2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Nõnapi mûsor Pocsajon2013-03-17 15:14:02

Nõnapi mûsor Pocsajon
Pocsaj – Nõnapi mûsorral köszöntötték Pocsaj hölgyvendégeit a március 16-i délutánon: az iskola és a község csoportjai adtak mûsort.

Hóhelyzet Pocsajban2013-03-15 17:08:47

Hóhelyzet Pocsajban
Pocsaj – A rendkívüli hóhelyzet – a kb. 10 cm-es lehullott hó – a pocsaji lakosságnak nem okozott közlekedési akadályt: az önkormányzat gépe kora reggeltõl takarította az utakat, közmunkásokat is bevonva, így zavartalanná tették a közlekedést a fõ- és mellékutcákon is.

Võfélyekkel mulattak a pocsajiak
Pocsaj – Ismét nem volt humorban és jókedvben hiány a hétvégén Pocsajban: a hatodik võfélytalálkozót rendezték meg a községben.

Farsangi hét Pocsajban2013-02-17 13:40:31

Farsangi hét Pocsajban
Pocsaj – Fergeteges hangulatban telt a szombat délután a Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolában: az iskola diákjainak farsangi mulatságot rendeztek.

Csigatésztát sodortak Pocsajban
Pocsaj – Már szinte hagyománnyá vált Pocsajban a csigacsinálás – február 9-én egész nap a dolgos kezek szorgoskodtak, a közelgõ võfélytalálkozóra sodorták a levesbe valót.

Eskütétel a pocsaji polgármesteri hivatalban
Pocsaj – December 7-én a pocsaji Polgármesteri Hivatalban 14 román állampolgár tett esküt magyarságáról: az állampolgárok között többen helybeli lakosok is.

 

Jótékonysági a „Lorántffyért” Pocsajon
Jótékonysági estet rendeztek a pocsaji Loránttfy Zsuzsanna Általános Iskolában a szülõi munkaközösség közremûködésével – sokan el is jöttek a rendezvényre.

 

 

Jótékonysági a „Lorántffyért” Pocsajon
Jótékonysági estet rendeztek a pocsaji Loránttfy Zsuzsanna Általános Iskolában a szülõi munkaközösség közremûködésével – sokan el is jöttek a rendezvényre.

 

Mûsor Idõsek Napjára2012-10-27 10:14:11

PocsajPocsaj – Október 26-án, pénteken emlékeztek meg az idõsekrõl Pocsajban az Idõsek Napja alkalmából.

 

Pocsaj
Pocsaj – Magyar állampolgárságról tettek esküt október 18-án délután Pocsajban: 15 fõ, zömében Romániában élõ állampolgár tett fogadalmat magyarságáról, és írta alá a honosítási iratokat ünnepélyes keretek között a falu polgármestere és jegyzõje elõtt.

 

Szüreti felvonulások Pocsajban
Pocsaj – Október elsõ hétvégéjét a pocsajiak szüreti felvonulással ünnepelték: pénteken az óvodások, szombaton a néptáncosok felvonulását láthatták a falu lakói.

Nyílászáró-csere az iskolában
Nyílászárókat cseréltek a hét végén a pocsaji iskolában – az ablakok már több mint 50 évesek, rászorultak a cserére, mûanyag ablakok lesznek a régiek helyett.

Állampolgársági eskütétel Pocsajban
Pocsaj – Ismét fogadalomtételre került sor a pocsaji polgármesteri hivatalban: szeptember 6-án ketten tettek magyarságukról esküt Romániából áttelepült, már itt élõ lakosok.

Debrecen - A visszautasítás miatt nincs módunk megkérdezni, mi igaz és mi nem

Felháborodást keltett a Hajdú-Bihar megyei Pocsajon, hogy a település egyes vezetõi és a helyi polgármesteri hivatal több dolgozója egy csaknem egyhetes nyaraláson vett részt a Fekete-tenger partján abból a pénzbõl, amelyet a helyi román nemzetiségi önkormányzat nyert el az idei feladatalapú támogatás keretében - írja a Népszabadság.
X. falunap Pocsajban2012-08-12 21:48:07

 

X. falunap Pocsajban
Pocsaj – Tizedik alkalommal rendezte meg Pocsaj a falunapot a községben – augusztus második hétvégéjét most is a várva várt falunappal ünnepelték a helyiek. A találkozón részt vettek a község testvértelepülésérõl, Tomestibõl érkezõ vendégek is.

 


Pocsaj – Második alkalommal rendezte meg augusztus 4-én Pocsaj Önkormányzata a fogathajtó versenyt a településen – ezúttal is nagy sikerrel.


Pocsaj – Szilvát szedtek a pocsaji Mesevár óvoda kicsinyei a tájháznál Pocsajban: a kertben lévõ gyümölcsfák közül most több szilvafa is érlelte gyümölcsét, melybõl a kicsik nagy élvezettel szedtek és fogyasztottak.

 

Kismarja - A helyiek arra keresik a választ a pénteki falugyûlésen, miért hagyták, hogy megtörténjen a “válás”.

 

 

Elsõáldozók Pocsajban2012-06-30 12:57:58


Pocsaj – Június 24-én, Keresztelõ János születése ünnepén hat gyermek járult elõször szentáldozáshoz a pocsaji görögkatolikus templomban: Gajdics Izabell, Nagy Nóra, Tóth Bernadett, Szima Norbert, Czár Mátyás és Kolozsvári Dominika.

1. BMW-találkozó Pocsajban2012-06-24 19:17:58


Pocsaj – Elsõ alkalommal került megrendezésre Pocsajban a hét végén a helyi önkormányzat és a Bihari BMW klub közös szervezésében a BMW-sek találkozója.

Pocsaji BMW-találkozó2012-06-21 11:01:30


Pocsaj - Elõször rendezik meg a faluban a BMW-sek találkozóját a hét végén: a háromnapos rendezvényre sok látogatót várnak a szervezõk.


Pocsaj – Elballagtak a pocsaji általános iskola nyolcadik osztályosai június 16-án, búcsút vettek az iskolától: szeptemberben már más iskola padjait fogják koptatni mindannyian.

Táncversenyen a pocsajiak2012-06-15 09:51:45


Pocsaj-Békés –  Elõször kapott meghívást Pocsaj a Békésen megrendezett táncversenyre június 8-án: bronzéremmel tértek haza!


Pocsaj – Elbúcsúztak óvodai éveiktõl a pocsaji Kikelet és Mesevár óvoda ovisai a hét végén.

« Előző « 6. oldal »  Következő »