2024. április 30. Kedd, Katalin, Kitti.
 

Évi szokásos kiszállásos véradását rendezte a Vöröskereszt Berettyóújfalui Területi Szervezete a Berettyóújfalui Rendõrkapitányságon csütörtök délelõtt.

Mintegy 300 diák vehet részt abban a másfél éves bûnmegelõzési programban, mely most indult, és rendõrök részvételével, játékos formában ismerkedhetnek meg a bûncselekményekkel, a bûnüldözéssel a fiatalok. Tanácsot kaphatnak a tanárok vagy bármely állampolgár, aki hajlandó leülni egy kávéra a rendõrökkel.

A tárca azért adott ki közleményt, mert - mint írták - a politikai pártok és egyes sajtóorgánumok az érintettek kiegészítõ juttatásáról félreérthetõ állításokat terjesztenek.

A pénzt január elsejétõl mintegy 29 ezren kapják meg, elõször márciusban folyósítják visszamenõleg.

Ébresztõ Karácsony2013-12-25 15:07:31

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság munkatársai 2013. december 23-ról december 24-re virradóra rendhagyó “Ébresztõ” baleset-megelõzési akciót tartottak a 42. számú fõúton.

A Hajdú-Bihar Rendõr-fõkapitányság munkatársai a közlekedésbiztonsági helyzet javítása érdekében 2013 decemberében is ellenõrzik a jármûvezetõket.

Láthatóság = biztonság2013-12-16 14:49:09

A közúti közlekedés résztvevõi közül a legvédtelenebbek a gyalogosok, illetve a kerékpárosok.

Véget érhetnek a veszélyes autós üldözések egy, a rendõrautókba beépített eszköznek köszönhetõen, mellyel egyetlen pillanat alatt megállítható a gyorshajtó vagy menekülõ jármû.

Az õszi és a téli közlekedésre történõ átállást követõen továbbra is fontos annak hangsúlyozása, hogy ezen idõszakban fokozott figyelemre van szükség a közúti közlekedésben.

A gyermekvédelmi feladatok teljesítése számos szakterület szakembereinek széles körû együttmûködését kívánja meg.

Két hét után felfüggesztette a rendõrség a Lavina elnevezésû sebességmérési akciót, hogy kiértékelje az eddigi eredményeket – tájékoztatta a hvg.hu hírportált az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK).

Robbanás Tépén2013-11-15 08:32:42

Két idõs ember könnyebben megsérült, egy melléképület összedõlt.

A jogalkotó meglehetõsen talányosan határozta, meg, mit is használhatunk a tulajdon védelmére - mondta a Közbeszédben a vácszentlászlói eset kapcsán Kabódi Csaba, az ELTE Büntetõeljárási tanszékének vezetõje.

Szürkületben rosszul látunk-látszunk, ami komoly közlekedésbiztonsági kockázatot jelent. Látni és látszani címmel decemberig tartó figyelemfelhívó kampányt indított a rendõrség. November 7-tõl az akcióhoz ellenõrzés is párosul.

Már a kormány elõtt van az a javaslat, amely egy kedvezményes hitelkonstrukció részleteit tartalmazza.

Õsszel az utakon2013-10-17 19:00:14

Hasznos tanácsok az õszi közlekedéshez.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 15 személyt fogtak el, közülük 14 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 fõt az ellene érvényben lévõ körözés alapján.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 11 személyt fogtak el, közülük 10 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 fõt az ellene érvényben lévõ körözés alapján.

Az ENSZ elõször 1991-ben rendezte meg az idõsek világnapját, azóta minden év október 1-jén megemlékezünk a Föld mintegy hatszázmillió lakosáról. Magyarországon minden ötödik ember idõskorúnak számít, vagyis már betöltötte hatvanadik életévét.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 5 személyt fogtak el, közülük 2 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 fõt az ellene érvényben lévõ körözés alapján.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 6 személyt fogtak el, közülük 4 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 fõt az ellene érvényben lévõ körözés alapján, 1 fõt pedig az ország területén történõ jogellenes tartózkodás miatt.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 11 személyt fogtak el, közülük 8 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 3 fõt az ellenük érvényben lévõ körözés alapján.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 7 személyt fogtak el, közülük 6 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 fõt az ellene érvényben lévõ körözés alapján.

Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság
Az elmúlt 24 óra eseményei.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendõr-fõkapitányság illetékességi területén a rendõrök az elmúlt 24 órában 4 személyt fogtak el, közülük 3 fõt bûncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 fõt az ellene érvényben lévõ körözés alapján. Az egyenruhások 23 személyt állítottak elõ, ebbõl 1 fõt bûncselekmény elkövetésének gyanúja miatt.

Megyénk közútjain a rendõrök 2 közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, melybõl 1 halálos kimenetelû balesetben 1 személy vesztette életét, 1 közúti közlekedési baleset pedig súlyos sérüléssel végzõdött.

 

Tulajdon elleni szabálysértés miatt 2013. szeptember 10-én a rendõrök a Debreceni Rendõrkapitányságon 2 fõt, a Hajdúhadházi Rendõrkapitányságon 3 fõt, míg a Hajdúböszörményi és a Berettyóúfalui Rendõrkapitányságokon 1-1 fõt vettek szabálysértési õrizetbe. Az eljárás alá vont személyek 72 órán belül bíróság elé állnak.

 

 

Két kamion ütközött.

« Előző 1 ... 13 14 15 16 17 18 19 « 20. oldal » 21 22 23 24 25  Következő »