2018. április 22. Vasárnap, Csilla, Noémi.
 

A Magyar Kerékpárosklub megyénkben is bizakodó turizmusfejlesztő programját illetően.

A hajdúszoboszlói rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást.

Egy friss brit kutatás kimutatta, hogy a sima cukros víz is legalább annyira hatékony, ha a teljesítmény fokozásáról van szó, mint bármelyik energia- vagy sportital.

A kabai és a hajdúsámsoni rendőrök is szabálysértési őrizetbe vettek egy-egy helyi lakost.

A rendőrök két fiatalkorút vettek szabálysértési őrizetbe, akik Konyáron egy kerékpárt vittek el.

A rendőrök bíróság elé állítási javaslattal fejezték be a nyomozást azzal a 27 éves férfival szemben, aki a gyanú szerint Létavértesen, az egyik templom kerékpártárolójából ellopott egy biciklit.

A rendőrök az ellen a két férfi ellen javasolnak vádemelést, akik a gyanú szerint egy hajdúböszörményi társasház udvaráról loptak el két kerékpárt.

Bűnösnek mondta ki a Berettyóújfalui Járásbíróság társtettesként elkövetett garázdaság és testi sértés bűntettében, illetve testi sértés kísérletében azt a három vádlottat, akik 2013. június 8-án Pocsajban rátámadtak egy autósra, mert elcsapott egy bicikliző kisfiút. A gyermeknek nem esett komolyabb baja, az autós azonban orrcsonttörést, arc és fejzúzódást szenvedett.

A rendőrök elfogták azt a debreceni férfit, aki a gyanú szerint ellopott egy kerékpárt, amelyet egy piacon a bejelentőnek próbált meg eladni. A sértett a rendőröktől visszakapta a biciklijét.

Harmadfokon börtönbüntetést kaptak a nyírségi tolvajok.

Péntek este viszik a legtöbben, de hétköznapokon is gyakori, hogy napi ötezer fölé nő a zöld kerékpárt használók száma.

A nyomozók vádemelést javasolnak az ellen a két polgári férfi ellen, akik a megalapozott gyanú szerint ellopták egy nő kerékpárját.

Példát mutatnak kortársaiknak a sportos szépkorúak – erről is szó volt a Szombat délelőttben.

A munkába való kerékpározás elleni kifogások megdöntésére építi őszi kampányát a Bringázz a munkába! (Bam!) akció, hiszen a rossz idő vagy a kimelegedés minimális kellemetlenségeiért cserébe számos pozitív élettani és egyéb hatás is kárpótolja a tekerőket - hangoztatta László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke, a kampány indító rendezvényén pénteken, a budapesti Madách téren.

Budapest egy kerékpárosbarát város, ezt üzenik az almazöld bringák városszerte - mondta Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes az ünnepi rendezvényen, az V. kerületben.

Szombattól a főutakon is lehet kerékpározni alkoholfogyasztás után, amennyiben a biciklista biztonságos vezetésére képes állapotban van – derül ki a KRESZ-t módosító rendeletből, amely a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. A kerékpárosokat ezután nem lehet megbírságolni alkoholfogyasztás miatt, főúton és mellékúton sem.

A kerékpárra szerelhető gyermekülések veszélyeiről, valamint a gyermekeknek és felnőtteknek vásárolt sporteszközök biztonságáról kérdezték a szakértőket.

Már évi mintegy 370 ezren utaznak a kerékpárjukkal együtt vonaton, egy év alatt a szám csaknem 20 százalékkal nőtt. Leginkább a vízparti úti célokat kedvelik, a legtöbben a Velencei-tóhoz vagy a Balatonhoz utaznak.

Az idei tavaszi kampány 9000 csatlakozója 2 millió kilométert tekert, öt hét alatt 63 millió forint benzinköltséget spóroltak meg, 300 tonna szén-dioxid kibocsátástól óvták meg a környezetet.

Nettó 98,9 millió forintból kívánja kiépíttetni Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata a kerékpárkölcsönző közösségi közlekedési rendszert - a felhívás a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Néhány szabály betartásával elkerülhetjük, hogy tolvajok kezébe kerüljön a kerékpár.

Menő kütyü: hi-tech biciklilámpa
A biciklik tuningolási lehetőségei is lassan elérnek az autók szintjére. A Revolights-al szó szerint “villoghatunk” a haverok előtt!

Biciklitolvajok kerültek őrizetbe Berettyóújfaluban
Berettyóújfalu – Kerékpártolvajokat fogtak el és vettek őrizetbe kedden a berettyóújfalui kapitányság nyomozói.

« 1. oldal »  Következő »
Címkék 
Kedvenc hírek
Ön még nem rakott semmit a kedvencek közé!