2024. április 26. Péntek, Ervin.
 

Egyre erõsödõ, bõvülõ kapcsolat alakul ki a Berekfürdõn és a Nagyrábén élõ, alkotó mûvészek között. Ennek újabb állomását jelenti a csütörtökön este megnyitott kiállítás.

Diákszínjátszók2014-04-22 16:20:55

A Kotsi Patkó János V. Bihar-Bihor Minõsítõ Diákszínjátszó Fesztivált április 17-19. között rendezik meg a derecskei mûvelõdési központ színháztermében.

Minden évben megemlékeznek József Attila születésnapja alkalmából.

Április 12-én a Kovács Máté Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár szervezésében Piros Ildikó „Szerelem?” címû zenés irodalmi mûsorával ünnepelték Hajdúszoboszlón a Költészet Napját.

Pénteken kiállítással és Gencsi Zoltán a pásztorok életérõl szóló elõadásával, másnap színes programokkal várta az érdeklõdõket a X. Pásztornap Nádudvaron.

2014. április 7-én a konyári Mûvelõdési Házban Sándor Károly, festõ-grafikus “Rózsa Sándor ha felül a lovára” címû kiállítását láthatta az érdeklõdõ közönség.

Szürke gém volt a modell2014-03-24 18:59:57

Hat településrõl 73 gyerek jelentkezett arra a körzeti grafikaversenyre, amit a csökmõi Faluház és Könyvtár immár tizenegyedik alkalommal hirdetett meg.

Régi hiányosság volt Hajdúhadház életében, hogy nem tudtak méltón emlékezni a márciusi hõsökre. Ezt a hiányosságot pótolja Szilágyi Dániel honvéd huszár és keletkutató félalakos szobra a róla elnevezett középiskolánál, a szülõi háza elõtti téren.

Borverseny Konyáron2014-03-03 09:25:06

2014 február 24-én volt az idei borversen Konyáron, a Mûvelõdési Házban közel 40 fõ részvételével.

Koncert a gyerekeknek2014-02-22 11:30:02

Pap Rita és Bodnár Attila adott az iskolásoknak, óvodásoknak koncertet február 21-én a pocsaji iskola tornatermében, mely a Bihari Gyerekesély Iroda szervezésében zajlott.

Nótaklub, bearanyozva2014-01-28 16:49:21

A közelmúltban immár harmadízben vettek részt országos népzenei minõsítõn a Nótaklub tagjai.

Jókai Mór A kõszívû ember fiai címû regényét választották Derecske nagy könyvének a város lakói – derült ki a szerdai eredményhirdetéskor, melyet a magyar kultúra napja alkalmából tartottak a Derecske Városi Mûvelõdési Központ és Könyvtár színháztermében.

16 új, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült magyar film - 14 játékfilm és 2 dokumentumfilm - kerülhet idén a nézõk elé. Az elsõ mozipremier Megdönteni Hajnal Tímeát címû produkciója lesz, amelyet február 13-ától láthat a közönség.

Karácsonyra készülve2013-12-11 11:48:44

Adventi kézmûves kiállítás nyílt a derecskei mûvelõdési központban gyerekek által készített darabokból.

Több mint 120 võfély, közel száz régi magyar településrõl érkezve idézi fel a magyarság lakodalmi szokásainak emlékét a hajdú-bihari Földes nagyközség Karácsony Sándor Közösségi Házában 2013. november 29-én és 30-án.

A pocsaji önkormányzat és a Népmûvelõk Hajdú-Bihar Megyei Egyesülete szervezésében jelent meg az „Örökbecsû közmûvelõdési közösségek, mûhelyek Hajdú-Bihar megyében” c. kiadványsorozat elsõ kötete. Ebbõl az alkalomból könyvbemutatót szerveztek a helyi IKSZT-ben november 12-én.

Hajdúdorog kultúrájának, szokáskörének, hagyományainak megismerése minden ember érdeklõdésének legméltóbb tárgya lehet. A város gazdag népszokásokkal, hagyományokkal rendelkezik Karácsony ünnepét illetõen, amelynek jelentõs része a mai napig él: karácsonyvárás, betlehemezés, csillagozás, kecskézés, kóringyálás, Szállást keres a szent család.

November 18-ig tekinthetõ meg Földesen Berde Sándor fotográfus kiállítása.

Négyezer fõ részvételével, 2,5 milliárd forintos kerettel indul a hazai települések harmadát érintõ, kulturális közfoglalkoztatási program novemberben.

Családbarát szülészet2013-10-26 18:36:54

Családszobát és kitüntetéseket adtak át a szülészet és nõgyógyászati osztály születésnapján.

A szüret a különbözõ történelmi korokban mindig többet jelentett egyszerû munkánál. Ünnepnek számított és számít ma is, hiszen egy egész évi munka gyümölcsével szembesül a szõlõmûvelõ.

A Magyarországi Románok Országos Szövetsége ebben az évben is megrendezte szokásos õszi fõzõversenyét Gyulán a Balcescu Gimnázium udvarán.

A körösszegapáti „Napsugár” Idõsek Nappali Klubja „Õszi zsongás”címû rendezvényt szervezett a klubtagok és a meghívott vendégek részére.

Az Apáti ortodox egyház hívei minden évben terveznek zarándok utat a szomszédos Romániába. Igénylik ezt a hívek, mert ki-ki a maga hite szerint ilyen utakon feltöltõdik lelkiekben.

Az 1300 település egyike Biharkeresztes, ahol szombaton „Itthon vagy – Magyarország szeretlek” kulturális programot szerveztek.

« Előző « 4. oldal »  Következő »