, néhol akár mínusz 4 Celsius-fokig is hûlhet a levegõ – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-vel.

Az ország nagy részén továbbra is esik a hó változó intenzitással; a folyamatos takarítás következtében a fõutakon és az autópályákon jellemzõen nedves a burkolat – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szerda délben az MTI-vel.

A szombat reggeli tájékoztatások szerint az országban nincs elzárt település, minden út járható, a vasúti közlekedésben sincsenek jelentõs fennakadások. Több területen forgalomkorlátozásokat rendeltek el.

Sokan csúsztak árokba2014-01-25 20:00:59

A havazás miatt nehezen járhatóvá és csúszóssá vált utakon egymást érték a kisebb balesetek szombaton Hajdú-Biharban. Súlyos baleset szerencsére nem történt. Sok autós viszont segített az elakadt másiknak – közölte a megyei katasztrófavédelem helyettes szóvivõje.

Az ország tíz megyéjében van érvényben elsõ-, vagy másodfokú figyelmeztetés a várható jelentõs mennyiségû hó, hófúvás miatt. Az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) tájékoztatása szerint a télies idõjárással összefüggésben péntek reggel 5 órakor az országos operatív törzs is megkezdte munkáját.

Az ország tíz megyéjében van érvényben elsõ-, vagy másodfokú figyelmeztetés a várható jelentõs mennyiségû hó, hófúvás miatt.

A hétvégén is folytatódik a lehûlés, a leghidegebb órákban mínusz 10 Celsius-foknál is hidegebb lehet, és nappal is fagypont körül alakul a hõmérséklet. Többfelé megerõsödik a szél, amely a havazással érintett területeken hófúvást is okozhat – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtöki, MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.

Jelentõs mennyiségû hóra, hófúvásra, ónos esõre is számítani lehet a következõ napokban, ezért az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) mindenkitõl azt kéri, tegye meg a szükséges óvintézkedéseket.

Nem kedvezõ az enyhe idõjárás a sípályák üzemeltetõinek, több kisebb pályát még ki sem nyitottak, mások üzemeltetési ideje jóval alatta marad a tavalyinak.

A jövõ héten is többször borult, ködös, ám többnyire enyhe idõ lesz, a hétvégén viszont már többfelé lehetnek mínuszok, néhol hózápor is elõfordulhat.

A hétfõ hajnalban kezdõdött havazás következtében mintegy 4 centiméter vastagságú hótakaró alakult ki az ország legmagasabb pontján, Kékestetõn - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat kékestetõi obszervatóriumának ügyeletes észlelõje az MTI-t.

Fotó: MTI
Budapest, 2013. március 26., kedd (MTI) – Országszerte havazás, illetve hófúvás veszélyezteti a közlekedést. Jelenleg két megye – Komárom-Esztergom és Békés – kivételével az ország egész területén elsõ-, illetve másodfokú figyelmeztetések, valamint riasztások vannak érvényben a havazás, illetve a várható hófúvás miatt.

Biharnagybajom – A hóvihar miatti áramszünet csütörtökön késõ este kezdõdött Biharnagybajomban.

 

A jövõ héten többfelé várható havazás, jön a hideg, kedden már mínusz 10 fok is lehet, majd az átmeneti enyhülés után a hétvégén újra havazás jön.

Havazás – Szombaton helyenként 30 centiméternyi hó is eshet
Budapest, 2012. december 7., péntek (MTI) – Szombaton az ország déli, délnyugati területein intenzív havazásra kell készülni, helyenként több mint 30 centiméternyi friss hó is hullhat. A fokozatosan erõsödõ szél hatására sok helyen hófúvás is várható, s elsõsorban a déli területeken jelentõs hóakadályokkal is számolni kell – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb prognózisából.

Remélhetõleg nem fog havazni már márciusban. Itt az ideje tehát, hogy köszönetet mondjuk mindazoknak, akik kivették részüket Komádi bel- és külterületén a hó eltakarításból. 


Hajdú-Bihar - Az országban és megyénkben is sok helyen hóátfúvások nehezítették a közlekedést.

Három útszakaszon továbbra sem lehet közlekedni Észak- Magyarországon a hóátfúvások miatt. A járhatatlan utak mellett továbbra is vannak olyan szakaszok, amelyeken csak nehezen lehet közlekedni.
« Előző « 2. oldal »  Következő »