2024. április 27. Szombat, Zita.
 

Az idei nyáron, júliusban és augusztusban összesen 29 fõ – nappali tagozaton tanuló, 16 és 25 év közötti diák – foglalkoztatására volt lehetõség Pocsajban.

Eddig nyolcvanhét jelölõszervezetet vettek nyilvántartásba a területi választási bizottságok és a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) az október 12-ei önkormányzati és nemzetiségi választásra, négy évvel ezelõtt hétszer ennyi szervezet indult az önkormányzati választáson.

A tizenhárom elismert nemzetiség közül egyedül a roma nemzetiség választhat minden megyében és a fõvárosban területi önkormányzatot október 12-én.

Kilencen kaptak 41 milliót2014-08-08 14:56:14

A rendkívüli önkormányzati támogatásokból nem jutott sok a megyénkbe.

Felajánlotta házát2014-07-17 14:17:49

Ritka, de van ilyen: per- és tehermentes ingatlant kapott Egyek. A házat az ingatlanhasznosító kft. használja.

Trianon hihetetlenül fájó seb a magyarság emlékezetében – mondta Pósán László.

Fizetnék a mezõõrüket2014-06-04 08:10:09

A polgármesterek óvatosan fogalmaznak, amikor a létszám bõvítése kerül szóba.

Összesen 6300 kiló élelmiszersegélyt osztottak ki a héten Nyíracsádon.

Ezt közölte a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel azt követõen, hogy Ecser vasúti megállója önkormányzati üzemeltetésbe került.

Januárban adatokat szolgáltatnak, majd február végén megszabadulnak a mintegy 420 milliárdos még meglévõ adósságuktól a nagyobb települések. A szállítói tartozásokat nem konszolidálják.

Kecsketartásba kezdett a pocsaji önkormányzat: tavaszra megszaporodik az állomány.

Hóhelyzet Pocsajban2013-03-15 17:08:47

Hóhelyzet Pocsajban
Pocsaj – A rendkívüli hóhelyzet – a kb. 10 cm-es lehullott hó – a pocsaji lakosságnak nem okozott közlekedési akadályt: az önkormányzat gépe kora reggeltõl takarította az utakat, közmunkásokat is bevonva, így zavartalanná tették a közlekedést a fõ- és mellékutcákon is.

A napokban tette közzé a kormány azon önkormányzatok listáját, amelyek önhikis támogatásban részesültek. A 4. számú választókerület, melynek elnöke Dr. Vitányi István országgyûlési képviselõ, egymilliárd 136 millió 180 ezer forint támogatásban részesült. A hír hallatán kérdeztük a honatyát, ossza meg gondolatait olvasóinkkal.

Hiánnyal nem tervezhetnek az önkormányzatok
Hajdú-Bihar – Megváltozott a költségvetés tervezése – mondták el érdeklõdésünkre a megye polgármesterei, akik a közelmúltban fogadták el a költségvetés koncepcióját.

Hajdú-Bihar megyében 63 település adósságát vállalja át az állam - jelentette be a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára csütörtökön Balmazújvárosban.

Nyílászáró-csere az iskolában
Nyílászárókat cseréltek a hét végén a pocsaji iskolában – az ablakok már több mint 50 évesek, rászorultak a cserére, mûanyag ablakok lesznek a régiek helyett.

Mire számítanak az állattartók?
Az Országgyûlés törvénymódosítása, illetve -kiegészítése miatt október elsejével mezõgazdasági haszonállat tartása önkormányzati rendeletben nem korlátozható – a megyénkbeli önkormányzatok legutóbbi képviselõ-testületi ülésükön hatályon kívül is helyezték a helyi állattartó-rendeleteiket.

Debrecen - A visszautasítás miatt nincs módunk megkérdezni, mi igaz és mi nem

Jászkisér kertbarát köre látogatott Földesre
Földes – A „Kertészkedj – mûvelõdj – barátkozz és védd a természetet” országos kertbarát köri jelmondat jegyében ismét kertbarát kört fogadott szombaton a Balásházy János Kertbarát kör.

Jövõre már elektronikusan történik az építési engedélyek iránti kérelmek fogadása és az ügyintézés is – mondta Szaló Péter, a Belügyminisztérium helyettes államtitkára szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

Megváltozik a funkciójuk2011-10-19 11:03:51


Debrecen - Nem lesz olyan, hogy egy település túlnyeri magát pályázatokkal, s beleroppan az önerõ elõteremtésébe – ígéri Bodó Sándor.

Debrecen - Az adósság nem tûnik el, de várhatóan nem a mi gondunk lesz tovább.

Hajdú-Bihar - Berettyóújfaluban nincs a város által szervezett gyermekfelügyelet az alsósok számára a nyári szünetben.

Az 1891-ben született Karácsony Sándorról és tanítványáról, az 1926-ban született Durkó Mátyásról nevezték el a január 28-án átadott népfõiskolai székház termeit Berettyóújfaluban.

Cigánybál Pocsajon2010-12-20 13:30:51

Ez évben is – már ötödik éve – rendezi meg a községi és a Cigány Kisebbségi Önkormányzat közösen az év végi cigánybált Pocsajban.

« Előző « 2. oldal »  Következő »