2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Lángos, rétes, palacsinta – állócsillagok a hagyományos magyar gasztronómia egén. Talán nincs is olyan nagymama, aki legalább az egyiket ne készítené mesteri fokon.

Megtörténtek az elõkészületek a kürtõskalács hungarikummá nyilvánításához, de elég lesz-e a nemzetközi szakmai szervezet elhivatottsága az ügymenetben?

Egészségesebb és változatosabb ételeket kapnak a gyerekek az óvodában, mint négy évvel ezelõtt, derült ki az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet felmérésébõl.

Vannak szerzõk, akik szerint nem is az alma, hanem a banán volt az Édenkert gyümölcse. Igaz viszont, hogy az utóbbiból fogy a legtöbb a világon. Miért?

Ollé Sándor biopékmester szerint a táplálkozást az élvezet irányítja, sokszor nem vagyunk tisztában azzal sem, mit is fogyasztunk. Míg Nyugat-Európában tradíciónak számít a barna kenyér, itthon a fehér hódít. A piac diktál, de vannak, akik szembemennek az árral. Lábatlanban, a Piszkei ökopékségben jártunk.

Volt a nagyszüleidnek ételallergiája? Az én nagyszüleimnek biztosan nem. Az ételallergia terjedése ugyanakkor évrõl-évre egyre rosszabb képet mutat.

Bizony, nemcsak zacskóban lehet haza hordani, otthon is gyárthatunk ropit. Igaz, felbuzdulásunk történetesen egy ajándékba kapott új szilikonformáknak köszönhetõ, de elõre bocsájtjuk: nélküle is megy.

A Karácsony a szeretet ünnepe, együtt a család, meghitt hangulat, gyönyörûen díszített karácsonyfák, és persze hatalmas lakomák.

boltok polcai roskadoznak a különféle élelmiszerektõl, amelyekrõl természetesen azt sem tudjuk, mibõl vannak. Ízletesek, drágák, olcsók, feltûnõek és hétköznapiak egyaránt vannak köztük, az egyetlen közös bennük a titokzatos összetétel.

Fehér, rozs, teljes kiõrlésû, bio, paleo, update kenyeret szinte mindenki fogyaszt, csak az a kérdés, hogy ki milyet. A vélemények ugyanis megoszlanak.

A világ legnagyobb lecsóját szeretnék elkészíteni Esztáron.

Megszülettek az elsõ ítéletek. Egy csokitolvajt huszonötezer forintra büntettek, egy darált húst és kávét lopó asszonyt négy nap elzárásra.
Idén már a hetedikesek is igényelhetnek ingyen ebédet az iskolában - tudta meg az RTL Híradó. A kormány ugyanis bõvítette azok körét, akik részesülhetnek önkormányzati ebédtámogatásban.
A rendõrség is nyomoz a putnoki gombamérgezés ügyében. A helyi jegyzõ szerint a tisztiorvosi szolgálat nem talált szabálytalanságot abban az idõsek otthonában, ahol a mérgezés történt.
« Előző « 2. oldal »