2024. május 7. Kedd, Gizella.
 

Szerdára már tizennégy megyére és Budapestre adott ki a hõség miatt citromsárga, vagyis elsõfokú figyelmeztetést a meteorológiai szolgálat.

Kiterjesztette a hõség miatti figyelmeztetést három dunántúli megyére is a meteorológiai szolgálat kedd reggel.

A várható hõség miatt keddre hét megyére és Budapestre figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat, és az erõs UV-sugárzásra is felhívták a figyelmet.

Három megyére másodfokú, az ország többi területére elsõfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat hétfõre a várható felhõszakadások miatt.

Három északkeleti megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat szombatra a várható felhõszakadások miatt.

Szombaton és vasárnap még kialakulhat zápor, zivatar, de nagy területen jelentõs csapadékra már nem kell számítani. A fokozatosan gyengülõ ciklon vasárnapra elhagyja térségünket – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat pénteken az MTI-vel.

Tizenhárom megyére és Budapestre szombatra is figyelmeztetést adott ki a várható felhõszakadás miatt a meteorológiai szolgálat pénteken.

A viharos szél miatt péntekre öt megyére adtak ki elsõfokú figyelmeztetést. Több helyen várható viszont jelentõs mennyiségû csapadék, emiatt négy megyére másodfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Tizenkét megyére és a fõvárosra adott ki figyelmeztetést a várható viharos szél vagy a sok esõ miatt a meteorológiai szolgálat.

Szombatra a várható jelentõs mennyiségû esõ miatt négy megyére másodfokú, az ország többi területére a heves zivatar, felhõszakadás, illetve erõs szél miatt elsõfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

Tizenegy megyére és a fõvárosra adott ki figyelmeztetést a várható felhõszakadás miatt keddre a meteorológiai szolgálat.

Kilenc megyére figyelmeztetést adott ki péntekre a meteorológiai szolgálat a várható felhõszakadás miatt.

Az ország tíz megyéjére és a fõvárosra figyelmeztetést adott ki a várható talaj menti fagy miatt vasárnapra a meteorológiai szolgálat.

A várható talaj menti fagy miatt három megye kivételével az egész ország területére figyelmeztetést adott ki csütörtökön az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ország tíz megyéjében van érvényben elsõ-, vagy másodfokú figyelmeztetés a várható jelentõs mennyiségû hó, hófúvás miatt.

A tartós sûrû köd miatt az egész országra figyelmeztetést adott ki vasárnap kora este az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az október elején általános értékekhez képest 6-8 Celsius-fokkal hidegebb idõjárás várható a következõ napokban. Csütörtökre az egész országra figyelmeztetést adott ki a talaj menti fagy miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Az ENSZ elõször 1991-ben rendezte meg az idõsek világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió lakosáról. Magyarországon minden ötödik ember idõskorúnak számít, vagyis már betöltötte hatvanadik életévét.

A várható talaj menti fagy miatt szombatra tizenhárom megyére és a fõvárosra figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Hódítanak a randidrogok2010-02-24 18:50:19
« Előző « 2. oldal »