2024. április 26. Péntek, Ervin.
 
Emelkedett a gázolaj ára2013-02-13 15:02:33

Emelkedett a gázolaj ára
Budapest, 2013. február 13., szerda (MTI) – Emelte bruttó 4 forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a benzin ára nem változott.

Sikeres pályázat2013-02-13 14:15:58

 

Komádiban a volt EUROTEX helyén az E-SPEED Kft - /4138 Komádi, Köztársaság u. 18/- 2012-ben pályázatot nyújtott be a TÁMOP által támogatott „Egészségre nevelõ, szemléletformáló és életmódprogramok lebonyolítása” címmel, amit meg is nyert. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege 9. 999. 993. – Ft. A kivitelezés ideje: - 2012. 12. 01 – 2013. 08. 31. Gratulálunk a sikeres pályázathoz!

 

 

Derecskén zuhogó esõ fogadta a határon innen és túlról érkezõket, de ez sem riasztotta el õket a versenytõl.

 

 

Komádiban a Közösségi Ház és Városi Könyvtár minden év februárjában megemlékezik a Vizes Élõhelyek Világnapjáról.

 

 

Holló László képeibõl nyílt kiállítás az Újirázi plébánián, ahol megjelentek Komádiból Tóth Ferenc polgármester és felesége Tóthné Dr. Diószegi Annamária, Hidvégi László alpolgármester, Balogh Sándor református lelkész, önkormányzati képviselõk, Gulyás János a Keresztény Értelmiség Szövetségének tagja és családja, Furák Károly Újiráz polgármestere, Dr. Dénes Zoltán plébános, kanonok, Várfi András Gyomaendrõd polgármestere, Dr. Szonda István a Gyomaendrõdi Tájház és Helytörténeti Múzeum vezetõje, Dr. Ujváry Zoltán emeritus, Dr. Bartha Elek tanszékvezetõ, egyetemi tanár a Debreceni Egyetem Néprajzi Tanszékérõl. Valamint ott voltak a helyi, a környezõ települések katolikus, református egyház tagjai és a mûvészet iránt érdeklõdõk is.

 

 

Dénes Zoltán, katolikus plébános immár 20. alkalommal szervezte meg a falusi disznóvágást, február 8-án.

 

Emelkedik a gázolaj ára2013-02-12 10:37:57

Budapest, 2013. február 11., hétfõ (MTI) – Emeli bruttó 4 forinttal a gázolaj árát szerdán a Mol Nyrt., a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára nem változik – értesült az MTI hétfõn piaci forrásokból.

 

Még a tévét is kilopták a sírból
Sárrétudvar – Ésszel fel sem lehet fogni, miként tehet valaki ilyet – mondta Bodó László édesapja nyughelyénél, amelyet sírrabló fosztott ki nemrégiben a Sárrétudvari Köztemetõben.

A Szlovénián keresztül Olaszországba tartó teherautók sem Ausztria, sem Szlovákia felõl nem léphetnek az országba, a már itt lévõ kamionokat pedig nem engedik ki a szlovén határnál. 800 jármû vesztegel most az országban. Várhatóan két napig nem mozdulhatnak.

Tartotta a forint hétfõ reggel a péntek estére elért szintjét: kora reggel az eurót 290,73 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a péntek esti 290,85 és a péntek reggeli 292,5 forint feletti jegyzések után.

Berettyóújfalu – Egy felnõtt és két kiskorú gyermek szenvedett könnyebb szén-monoxid-mérgezést vasárnap délután egy berettyóújfalui családi házban. A mentõk közlése szerint mindhármukat a helyi kórházba szállították.

Csigatésztát sodortak Pocsajban
Pocsaj – Már szinte hagyománnyá vált Pocsajban a csigacsinálás – február 9-én egész nap a dolgos kezek szorgoskodtak, a közelgõ võfélytalálkozóra sodorták a levesbe valót.

Vízdíj Magyarországon, országos fogyasztói átlagár; fogyasztóiár-indexVízdíj Magyarországon, országos fogyasztói átlagár; fogyasztóiár-index - ˆ Vízdíj Magyarországon, országos fogyasztói átlagár; fogyasztóiár-index
Budapest, 2013. február 8., péntek (MTI) – Az ágazat és az ágazat szereplõinek problémáit ismerve a Magyar Víziközmû Szövetség (MaVíz) kész az együttmûködésre és törekszik megtalálni a megoldást – közölte a rezsicsökkentés kapcsán a szervezet az MTI megkeresésére.

Disznótort ült ma Szentpéterszeg
Szentpéterszeg – A legjobb hurkát az Alföld Takarékszövetkezet szentpéterszegiekbõl álló csapata, míg a legízletesebb, leggusztusosabb kolbászt a békéscsabai gárda készítette a zsûri szerint a VII. Hurka- és kolbásztöltõ Fesztiválon.

A magyar kormány továbbra is elkötelezett a rezsicsökkentés mellett, aminek betudhatóan még a tavasz folyamán 10 százalékkal mérséklõdhet a víz- és csatornaszolgáltatás, valamint a szemétszállítás díja. Sõt, a tervek szerint 2014 júniusáig további 20 százalékos vágás jöhet a gáz- és villamos energia lakossági árában is. A Pénzcentrum.hu számításai szerint összességében így havi szinten akár 10 ezer forinttal is csökkenhetnek a magyar családok terhei.

 

A posta munkatársai végzik a gázmérõk leolvasását a Tiszántúli Gázszolgáltató (Tigáz) Zrt. szolgáltatási területén február 1-jétõl a Tigáz Csoport és a Magyar Posta együttmûködési megállapodása alapján - jelentették be kedden Budapesten.

 

Már beadhatók a K+F Versenyképességi és Kiválósági Szerzõdések címû felhívásra a pályázatok - hívja fel a figyelmet a Deloitte.

Nyilvános fórum Komádiban2013-02-07 12:57:33

Komádi polgármestere, Tóth Ferenc Lakossági Fórumot tartott a helyi polgárok számára a Mûvelõdési házban, 2013. február 5-én.

A hétfõi Magyar Közlönyben megjelent a nemzeti fejlesztési miniszter azon rendelete, amely meghatározza az energiaszolgáltatók által a felhasználók részére kibocsátott számlák számlaképére vonatkozó követelményeket. A rendelet a kihirdetését követõ 15. napon lép hatályba.

 

Adótanácsadó: az idén is vannak adómentes cafeteria juttatások
Budapest, 2013. február 6., szerda (MTI) – A béren kívüli juttatások költsége ugyan emelkedett az idén, és általánosságban elmondható, hogy a szabályozás mind a munkavállalók, mind a munkaadók hátrányára változott, azonban van néhány cafeteria elem, amely adómentesen adható – hívja fel a figyelmet a MAZARS adótanácsadó cég szerdai közleményében.

 

illusztráció
Berettyóújfalu – A kockázatkezelõ hiába minõsítette hitelezésre alkalmasnak a beruházást, a bank nemet mondott.

A közösségi oldal pár héten belül jön ki a legújabb okostelefonos szolgáltatással, amellyel folyamatosan tudni fogják, hogy ki merre jár. Akár akarja a felhasználó, akár nem.

Gulyás János emléktorna2013-02-06 11:35:53

A BUSE és a volt játékostársak szervezésében február 3-án került megrendezésre a Gulyás János Labdarúgó Emléktorna,melynek lebonyolításával emléketünk a fiatalon elhunyt társunkra.

hajdúsági futsalosok
Rangadón volt érdekelt bihari futsalcsapat: a Mezei-Vill a meccs elõtt még a harmadik helyezett Szegeddel csapott össze.

Nagykereki diákok mesemondása Érkeserûn
Nagykereki – Az érkeserûi iskolások novemberi látogatását viszonozva, február 2-án a Nagykereki Bocskai István Tagiskola 3 tanulója és pedagógusa utazott a Számadó Ernõ Gimnázium mesemondó versenyére.

« Előző 1 ... 1045 1046 1047 1048 1049 1050 1051 « 1052. oldal » 1053 1054 1055 1056 1057 1058  ... 1201 Következő »